کد خبر:۱۱۲۳۸۹۴
دانشجو گزارش می‎‌دهد؛

کاهش مازوت سوزی در اراک / همراستایی مطالبات مردمی و پیگیری مسئولین محقق شد؟

مسئولین استان مرکزی پس از مطالبه جدی مردم به دنبال کاهش مازوت سوزی نیروگاه اراک بودند که طبق اعلام نظرات آن‌ها نتایج مطلوبی بدست آمده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، پس از مطالبات شدید و به حق مردم درباره شرایط بحرانی مازوت سوزی در نیروگاه شازند، عصر ۱۶ دی ماه علی اکبر اسدی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی از گازسوز شدن یک واحد نیروگاه شازند خبر داد.


وی در صفحه مجازی خود گفت: با پیگیری‌های مستمر استانداری در سطح ملی یک واحد نیروگاه شازند کاملا گاز سوز شد، به علاوه یک واحد تا پایان اسفند از مدار خارج و در راستای مصرف کمتر سوخت مایع در ۲ واحد دیگر نیز کاهش تولید برق مصوب شد.  

کاهش مازوت سوزی اراک دستاورد مطالبه مردمی و پاسخ ملی// منتشر نشود


همچنین وی در ادامه افزود: ضمن تشکر از همکاری مبادی ذی ربط، احتمال تغییرات با توجه به ناترازی‌ها وجود دارد.

طبق اعلام علی اکبر اسدی نیروگاه ۱.۸ میلیون متر مکعب گاز وارد شده به نیروگاه سبب گاز سوز شدن یک واحد شده و طبق مصوبه یک واحد خارج شده نیروگاه از مدار نیز ۲۵ درصد ظرفیت آن بوده است.


پس از اعلام وی بهنام نظری معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی استاندار مرکزی نیز در همراهی با این شرایط جدید درحساب ویراستی خود با اشاره به مصوبه کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی از حضور سرزده از روند تامین گاز و بازآماد (اورهال) نیروگاه شازند خبر داد.

کاهش مازوت سوزی اراک دستاورد مطالبه مردمی و پاسخ ملی// منتشر نشود


همچنین وی در ویراستی خود با انتشار فیلمی از نیروگاه شازند ضمن اشاره به پیگیری‌های مجدانه استاندار محترم و تیم مدیریتی در ماه‌های اخیر به دو نکته اشاره کرد: تاخیر یک ماهه در مازوت سوزی زمستان نسبت به سال‌های گذشته. تصویر زیر مربوط به ظهر ۱۷ دی ماه ۱۴۰۲ که خود حدیث مفصلی است از تلاش‌ها برای حذف مازوت علی رغم شرایط سخت ناترازی گاز.

 

کد ویدیو


 البته نظری به شعار "در کنار مردم با مردم برای مردم " نیز اشاره کرد که نشان از نگاه مسئولین استان مرکزی به مطلبات مردمی دارد.

در ادامه اظهار نظر‌ها و پیگیری‌های مسئولین، مجید قنبری معاون دادستان اراک از پیگیری حذف سوخت مازوت در نیروگاه شازند از طریق دادستانی کل کشور خبر داد.

وی  در نشست کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای کلانشهر اراک با موضوع بررسی وضعیت سلامت شهروندان اراک به دلیل استفاده نیروگاه شازند از سوخت مازوت، افزود: پایان هفته جاری در نشست با دادستان کل کشور موضوع و مسائل ناشی از استفاده نیروگاه شازند از سوخت مازوت مطرح می‌شود.

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی، محققین و گروه‌های مردم نهاد می‌توانند گزارش‌های علمی و اثبات شده خود را تحویل دهند که تمام موارد جمع‌بندی و از حق مردم اراک از نظر قانونی مورد پیگیری قرار بگیرد.

همچنین معاون دادستان اراک با تاکید بر اهتمام جدیدستگاه قضایی اراک برای رسیدگی به معضل آلودگی هوای اراک از دستور پلمپ صادره برای قسمت‌های از شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) و برخی واحد‌های آلاینده اطراف اراک با وجود بی کاری کارگران این واحد‌ها خبر داد.

وی در ادامه افزود: اگر موضوع عمده سوخت مازوت نیروگاه شازند پیگیری شود خیلی از این واحد‌ها نیاز به تعطیلی ندارند.

قنبری تصریح کرد: دغدغه توجیه استفاده از مازوت باعث شده تاکنون اقدام اساسی انجام صورت نگیرد در صورتی که باید دغدغه سلامت مردم جایگزین این موضوع شود.

با توجه به اظهار نظر مسئولین در خصوص وضعیت مازوت سوزی، مردم نیز واکنش‌های به این موضوع داشته‌اند که در ادامه می‌بینید:

 

شرایط مازوت سوزی نیروگاه اراک کاهشی شده است، اما باید توجه داشت که تدبیر برای مازوت سوزی زمستانی صرفا به این چند ماه گره نخورد و برنامه ریزی برای خروج سوخت ماوت از نیروگاه شازند اجرایی شود

در پنجاهمین برنامه دادستان با اشاره به سر حلقه‌های رفع مازوت سوزی اراک در اراک سه راهکار بلند مدت اصلاح سبد انرژی کشور، جلوگیری از اتلاف انرژی و ترویج و توسعه فرهنگ صحیح مصرف و راهکار کوتاه مدت؛ فیلتراسیون مازوت در پالایشگاه مطرح شد.

بیشتر بخوانید:
بررسی تبعات مازوت سوزی نیروگاه شازند/ راهکار اساسی اصلاح سبد انرژی کشور است

باید دید همراستایی تدابیر مسئولین و مطالبات مردمی درباره مازوت سوزی در نیروگاه شازند می‌تواند به یک الگو در کشور تبدیل شود یا اینکه همچنان تبدیل کردن این معضل به دستاورد در کشور صرفا در گرو مطالبات جدی مردمی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار