
آشوبهای بیثمر در دانشگاههای کشور / مطالبهگری دانشجویی در فضای گفتگو و آگاهی ادامه مییابد
گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، پاییز به نیمه رسیده و ترم اول در دانشگاهها تا اینجا با فراز و نشیبهای زیادی همراه بوده است. برگزاری کلاسهای درسی به صورت غیرحضوری و ایجاد فضای آشوب در برخی دانشگاهها باعث شد سال تحصیلی امسال با چالشهای زیادی آغاز شود و به نیمه برسد.
با اینکه اغتشاشگران تلاش زیادی کردند که فضای جامعه و دانشگاهها را به آشوب بکشند، اما بیشتر فضای دانشگاهها آرام بود و کلاسهای درسی عموما برگزار شد. از طرفی عمده برنامههای تشکلهای دانشجویی نیز با برنامه ریزی به اجرا درآمد.
بیشتر بخوانید:
- دبیر جدید شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی زنجان تعیین شد
- تکریم و معارفه دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان فارس
- دوره خط امام بسیج دانشجویی استان سمنان برگزار شد
- برگزاری سلسله نشستهای مطالبهگری تشکلهای اسلامی دانشگاه گیلان
- دیدار جمعی از دانشجویان با نماینده ولی فقیه در اردبیل برگزار شد
گفتگو راه حل مشکلات
ایجاد فضای گفتگو در برخی دانشگاهها صورت گرفت. مسئولان با دانشجویان جلساتی برگزار کرده و در آن مطالبات آنان را شنیدند. در دانشگاه حکیم سبزواری جمعی از اعضای تشکلهای دانشجویی با ریاست این دانشگاه جلسه گذاشتند و مشکلاتشان را گفتند. در دانشگاه تبریز نیز در جلسهای با حضور رئیس دانشگاه، مطالبات دانشجویان بررسی شد.
بیشتر بخوانید:
- مشکلات دانشجویان در حوزههای مختلف و به خصوص خوابگاهها باید رصد شود
- دانشجویان دانشگاه حکیم سبزواری مطالبات خود را با رئیس دانشگاه در میان گذاشتند
سفر حاج علی اکبری به سیستان
شرایط در سیستان و بلوچستان در روزهای اخیر بحرانیتر بود و از طرفی پیامهایی از تریبون نماز جمعه زاهدان به مردم ارسال میشد که بر دامن زدن به آشوبها نقش داشت. در همین راستا، حجت الاسلام علی اکبری، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه به این استان سفر کرد. این سفر به دستور رهبر انقلاب صورت گرفته بود و علی اکبری ضمن ابلاغ پیام تسلیت مقام معظم رهبری به خانوادههای جانباختگان حوادث اخیر در این استان، با علما و اساتید اهل سنت دیدار و گفتگو کرد.
بیشتر بخوانید:
- جانباختگان حوادث زاهدان با عنایت رهبر انقلاب شهید محسوب میشوند
- رهبر معظم انقلاب همه روزه پیگیر مسائل سیستان و بلوچستان هستند
- دشمن آرزوی ایجاد اختلاف در سیستان و بلوچستان را به گور خواهد برد
- امام جمعه اهل سنت زاهدان با نماینده رهبر انقلاب دیدار کرد
- آمدهایم تا سلام رهبرانقلاب را به مردم استان سیستان و بلوچستان برسانیم
مسیر درست مطالبهگری
باوجود اینکه فضای کشور توسط عدهای از آشوبگران به چالش کشیده شده، با این حال جریان مطالبه گری همچنان ادامه دارد. در حوالی دلیجان معدن دالی در حال اکتشاف است. مطالبه مردم راوه از معدن دار دالی در ۲ مورد بیشتر اهمیت دارد؛ اولا اینکه اطلاعات دقیقی از تخریب محیط زیست توسط این معدن به مردم داده شود؛ ثانیا با توجه به اینکه فعالیت معدن اشتغال سنتی مردم را تحت تأثیر منفی قرار داده، معدن دار هم برای توسعه روستا و هم اشتغال مهندسان و دانش آموختگان ساکن معدن، توجه ویژهای داشته باشد.
