کد خبر:۱۰۳۱۳۶۷
آخر هفته با استانها|

اعزام کاروان‌های دانشجویی به اربعین حسینی / فاجعه خشک شدن دریاچه ارومیه

در هفته‌ای که گذشت دفاتر تشکل‌های دانشجویی کاروان‌های زیارتی خود را به کشور عراق جهت زیارت اربعین اعزام کردند البته در برخی از استان‌های مرزی کشور طرح‌های خدمت‌رسانی به زوار در دستور کار قرار گرفت و مواکب دانشجویی برقرار شد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، در هفته‌ای که گذشت دفاتر تشکل‌های دانشجویی کاروان‌های زیارتی خود را به کشور عراق جهت زیارت اربعین اعزام کردند البته در برخی از استان‌های مرزی کشور طرح‌های خدمت‌رسانی به زوار در دستور کار قرار گرفت و مواکب دانشجویی برقرار شد.

بیشتر بخوانید:

اعزام ۲۵۰۰ دانشجوی بسیجی فارس به همایش پیاده‌روی اربعین

آغاز اعزام دانشجویان قزوینی به همایش پیاده‌روی اربعین

خدمت‌رسانی موکب‌های بسیج دانشجویی خوزستان به زائرین اربعین حسینی

اعزام دانشجویان هرمزگانی به کربلای معلی

اعزام دانشجویان خراسان جنوبی به پیاده‌روی اربعین از ۱۴ شهریور / دانشجویان برای کودکان عراقی هدیه آماده کردند

 

اعزام کاروان‌های دانشجویی به اربعین حسینی / فاجعه خشک شدن دریاچه ارومیه

فاجعه زیست محیطی با خشک شدن کامل دریاچه ارومیه

دریاچه ارومیه دومین دریاچه بزرگ شور جهان است که در سال‌های اخیر با مشکل کاهش سطح آب و خشکسالی روبرو شده که در نتیجه آن امسال بدلیل عدم تخصیص حق آبه دریاچه از سد‌های حوزه آبریز دریاچه ارومیه و عدم تکمیل تونل انتقال آب به دریاچه بیش از ۹۵ درصد از آن خشک شده است.

با افزایش خطر خشک شدن کامل دریاچه ارومیه و بروز این فاجعه زیست محیطی، کارشناسان طوفان و باد‌های نمکی به شعاع صد‌ها کیلومتر که احتمالا بیشتر شهر‌های شمالی، مرکزی و حتی شمال شرق کشور از جمله تهران را نیز در بر خواهد گرفت را پیش بینی می‌کنند.

از راهکار‌های فوری نجات دریاچه ارومیه می‌توان به تخصیص حق آبه دریاچه ارومیه از سد‌های حوضه آبریز آن و تکمیل پروژه انتقال آب به دریاچه ارومیه و اصلاح پل میانگذر دریاچه ارومیه و طرح نکاشت زمستانه اشاره کرد.

بیشتر بخوانید:

فاجعه زیست محیطی با خشک شدن کامل دریاچه ارومیه / بروز بیماری‌های تنفسی و خونی با وقوع طوفان نمکی

اعزام کاروان‌های دانشجویی به اربعین حسینی / فاجعه خشک شدن دریاچه ارومیه

کارآمدی کشاورزان در آبرسانی به همدان

مدتی است کارشناسان مدیریت و سیاست گذاری حوزه آب پیشنهاد می‌کنند که حکمرانی آب باید از بالا به پایین تغییر کند؛ یعنی جوامع محلی خود آب را مدیریت کنند و بهره برداران، مسئولیت مدیریت آب را به عهده داشته باشند.

تجربه همدان در چند هفته گذشته نشان داد که این تغییر نوع حکمرانی نه تنها غیرممکن نیست که حتی می‌تواند کارآمدتر از حکمرانی بالا به پایین باشد.

سد اکباتان که خشک شد، آب شرب مردم شهر همدان قطع شد و مردم در خانه‌های خود و برای مصارف روزانه شان آب نداشتند. این روند هنوز ادامه دارد و هلال احمر و آستان قدس محموله‌های بزرگ آب معدنی را برای مردم ارسال کردند. در این میان آبرسانی از سوی کشاورزان روستای امزاجرد هم قابل توجه بود.

بیشتر بخوانید:

کارآمدی کشاورزان در آبرسانی به همدان / آیا تجربه هگمتانه برای مسئولان عبرت‌ می‌شود؟

اعزام کاروان‌های دانشجویی به اربعین حسینی / فاجعه خشک شدن دریاچه ارومیه

آتش منفعت‌طلبی بر خرمن تالاب‌های گیلان

تالاب بین المللی انزلی در محدوده چراغ پشتان از بامداد روز جمعه اسیر شعله‌های آتش شد و نداشتن دسترسی به محل آتش‌سوزی، اطفاء حریق در این منطقه را با مشکل مواجه کرده بود، اما پس از ۲۰ ساعت آتش توسط دستگاه‌های خدمات‌رسان و نیرو‌های مستقر در محل آتش‌سوزی و بالگرد‌های آبپاشی که از سایر استان‌ها توسط مدیریت بحران کشور تامین شده بودند روبه خاموشی گذاشت و با دستور قضایی عامل آتش افروزی در حدود ۴۰ هکتار از اراضی تالاب انزلی در منطقه چراغ پشتان این شهر بندری دستگیر شد.

تالاب بین المللی انزلی در سال ۱۴۰۰ شاهد چندین مورد آتش سوزی بزرگ بود که در آن بخش وسیعی از نیزار‌های روستا‌های شانگ‌های پرده، روستا‌های طالب آباد، لیجارکی و منطقه چراغ پشتان انزلی طعمه آتش شدند که همه این حریق‌ها به قصد تصرف اراضی و توسط سودجویان انجام شد.

بیشتر بخوانید:

آتش منفعت‌طلبی بر خرمن تالاب‌های گیلان / برخورد دستگاه قضا با متهمان آتش سوزی

اعزام کاروان‌های دانشجویی به اربعین حسینی / فاجعه خشک شدن دریاچه ارومیه

سودجویی مالک معدن سرب نخلک به قیمت بازی با جان مردم کاشان

هفته گذشته بود که دادستان عمومی و انقلاب کاشان در نامه‌ای خطاب به رئیس کلانتری مشکات، دستور پلمپ کارخانه سرب را صادر کرد. محمدشریف زارعی، فرماندار جدید کاشان نیز گفته که در قبال سلامت، امنیت و آرامش مردم مسئول است و به خواسته مردم احترام می‌گذارد؛ بنابراین فرماندار جدید هم با ساخت کارخانه سرب مخالفت کرده است. البته او هم تایید کرده که تأسیس کارخانه سرب از سوی دستگاه‌های مربوطه در استان موافقتی دریافت نکرده و بنابراین موضع فرمانداری هم مشخص است.

از سوی مالکان کارخانه اعلام می‌شود که ۹۰ درصد تجهیزات نصب شده و تولید آزمایشی هم در آن انجام شده است! اما سوال اینجاست که چطور می‌شود کارخانه‌ای بدون مجوز از نهاد‌های مربوطه تا این حد کار خود را پیش ببرد؟

بیشتر بخوانید:

سودجویی مالک معدن سرب نخلک به قیمت بازی با جان مردم کاشان / چرا کارخانه سرب در محوطه معدن احداث نمی‌شود؟

اعزام کاروان‌های دانشجویی به اربعین حسینی / فاجعه خشک شدن دریاچه ارومیه

گزاره‌های مسئولان بهبهان و مدیرعامل پالایشگاه پتروشیمی غیرحقوقی است

محمد داس‌مه کارشناس حقوق محیط زیست در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، درباره تاسیس پتروشیمی بهبهان گفت: تاسیس این پتروشیمی بر خلاف ماده ۱۰۵ قانون برنامه سوم توسعه است که در ماده ۷۲ قانون برنامه چهارم توسعه نیز مورد تاکید قرار گرفت و ماده ۱۹۲ قانون پنجم توسعه و آیین نامه ارزیابی اثرات محیط زیستی طرح‌های بزرگ تولیدی، خدماتی و زیربنایی کشور مصوب سال ۹۰ و درنهایت در بند الف ماده ۳۸ قانون برنامه ششم توسعه به عنوان احکام دائمی مورد تاکید و تایید قرار گرفته است و همگی مقرر کرده اند که طرح‌ها باید پیش از اجرا و در مرحله امکان‌سنجی و مکان‌یابی، ضوابط ارزیابی‌های زیست محیطی آن بر اساس مصوبات شورای عالی محیط زیست کشور و ضوابطی که هیئت وزیران مقرر می‌کند قرار بگیرد.

محمد داس‌مه افزود: این واحد تولید پروپیلن در بهبهان علی رغم اینکه هیچ مجوز زیست محیطی یعنی گزارش بررسی اثرات زیست محیطی از سوی هیچ سازمانی تهیه نشده بود و به کارگروه اثرات زیست محیطی سازمان محیط زیست کشور هم تقدیم نشده بود که گزارش را تایید یا رد کند تا منجر به مجوز شود؛ علی رغم اینکه هیچ کدام از این مراحل را طی نکرده بودند و هیچگونه مجوزی نداشتند، کلنگ‌زنی را انجام دادند.

بیشتر بخوانید:

گزاره‌های مسئولان بهبهان و مدیرعامل پالایشگاه پتروشیمی غیرحقوقی است / سیاست‌های توسعه پتروشیمی‌ها باید دریامحور باشد

اعزام کاروان‌های دانشجویی به اربعین حسینی / فاجعه خشک شدن دریاچه ارومیه

مشکلاتی که طرح‌های آبی غیرکارشناسی برای کرمان به ارمغان آورده‌ است

استان کرمان از استان‌هایی است که معمولا در تلقی عمومی استانی خشک شناخته می‌شود ولی همین استان در زمان‌های نه چندان دور کشاورزی مولدی داشت و بسیاری از محصولات کشور از طریق کرمان تامین میشد اما چند سالی است که تصمیم‌گیری‌های غلط نیز دامن این استان را گرفته است و پروژه‌های غیرکارشناسی در آبخیزداری مانند پروژه‌های انتقال آب، سد‌ها و بند‌های انحرافی تبعات و آسیب‌های جبران ناپذیری را بر زندگی مردم دیار حاج قاسم و استان‌های همجوار وارد کرده است.

در گزارشات قبلی که خبرگزاری دانشجو به آن پرداخت سعی در تبیین پارامتر‌ها و علل معضلات داشتیم و به بررسی تعدادی از پارامتر‌های مهم مانند عدم توجه به استعداد‌های طبیعی استان، تاسیس صنایع آب‌بر در کرمان، چاه‌های غیرمجاز و برداشت بی‌رویه آب از آن، تاسیس سد‌های غیرکارشناسی مانند سد صفارود رابر، تونل‌های و پروژه‌های انتقال آب و ... پرداختیم، اما این مباحث یکسری از مشکلات اقصادی، اجتماعی و حتی امنیتی را برای استان کرمان رقم زده است که قصد داریم به آن بپردازیم.

بیشتر بخوانید:

مشکلاتی که طرح‌های آبی غیرکارشناسی برای کرمان به ارمغان آورده‌ است

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار