به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری سومین جشنواره ملی تولیدات پویانمایی و برنامههای عروسکی ایران با حضور آقای کرمی استاندار سیستان و بلوچستان، دکتر عابدینی معاون اموراستانهای صداوسیما، آقای کیخا مدیرکل صداوسیمای سیستان و بلوچستان، آقای دکتر قرایی مدیرکل روابط عمومی رسانه ملی، سه شنبه ۳ بهمن در سالن اجتماعات اداره کل روابط عمومی برگزار شد.
سومین جشنواره ملی تولیدات پویانمایی و برنامههای عروسکی ایران ۲۴ تا ۲۶ بهمن سال ۱۴۰۲ در زاهدان به همت معاونت امور استانهای صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران با مشارکت استانداری سیستانوبلوچستان برپا خواهد شد.
آثار در شش بخش «پویانمایی» شامل سریال و مجموعه، فیلم بلند سینمایی و تلویزیونی، فیلم کوتاه و نیمهبلند تک قسمتی، «عروسکی»، «بخش قالبهای وابسته» شامل موشن گرافیک، آموزشی، تبلیغاتی، جلوههای ویژه رایانهای، عنوانبندی با تکنیک پویانمایی، «ویژه هیئت داوران» در محورهای موضوعی شعار سال، مقاومت، مفاهیم دینی فرهنگی، مفاهیم سبک زندگی، مقابله با جنگ نرم تهاجم سیاسی و فرهنگی، غلبه بر آسیبهای اجتماعی، تحکیم خانواده (ازدواج و فرزندآوری)، تببین نقش بانوان در عرصههای مختلف، جذابیتهای زندگی روستایی و عشایری، «طرح ایده- فیلمنامه (پویا نمایی)» و «فیلمنامه عروسکی» به دبیرخانه ارسال و آثار تولیدشده از سال ۱۳۹۸ تاکنون به شرط عدم شرکت در جشنواره اول و دوم در جشنواره شرکت داده شده اند.
عابدینی معاون امور استانهای صداوسیما در ابتدای نشست ضمن اشاره به تعداد ساعت آثار رسیده به دبیرخانه گفت: از روزی که اعلام شد تولیدات به این جشنواره ارسال شود، ۷۰۰ ساعت برنامه پویانمایی ارسال شد. این شاید یکی از حد نصابهایی است که در یک برههای کوتاه ما ۷۰۰ ساعت پویانمایی را در مرحله اولیه انتخاب دریافت کرده ایم.
وی افزود: پویانمایی از جنبه دیگری برای ما مهم است. به سبب تغییری که در آرایش فرهنگی غربیها ایجاد شده پویانماییهایی که در طی هفت سال گذشته تا امروز تولید میشود شاید کمتر از یک درصد آن امکان استفاده در رسانه ملی را داشته باشند. دلیل آن کاملا روشن است؛ متاسفانه موضوع گرایشهای انحرافی جنسی که غربیها تلاش میکنند در کودکان نهادینه کنند در پویانماییها به شدت افزایش پیدا کرده است. چون اینها با فرهنگ و آیین ما همخوان نیست بنابراین بسیاری از این پویانماییها قابلیت استفاده در رسانه ملی و استفاده در یک خانواده ایرانی را ندارد.
عابدینی ضمن اشاره به زمانبر بودن تولید پویانمایی در موضوعات روز گفت: به دلیل اینکه ساخت انیمیشن زمانبر است بنابراین به اندازه کافی زمان نداشتیم که انیمیشنهایی در حوزه اتفاقاتی که در غزه افتاده ساخته شود. اما ما دو موضوع خاص را به طور ویژه در این جشنواره مورد توجه قرار داده ایم. گرافیکهایی که در موضوع غزه و البته موضوع انتخاب مورد توجه بوده است. به دلیل آنکه از قبل با موضوع انتخابات روبه رو بوده ایم انیمیشنهایی را که به طور مستقیم یا غیر مستقیم به این مسئله پرداخت کرده اند را داریم. اما اینکه به طور مشخص انیمیشنها به طوفان الاقصی اشاره کرده باشد ممکن است هنوز به ما نرسیده است.
وی در خصوص اهداف جنبی جشنواره پویانمایی گفت: چند هدف جنبی برای این دوره از جشنواره در نظر گرفته شده است. یک، کشف استعداد است. استعدادهایی که کشف می شوند آنهایی که خارج از سازمان صداوسیما باشند دعوت به کار در سازمان میشوند. و اگر از دوستان مراکز صداوسیما باشند می توانیم ضمینه ای ارتقای آنها را فراهم کنیم. دو، آموزش های جنبی میتواند به ارتقای دانش پویانمایی در سطح کشور کمک کند. زیرا بیش از نود درصد کسانی که در حوزه ی پویانمایی و انیمیشن کار می کنند داخل خود صداوسیما هستند یا با سازمان همکاری دارند. نکته بعدی تبادل فکر است. بحث ایده تا اجرا در گروه های مستعد را خواهیم داشت.
در ادامه نشست کیخا مدیر کل صداوسیمای استان سیستان و بلوچستان در خصوص شیوه برگزاری این رویداد گفت: ۱۳کمیته از چند ماه قبل تشکیل شد. بلافاصله در همان روزهای اول تدیس جشنواره طراحی شد که ترکیبی از آرم جشنواره و جام انیمیشن قدیمی شهر سوخته بود. بعد از این مراحل تیزر جشنواره آماده گردید. داوری جشنواره از هفتهی بعدی به مدت ۵ تا ۶ روز شروع میشود. فردا اخرین مهلت ارسال آثار است و ۲۴ تا ۲۶ بهمن ماه جشنواره آغاز به کار خواهد کرد.
وی ادامه داد: تلاش شده به نمادهای دینی و مذهبی در این دوره از جشنواره توجه شود. مسئلهی هویت و سبک زندگی ایرانی اسلامی در این جشنواره به عنوان اولویت قرار گرفته و مسئله غزه به عنوان بخش ویژه اضافه شده است. کارگاههای آموزشی در طول جشنواره توسط داوران و بزرگان این عرصه برای برگزار خواهد شد.
کیخا در خصوص مکان برگزاری این دوره از جشنواره گفت: سومین دوره از جشنواره پویانمایی در دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار خواهد شد.برخی عروسکهای مشهور مثل ببعی هم حضور دارند. صحبتهایی هم برای حضور جنابخان شده است اما فعلاً درگیر برنامه جام ملتهای آسیا است و فعلاً قطعی نشده است. از ۴۰ اثر در بخشها و محورهای مختلف نیز تجلیل خواهد شد.