به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، طی هفتهای که از آن عبور کردیم صدای رسای مطالبه گری دغدغه مندان در حوزهای زیست محیطی استانهای مختلف به خوبی به گوش میرسید. غالب مطالبات از جنس موضوعات مهم و نگران کننده در سطح هر استان بوده است.
پروژه احداث سد چمشیر و آبگیری آن مخصوصا در روزهای اخیر در رسانههای رسمی و محلی واکنشهای بسیاری را داشته است و بی شک یکی از مهمترین پروندههای محیط زیستی در چندسال اخیر است که به این صورت در محافل مطرح میشود.
سد چمشیر بر روی رودخانه زهره در استان کهگیلویه و بویر احمد احداث شده است که امتداد این رودخانه به استان خوزستان راه پیدا میکند و پس از آن به استان بوشهر میرود و در نهایت به خلیج فارس میرسد؛ مطالعات احداث سد چمشیر از سال ۱۳۷۱ آغاز شده است و ساخت آن در دهه هشتاد کلید خورده است و اکنون به پیشرفت فیزیکی ۹۳ درصد رسیده است و طبق برآوردها حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان برای ساخت سد چمشیر هزینه شده است و اکنون در مرحله آبگیری قرار دارد که آبگیری این سد مخالفان و موافقانی دارد.
بیشتر بخوانید:
پروژه سد چمشیر چالشهای فراوانی دارد / هزاران تن چشمههای نمک در حوزه آبگیری سد وجود دارد +فیلم
آبگیری سد چمشیر بالاخره خوب است یا بد؟ / سلاجقه: اجازه تکرار گتوند ۲ را نمیدهیم
یکی از خطرات مهم و جدی که سالیان اخیر شایعه یا واقعیت آن گریبانگیر استان کهگیلویه وبویراحمد شده تخلیه فاضلاب بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج در رودخانه بشار بوده است.
فاضلابهای بیمارستانی و مراکز درمانی به علت آلودگی و انواع ویروسهای بیمارستانی که در آن وجود دارد بسیار خطرناکتر و مخربتر از فاضلابهای شهری است و در صورتی که تصفیه نشده این فاضلابها وارد محیط زیست شود نتایج و آثار جبران نشدنی را در پی خواهد داشت.
ابدال دیانتی نسب، معاون نظارتی و پایش محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد در گفتگو با خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو از وضعیت مطلوب و تسفیه فاضلاب این بیمارستان خبر داد.
بیشتر بخوانید:
به نظر میآید که حل معضل خشکسالی خارج از توان مدیریتی مسئولان است، اما اگر به صورت دقیقتر به این حوزه بنگریم، میتوانیم به نقش کلیدی تصمیمات اتخاذ شده توسط مسئولان در عبور از این مشکل پی ببریم. مشکلی که حدود نیمی از استانهای کشور را درگیر خود کرده است.
استان خراسان شمالی از جمله استانهایی است که نمیتوان آن را بدون کشت و زراع تصور کرد زیرا کشورزی در این استان حرف اول اقتصاد را میزند و کشاورزی هم رابطه مستقیمی با مصرف آب دارد.
بیشتر بخوانید:
خطر خشکسالی بیخ گوش کشاورزی خراسان شمالی / اصلاح الگوی کشت در انتظار برنامهریزی مسئولان است
از خطر خشکسالی در خراسان شمالی که عبور میکنیم صدای فریاد خشکسالی دریاچه ارومیه به گوش میرسد.
دریاچه ارومیه نامی آشناست که البته در سالیان اخیر تنها برکهای کوچک از آن باقی مانده، سوژه رسانهای که فقط به آن در فضای مجازی پرداخته میشود و در واقعیت خبری از بهبودش نیست. زمان زیادی است که دریاچه ارومیه در حالت احتضار باقی مانده و نگرانیها نسبت به تبعات روند خشکی آن روز به روز در حال افزایش است.
بیشتر بخوانید: