به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، پس از هفته پر جنب و جوشی که در دانشگاههای کشور به مناسبت روز دانشجو رقم خورد در این هفته شاهد مطالبات مردمی از سوی فعالین مطالبهگر و دانشجویان بودیم.
گازرسانی به زاهدان؛ وعدهای که هر سال تمدید میشود
روزهای اخیر در زاهدان و بسیاری از شهرهای پرجمعیت استان سیستان و بلوچستان شاهد یک مسئله همیشگی و جلوه دیگری از محرومیت در این استان بودیم؛ صفهای طویل گاز که با شروع فصل سرما دوباره تشکیل شده است؛ در حالی که هر ساله وعدههای مختلفی از سوی مسئولین برای گازکشی داده شده بود، اما همچنان این وعده نیز در صف طولانی دیگر وعدههای محرومیت زدایی استان قرار گرفته است.
متاسفانه همیشه ما در اواسط آذرماه این بحران را در استان سیستان و بلوچستان داریم و نزدیک فصل سرما مسئولین تازه به یاد وعدههای داده شده میافتند و در رسانهها وعدههای قبلی خودشان را تمدید میکنند و بهانههایی مانند نبود بودجه برای لوله گذاری و تکمیل طرح را میآورند اما بعد از فصل سرما این مسئله کاملا به فراموشی سپرده میشود.
بیشتر بخوانید:
گازرسانی به زاهدان؛ وعدهای که هر سال تمدید میشود / دلیل صف طولانی گاز در سیستان و بلوچستان چیست؟
بسیاری از مناطق سیستان و بلوچستان از نعمت گاز محروم هستند
جولان خردهفروشان مواد مخدر در فارس
افزایش اعتیاد و خرید و فروش مواد مخدر در شهر شیراز و به ویژه در مناطق محروم و پایین شهر شیراز یکی از نگرانیهای مردم این شهر است که آنان را آزار میدهد و امنیت اجتماعی و روانی را تا حدودی از بین مردم سلب کرده است.
معضل اعتیاد به مرحلهای رسیده که زنگ خطر آن در مدارس استان هم احساس میشود؛ به گونهای که میانگین اعتیاد در میان جمع دانشآموزی ۲.۱ دهم درصد است؛ در صورتی که این آمار در استان فارس ۳.۲ دهم از میانگین کشوری هم بالاتر رفته است. همچنین این زنگ خطر در میان کارگران استان نیز به گوش میرسد و میانگین کشوری مصرف اعتیاد در بین کارگران ۲۳ درصد است که متاسفانه این آمار در استان فارس بالای ۵۰ درصد است و باعث نگرانیهای زیادی شده است.
بیشتر بخوانید:
جولان خردهفروشان موادمخدر در فارس / قول استاندار برای جمعآوری معتادان متجاهر تا پایان آذر
خطر انسان برای جان پلنگها
توصیف رستم در شاهنامه به ویژه در اسناد اروپایی که به بررسی شخصیتهای این منظومه حماسی فارسی میپردازند، با عنوان «مردی با پوست پلنگ» آمده که میتواند نشانه مهمی از ۲ امر باشد؛ اولا اینکه پلنگ گونه شناخته شدهای در حیات وحش ایران حتی در تاریخ اساطیری ما بوده و ثانیا اینکه پلنگ یکی از درندههای بنام در دشتهای ایران بوده است.
نشانههای وفور پلنگ در تاریخ ایران را در قصههایی درباره دست آموز کردن این درنده خوی بزرگ جثه توسط ثروتمندان و بزرگان برای نسل ما باقی مانده میتوان دید و به این منظور رسید که در طول تاریخ ایران، از باستان تا معاصر، ایران زیست بوم این حیوان بوده است؛ حیوانی که این روزها در معرض انقراض است.
بیشتر بخوانید:
خطر انسان برای جان پلنگها / جریمه ۸۰ میلیونی شکار پلنگ ایرانی از وسوسه شکار جلوگیری میکند؟
وضعیت بحرانی فاضلاب بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج
یکی از خطرات مهم و جدی که سالیان اخیر شایعه یا واقعیت آن گریبانگیر استان کهگیلویه وبویراحمد شده تخلیه فاضلاب بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج در رودخانه بشار بوده است.
فاضلابهای بیمارستانی و مراکز درمانی به علت آلودگی و انواع ویروسهای بیمارستانی که در آن وجود دارد بسیار خطرناکتر و مخربتر از فاضلابهای شهری است و در صورتی که تصفیه نشده این فاضلابها وارد محیط زیست شود نتایج و آثار جبران نشدنی را در پی خواهد داشت.
حال ماجرای فاضلاب بیمارستان امام سجاد (ع) حاکی از این است که شایعات و گمانه زنیهایی نسبت به سر ریز شدن فاضلاب بیمارستانی به رود خانه بشار وجود دارد و تا کنون جواب قطعی نسبت به رد یا تایید این موضوع به گوش نرسیده است.
بیشتر بخوانید:
وضعیت بحرانی فاضلاب بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج/ آیا سرریز شدن فاضلاب بیمارستانی واقعیت دارد؟
کنترل گوگرد؛ راهکار کوتاه مدت برای کنترل آلودگی نیروگاه شازند
جانمایی صنایع باید براساس میزان آلودگی که به آسمان شهر تزریق میکند، دسترسی به راههای ترانزیتی و دسترسی به منابع اولیه برنامه ریزی شود. مسالهای که به نظر میرسد در دهه هفتاد و زمانی که دولت تصمیم به احداث نیروگاه شازند گرفت، مورد غفلت واقع شد. اگرچه برخی کارشناسان معتقدند در آن زمان خیانتی به مردم اراک و استان مرکزی در جانمایی این نیروگاه و پالایشگاه شازند صورت گرفته، با این حال آنچه امروز از نتیجه این تصمیم به چشم میخورد، افزایش آلودگی هوا در اراک و دیگر شهرهای استان مرکزی است.
علیرضا کاظمی، فعال سابق دانشجویی و خبرنگار فعلی در شهر اراک در برنامه دادستان با توضیح اینکه این شهر صنعتی جزو هشت کلان شهر آلوده کشور است، بیان میکند که در سال ۸۶ طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک به تصویب هیات وزیران رسیده و قرار بود براساس آن برنامههایی مانند انتقال کارخانه آندسازی شرکت آلومینیوم سازی اراک به خارج شهر، گازسوز کردن وسایل حمل و نقل عمومی، تعیین شعاع ۳۰ کیلومتری برای ایجاد صنایع جدید در جوار شهر اراک، گازسوز کردن نیروگاههای حرارتی به ویژه نیروگاه شازند و ... اجرایی شوند. اما با وجود اینکه بخشهایی از این طرح اجرا شد، برنامههای مهمتر مورد بی مهری مسئولان قرار گرفت و به مرحله اجرا نرسید.
بیشتر بخوانید:
کنترل گوگرد؛ راهکار کوتاه مدت برای کنترل آلودگی نیروگاه شازند/ فیلتراسیون بهصرفه نیست
محرومیت در عین داشتن ظرفیت
وقتی از جزایر خلیج فارس به خصوص جزیره قشم صحبت میکنیم ناخودآگاه ذهنمان به سمت سفرهای لوکس، پاساژگردی و سواحل زیبا جزیره قشم میرود، اما با نگاهی دقیقتر متوجه لایههای پنهانی از محرومیت در جزیره قشم میشویم؛ جایی که از اولین مناطق آزاد در کشور از دهه ۷۰ شناخته میشود و قرار بود با درج قید منطقه آزاد ویژه اقتصادی توسعه پیدا کند و باعث پیشرفت و تولید شود، اما عملا تبدیل به فضایی برای لابیگری و نمادی از تبعیض شده است.
مناطق روستایی و بومیان جزیره قشم به رغم ظرفیت بزرگ اقتصادی که در این جزیره وجود دارد دچار مشکلات عدیده و عجیبی هستند، از بیکاری گرفته تا مشکلات کمبود و قطعی آب و برق که گریبان منطقه آزاد کشور را گرفته است؛ مردم ساکن جزیره قشم حتی از داشتن آب آشامیدنی سالم و پایدار محروم هستند و شبکه آبرسانی و فاضلاب جزیره در وضعیت بحرانی قرار دارد؛ اوضاع زیرساختها و امکانات نیز چنگی به دل نمیزند و مشکلات جادهای بسیاری در فضای جزیره وجود دارد.
بیشتر بخوانید:
محرومیت در عین داشتن ظرفیت / علت عدم پیشرفت منطقه آزاد قشم چیست؟