گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، روزهای پایانی شهریور سال ۱۴۰۱ در حالی سپری شد که سال تحصیلی جدید در برخی از دانشگاههای کشور آغاز و ثبتنام دانشجویان ورودی جدید در مقاطع مختلف شروع شده است.
ثبتنام دانشجویان ورودی جدید به دو روش الکترونیکی و حضوری صورت میگیرد پذیرفته شدگان میتوانند با مراجعه به سامانه گلستان ثبت نام اینترنتی خود را تکمیل کنند در مرحله دوم، ارسال مدارک مورد نیاز اداره خدمات آموزشی دانشگاههای مذکور به صورت فیزیکی و از طریق پست پیشتاز انجام دهند.
بیشتر بخوانید:
نحوه ثبتنام دانشجویان ورودی جدید دانشگاه مازندران اعلام شد
ثبتنام پذیرفتهشدگان کارشناسی دانشگاه صنعتی اصفهان از ۲ مهر آغاز میشود
پیاده روی جامادگان اربعین حسینی در شهرستان نایین در قالب پویش مردمی جاماندگان اربعین حسینی از گلزار شهدای گمنام شهر بافران برگزار شد. عزاداران در مسیر خود تا دانشگاه آزاد نایین، از گلزار شهدای روستاها و محلات مختلف عبور کردند.
موکبهای حاضر در مسیر از گلزار شهدای گمنام شهر بافران تا گلزار شهدای گمنام دانشگاه آزاد اسلامی نایین همگی توسط مردم و نیروهای مردمی برپا شده است که در طول مسیر به عاشقان حسینی خدمت رسانی میکنند. حال و هوای حاکم بر فضا با پخش مداحی ها، حال و هوای کربلا دارد. هر شخص از ابتدا تا انتهای مسیر حدود ۱۲ کیلومتر مسیر را پیاده روی میکند که در نگاه اول سخت و نفس گیر است، اما همگی به عشق ارباب و حسرت جاماندن از طریق اصلی، این مسیر را تا انتها قدم برمیدارند.
بیشتر بخوانید:
پیادهروی جاماندگان اربعین حسینی در نایین برگزار شد
اصفهان یکپارچه عزادار حسین است/ حضور قافله غم در گلزار شهدا
هر ساله همزمان با ایام عزاداری دهه آخر صفر و شهادت امام رضا (ع) گروههای مردمی از نقاط مختلف کشور برای عرض ادب به حضرت رضا (ع) به صورت پیاده به حرم مطهر مشرف میشوند. مسیر زائرانی که از شهرهای شمالی کشور به مشهد سفر میکنند، از خراسان شمالی میگذرد. زائران دیگر نقاط کشور پیاده روی خود را از نیشابور و قدمگاه شروع میکنند.
محمدرضا اکبری، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از راه اندازی ایستگاههای سلامت در مسیر پیاده روی زائران به مشهد مقدس خبر میدهد. به گفته وی در گردنه امین آله، میدان دفاع مقدس و حصار گرمخان بجنورد ایستگاههای سلامت برپا شده و در آن علاوه بر آموزش به زائران و توصیههای بهداشتی، بستههای آموزشی به زائران ارائه میشود.
بیشتر بخوانید:
دانشگاهیان صنعتی قوچان موکب پذیرایی برای زائران پیاده حرم امام رضا (ع) برپا کردند
محرومیت در استان سیستان و بلوچستان در ابعاد مختلفی وجود دارد؛ اما یکی از نمودهای محرومیتها از جنس اجتماعی در استان سیستان و بلوچستان مسئله کمبود پزشک و مراکز درمانی است که این امر ناشی از عدم رعایت عدالت در حوزه بهداشتی برای مناطق محروم است و باعث شده که کمبود پزشک و مراکز درمانی در استان سیستان و بلوچستان به وجود بیاید و مردم این استان را دچار مشکلات عدیدهای کند و سلامتی مردم سیستان و بلوچستان را به خطر بیاندازد.
بیشتر بخوانید:
یکی از مولفههای توسعه پایدار، بی شک حفظ محیط زیست است در حالیکه در نگاه بسیاری از مدیران کشورمان، محیط زیست اولویت دوم مسائل کشور قرار میگیرد. نمونه آن را میتوان در احداث جاده در منطقه کلاه قاضی اصفهان مشاهده کرد. «کلاه قاضی» یک پارک ملی با مساحت بیش از ۴۷ هزار هکتار است که در میانه آن پناهگاه حیات وحش کلاه قاضی قرار گرفته است. محدودهای که عاری از هرگونه سکونتگاه انسانی است.
قبلا جاده اصفهان به شیراز از این پارک ملی گذشته بود که نتیجه آن علاوه بر تلفات جادهای حیوانات و زیستمندان این منطقه، دسترسی آسان شکارچیان متخلف به حیوانات بود. حالا قرار است که آزادراهی با عرض ۳۸ متر از کنار اصفهان و البته وسط پارک ملی کلاه قاضی عبور کند. آزادراهی که به عنوان ابرپروژه راهسازی کشور و کریدور اصلی شمال به جنوب یاد میشود!
بیشتر بخوانید:
«کلاه قاضی» گرفتار سوءمدیریت مدیران راهسازی / مسئولان برای توسعه اصرار به نابودی طبیعت دارند!
دفع غیربهداشتی و غیراصولی زبالهها به یکی از دغدغههای مهم در زندگی امروزی بشر تبدیل شده است، این امر که با توجه به تنوع تولیدات غذایی و صنعتی موجب افزایش تولید و تنوع زبالهها شده، به همان میزان نیز خطرات زیست محیطی و تهدید بروز انواع بیماریها در انسان را به دنبال دارد و لزوم صیانت بیشتر در دفع بهداشتی زبالهها بیش از پیش احساس میشود.
استان کهگیلویه و بویراحمد یک درصد جمعیت کشور را دارد، ولی سرانه پسماندهای آن از دیگر مناطق بسیار بیشتر بوده و اساسیترین مشکل در بحث محیط زیست استان بحث انواع پسماند عفونی، بیمارستانی و ... بوده که نیازمند یک مدیریت جدی است. سرانه پسماند در کشور ۶۵۰ گرم بوده در حالی در استان کهگیلویه و بویراحمد بیش از یک کیلوگرم بوده و این وضعیت هر روز بدتر میشود و نگرانیهایی برای فعالان محیط زیست ایجاد شده است.
بیشتر بخوانید:
ایجاد خطرات زیست محیطی با دفن غیر بهداشتی زباله در چرام
کارخانه فولادی که نیکزاد به مردم اردبیل وعده اش را داده، قرار است در یک محوطه باستانی احداث شود. این محوطه باستانی با نام قره حسنلو شناخته میشود و در سال ۹۸ شناسایی شده است. سازههای تاریخی که در این محدوده کشف شده، مربوط به دوره اشانیان است و نحوه زندگی و ساختمانهای مردم در آن دوران را به خوبی نشان میدهد. این محدوده شهر باستانی حدود ۹۷ هکتار است و عمر آثار کشف شده در آن به بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ سال میرسد. تاکنون حدود سه هزار و ۳۰۰ مترمربع از این محدوده تاریخی جزو آثار ملی ثبت شده و مابقی آن برای احداث کارخانه فولاد کنار گذاشته شده است! با این حال قرار است بخشی از دستگاههای صنعتی این کارخانه فولاد در همان محدوده سه هزار و ۳۰۰ مترمربعی استقرار یابد که مشکلات فنی برای کارخانه پیش نیاید!
بیشتر بخوانید:
آسیبهای احداث کارخانه فولاد به میراث طبیعی و فرهنگی اردبیل / وعده اشتغال برای ۲۰۰ نفر
نقاط حادثه خیزی در جادههای سراسر کشور وجود دارد که متاسفانه سالانه باعث مرگ تعداد زیادی از هموطنان عزیزمان میشود که با تامین اعتبارات دولتی برای اصلاح این جادهها میتوان از وقوع حوادث تلخ جلوگیری کند؛ یکی از این نقاط حادثه خیز استان هرمزگان در شمال استان و شهرستان حاجی آباد و مجاورت شهر بندر عباس به عنوان مرکز استان هرمزگان واقع شده و اهمیت محور سیرجان-حاجی آباد-بندرعباس به عنوان کریدور شمال به جنوب کشور و یکی از مهمترین محورهای شریانی و ترانزیتی کشور واضح است.
حال در این محور ترانزیتی، یک ترانشه در مسیر جاده وجود دارد؛ در بحث خاکبرداری و عمران جادهای ترانشه اصطلاحا به فرورفتگیهای مصنوعی یا طبیعی در سطح زمین گفته میشود که ارتفاع آنها از عرض بیشتر است و مهندسین جادهای با عملیاتهای حساس سعی در اصلاح این ترانشه و کم کردن ارتفاع آن دارند، زیرا اگر کمی بی دقتی در برداشت این ترانشه صورت بگیرد، ممکن است به قیمت جان افراد زیادی تمام شود.
بیشتر بخوانید:
جاده مرگ در یک محور ترانزیتی / عملیات اصلاح ترانشه محور حاجیآباد به کجا رسید؟