به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، در هفتهای که گذشت اخبار مهمی در خصوص مسائل استانی در سایت دانشجو منتشر شد که تعدادی از این اخبار را در این گزارش مرور میکنیم.
داستان شیر بر زمین ریخته شده دامداران یزدی
اوایل هفته گذشته، ویدئویی از دامداران یزدی منتشر شد که نشان میداد آنها شیرهای تولیدی خود را بر زمین میریزند. این ویدئو به سرعت توجه بسیاری را به خود جلب کرد و این سوال توسط افکار عمومی مطرح شد که چرا دامدار باید حاصل زحمات شبانه روزی خود را اینگونه نابود کند.
برای بررسی این موضوع گفتوگویی با یکی از دامداران یزدی حاضر در فیلم وایرال شده در فضای مجازی انجام دادیم. این دامدار که اصرار داشت هویتاش افشا نشود به خبرنگار خبرگزاری دانشجو، گفت: ما با مشکلات جدی در گاوداریها مواجهایم. از بهمن سال گذشته، قیمت یونجه از ۷ هزار تومان به ۲۰ هزار تومان رسیده ولی شیر همچنان کیلویی ۱۵ هزار تومان قیمت گذاری میشود و افزایش قیمتی در آن انجام نشده است. همچنین، هزینههای دارو و ملزومات دامداری به شدت افزایش یافته است.
محمدعلی حاتمیزاده، مدیر جهاد کشاورزی یزد درباره وضعیت قیمت شیر گفت: «شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی» قرار بود در اردیبهشت ماه امسال قیمت جدید را مشخص کند و سپس توسط ستاد تنظیم بازار کشور مصوب و توسط وزیر ابلاغ شود، اما امسال این روند متوقف شد.
بیشتر بخوانید:
چرا دامداران یزدی شیر تولیدی خود را بر زمین ریختند؟/ از دلالی علوفه تا قیمت گذاری دستوری +فیلم
وضعیت سایت دفن پسماند شهرستان ارومیه
سعید شهند مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در این زمینه با بیان اینکه وضعیت فعلی سایت دفن پسماند شهرستان ارومیه مورد تأیید اداره کل حفاظت محیط زیست نیست، اظهار کرد: این اداره کل در راستای وظیفه نظارتی خود طی پایشهای مستمر در طول سال، توصیهها و اخطارهای لازم را به مدیریت این سایت ارائه کرده و مقرر شده است که این سایت توسط مجموعه شهرداری ارومیه ساماندهی شده و اصول و ضوابط محیط زیستی در فرآیند مدیریت پسماند رعایت شود.
بیشتر بخوانید:
سایت دفن پسماند شهرستان ارومیه مورد تایید نیست
بررسی یک تیتر از آمار مسافرها
«ورود ۲۱ میلیون مسافر طی هفت روز»، «حضور ۲۱ میلیون مسافر در مازندران» و «ورود ۲۱ میلیون مسافر به مازندران طی تعطیلات اخیر» تعدادی از تیترهای عجیبی است که برخی از رسانهها به نقل از یوسف نوری استاندار مازندران در نشست بررسی مشکلات شهرستانهای تنکابن و رامسر که در فرمانداری ویژه تنکابن برگزار شده بود، منتشر کردند.
استانهای شمالی کشور همیشه یکی از مقصدهای اصلی گردشگران بوده است و با آغاز ایام تعطیل از تعداد زیادی مسافر میزبانی میکند، شهریور ماه امسال هم با ۳ روز تعطیلی رسمی از این قاعده مستثنی نبوده و جزو ایام اوج مسافرتی محسوب میشود؛ اما آمار حضور ۲۱ میلیون مسافر به قدری باور نکردنی و دور ذهن است که در نگاه اول میشود به اشتباه استاندار مازندران در اعلام آمار و یا به اشتباه خبرنگاران در تنظیم خبر و انتخاب صحیح کلمات پی برد.
بیان دقیق و صحیح آمار حضور مسافران که همیشه مورد توجه بوده از این جهت قابل اهمیت است که میتواند به عنوان یک ملاک برنامهریزی برای مسئولان کشوری و استانی مورد استفاده قرار بگیرد تا از بروز مشکلات متعدد مانند تامین خوراک، اسکان، امنیت، سوخت، ترافیک و... جلوگیری کند.
بیشتر بخوانید:
حضور ۲۱ میلیون مسافر به مازندران طی هفت روز؟! / بررسی ادعای آقای استاندار در خصوص آمار تردد
وضعیت نوشت افزار شهرستان یاسوج پیش از آغاز سال تحصیلی
با نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی جدید و داغ شدن بازار، والدین و دانشآموزان باید لوازمالتحریر مورد نیاز برای سال تحصیلی پیش رو را تهیه کنند.
در سالهای اخیر، به دلیل طرحهای متعدد لوازمالتحریر، انتخاب نوشتافزار برای کودکان و نوجوانان دشوار شده است. ممکن است برای دانشآموزان، تنها جذابیت، زیبایی و بهروز بودن نوشتافزار از اهمیت فوقالعادهای برخوردار باشد، اما بیشک برای خانوادهها، قیمت لوازمالتحریر نیز حائز اهمیت است.
در مرکز شهر یاسوج، جنب میدان ساعت و خیابان شریعتی، بازار نوشتافزار، کیف و کفش مدرسه به شدت داغ است. این موضوع به یکی از چالشهای امروزی برای دانشآموزان، والدین و دانشجویان تبدیل شده است.
بیشتر بخوانید:
کام تلخ دانش آموزان یاسوجی از گرانی نوشت افزار / ضرورت نظارت بر بازار لوازم التحریر
مطالبات سیب زمینی کاران اردبیلی از زبان نمانیده
احد بیوته نماینده اردبیل در جمع سیبزمینیکاران اردبیل با شنیدن گلایهها و اظهارات تند آنها در مورد بیتدبیری مسئولان در خرید این محصول و زمینهسازی برای صادرات آن اظهار داشت: شرایط خوبی را در تولید سیبزمینی و سایر محصولات شاهد نیستیم و انتظار میرود مسئولان در مدت یک سال فرصت کاشت تا برداشت محصول به نحوی برنامهریزی کنند تا کشاورز از تولید خود شرمنده و پشیمان نشود.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی گفت: تولید زمانی به نابودی کشیده میشود که بازاری برای فروش آن وجود نداشته باشد و این امر ورشکستگی تولید بسیار مهلک و کمرشکن برای فعالان این عرصه است.
بیوته افزود: چه طور میشود که یک کشاورز با میانگین ۱۰ هزار تومان تولید محصول انجام دهد، اما همین محصول را با کمتر از ۶ هزار تومان به فروش برساند که این خود نشان از ورشکستگی و نابودی حیات تولیدکنندگان در بخش کشاورزی به ویژه تولید سیبزمینی است.
بیشتر بخوانید:
چگونه کشاورز سیب زمینی ۱۰ هزار تومانی را با کمتر از ۶ هزار تومان بفروشد؟
استقلال مس سونگون در ابهام
همه چیز از اولین سفر استانی شهید جمهور به استان آذربایجان شرقی شروع شد، شهید رئیسی در تاریخ ۱۲ خردادماه ۱۴۰۱ به تبریز آمد تا دغدغه چندین ساله استان آذربایجان شرقی را پیگیر کند و جامه عمل بر این رویا بپوشاند، در همین سفر بود که با اولین حضورش در میان کارکنان مس سونگون آذربایجان شرقی خبر «استقلال مس سونگون» را اعلام کرد.
شهید رئیسی با حضور در جمع کارگران این مجتمع و گوش دادن به مشکلات آنها در سخنرانی خطاب به کارگران گفت: مس ورزقان یکی از ظرفیتهای بزرگ آذربایجانشرقی و شمال غرب کشور است و بر این اساس باید مس آذربایجان مستقل و استان از عواید آن بهرهمند شود.
وی تاکید کرد: با استقلال مس آذربایجان، آذربایجان شرقی میتواند در بخش مس قدمهای محکمی را برای تولید و فرآوری آن بردارد و استان از فواید آن بهرهمند شود.
بیشتر بخوانید:
استقلال معدن مس سونگون آذربایجان شرقی در هالهای از ابهام
عملکرد مدیریت شهری گرگان زیر ذرهبین فرماندار
اسماعیل نادری در نشست خبری با اصحاب رسانه در گرگان گفت: از زمان حضور در مسند فرمانداری گرگان تلاش کردیم تا بدون دخالت در امور شهرداری و شورا به یک رویکرد تعاملی اثربخش برای توسعه گرگان دست یابیم.
فرماندار گرگان گفت: همه اهتمام مجموعه فرمانداری و بنده اینگونه بوده است که هیچ دخالتی در انتصابات مدیریت شهری نداشته باشیم و در کمیته انطباق فرمانداری هم، صرفاً نص قانون را ملاک نظر قرار دادیم و از دخالت دادن مباحث حزبی و جناحی پرهیز کرده ایم.
وی گفت: بنده به عنوان فرماندار، تعدادی از مطالبات و خواستههای مردم در حوزه مدیریت شهری را به صورت روزانه از اعضای شورای شهر و شهردار پیگیر هستم تا گره گشایی در کار مردم تسریع شود.
بیشتر بخوانید:
عملکرد مدیریت شهری گرگان مورد رضایت مردم نیست
سفر کمیسیون امنیت ملی مجلس به کرمان
ابراهیم عزیزی شامگاه پنجشنبه در پایان سفر کمیسیون امنیت ملی مجلس به جنوب استان کرمان با اشاره به اینکه اولین سفر کمیسیون امنیت ملی به استان کرمان اختصاص داده شد، افزود: اولین اقدام لازم شناخت کاملی از جغرافیای جنوب کرمان بود که با بهره گیری از ظرفیت بالگرد گشت هوایی در منطقه انجام شد.
او اعلام کرد: جلسه شورای تامین شهرستانهای جنوب کرمان هم تشکیل شد و مسائل و مشکلات متعددی در این جلسه مطرح شد.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: از دغدغههای مردم جیرفت هلیل رود بود و تاکید زیادی داشتند.
عزیزی گفت: زندگی مردم، معیشت و اقتصاد این منطقه سالها به رودخانه هلیل گره خورده و کم آب شدن آن اثر منفی گذاشته است.
بیشتر بخوانید:
سفر کمیسیون امنیت ملی فرصتی برای تقویت و توسعه زیرساختهای امنیت ساز کرمان است
فوت کارگر معدن مس سرچشمه سه بازداشتی داشت
روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان طی اطلاعیهای اعلام کرد: در پی حادثهای که در معدن مجتمع مس سرچشمه رفسنجان رخ داد و منجر به فوت یکی از رانندگان پیمانکاری گریدر شد، دادستان شهرستان رفسنجان دستور بازداشت سه نفر از مسئولان مرتبط را صادر کرد.
این حادثه در ساعت ۱۴ روز دوشنبه ۱۹ شهریورماه رخ داد و بررسیهای فنی برای تعیین علت دقیق حادثه در حال انجام است.
بیشتر بخوانید:
بازداشت ۳ نفر از مسئولان مرتبط با حادثه منجر به فوت كارگر معدن مس سرچشمه