مصوبات سفر استانی رئیس جمهور به اصفهان با اینکه به صورت شفاف مطرح نشده، اما استاندار اصفهان خبر داده که بسته احیای زاینده رود با مشورت کشاورزان، ذی نفعان و مهندسان تدوین شده و به زودی اجرا میشود. این بسته قرار است با بودجه سفر استانی رئیسی به اجرا برسد.
رئیس اداره حفاظت و احیای تالابهای آذربایجان غربی گفته که تالاب یادگارلو در نقده نیاز به برنامه ریزی برای احیا دارد. او همچنین گفته که تالاب دریاچه ارومیه (دچار بحران خشک شدن)، تالاب قوپی بابا علی (بحران کم آبی)، تالابهای درگه سنگی (در تابستان خشک شده بود)، شورگل (نسبتاً خوب) و یادگارلو (کاملا خشک) و تالاب کانی برازان (در وضعیت نسبتاً مناسب) جزو تالابهای ثبت شده در کنوانسیون رامسر هستند.
فرماندار رضوانشهر، از پرداخت مطالبات سال ۱۴۰۰ کارگران سد شفارود و معرفی پیمانکار جدید خبر داد و گفت: عیدی و پاداش و حقوق سال جاری نیز تا دو ماه آینده به صورت هفتگی پرداخت خواهد شد. با این حال قرار بود مطالبات کارگران سد شفارود، چند ماه قبل پرداخت شود.
تالابهای مازندران در فصل زمستان میزبان گونههای مختلف پرندگان است. اما در سالیان اخیر این تالابها محلی برای کشتار آنها پدید آمده. اظهارات رسمی ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستانهای استان مازندران نشان میدهد که تعداد زیادی از پرندگان مهاجر یا در دامهای محلی گرفتار میشوند و یا هدف شلیک گلولههای شکارچیان قرار میگیرند.
آب در اهواز پس از بارندگی گل آلود میشود. دبیر مجمع مطالبه گران خوزستان معتقد است که این اتفاق به دلیل کمبود ظرفیت تصفیه خانهها صورت میگیرد. تصفیه خانههایی که ۲۰ تا ۵۰ درصد فرسودگی دارند.
اگرچه خراسان شمالی در تأمین منابع کشاورزی در کشور اثر بسیاری دارد، اما به نقش کشاورزی در این استان آنطور که باید و شاید توجه نشده است. با مروری بر ظرفیتهای خراسان شمالی در مییابیم که این خطه یک فرصت طلایی برای گسترش حوزههایی همچون گیاهان دارویی، پنبه، زعفران و برخی دیگر از محصولات باغی است.
بیشتر بخوانید:
- مسئولیتهای اجتماعی معدن دالی به کجا رسید؟ / تعهدات محیط زیستی هنوز محقق نشده است
- اصفهان یک میلیارد مترمکعب کمبود آب در منابع نسبت به مصارف دارد
- پرداخت مطالبات ۱۴۰۰ کارگر سد شفارود تا دو ماه آینده
- زنگ خطر قتل عام پرندگان در مازندران / محیط زیست دستتنهاست
- نیاز شدید تالابهای آذربایجان غربی به برنامهریزی و احیا
- گلآلود شدن آب اهواز بعد از بارندگی به علت کمبود ظرفیت تصفیهخانههاست
- جای خالی زعفران خراسان شمالی در بازار بورس / صادرات انگور شمال شرق کشور در دستور کار مدیران
اگرچه به فضای بحرانی کشور، توسط عدهای مشخص دامن زده میشود، با این حال آنچه این روزها در کشورمان معلوم شده این است که با آشوب مشکلی حل نمیشود.