به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، هفتمین افت متوالی شاخص کل بورس تهران در حالی رقم خورد که امروز هر دو نماگر اصلی بورس تهران وضعیت منفی داشتند. بورسی که کمکم میتوانست وضعیت باثباتی داشته باشد و دوباره به کانال ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی برسد، حالا در خطر از دست دادن کانال ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی قرار گرفته است.
امروز نیز شاخصهای بورس همگی روندی منفی داشتند و همین موضوع نیز باعث دورشدن شاخص کل از محدوده حمایتی و نزدیک شدن به محدوده مقاومتی جدید شده است.
در آستانه انتشار گزارش فصلی شرکتها، فرمول جدید خوراک میعانات و نفت خام و فرآوردههای نفتی تحویلی از سوی وزارت نفت، ابلاغ شد تا باز هم خاطره اردیبهشت ماه سال جاری در ذهن اهالی بازار سرمایه زنده شود.
به گفته کارشناسان بازار سهام نسبت قیمت به عایدی سهام p/e گذشتهنگر بازار سرمایه به عدد ۶.۲ واحدی رسیده است. عددی که از ۱۳۹۸ تاکنون به عنوان کمترین میزان نسبت فصلی بازار ثبت شده است.
* کمترین بازدهی ماهانه به بورس رسید
در بازدهی ماهانه، بازار سرمایه از بازارهای موازی جاماند و شاخص کل با افت ۱۹ هزار واحدی به کار خود پایان داد. آمارها نشان میدهد که در یک ماه و نیم گذشته سکه بیش از ۱۵ درصد و دلار هم بیش از ۷ درصد رشد قیمتی را به خود دیده است.
فعالان بازار سرمایه نسبت به سیاست گذاری دولت در بازار انتقاد دارند و معتقدند اخبار و مصوبات در مورد پالایشیها و موضوع بنزین اثر منفی بر بازار داشته است.
* بررسی تکنیکال شاخص کل بازار سرمایه
از نظر تکنیکال با از دست رفتن محدوده حمایتی ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار واحدی، محدوده دو میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی حمایت روانی شاخص کل است که در صورتی که شاخص را متوقف نکند، محدوده دو میلیون و ۴۹ هزار واحدی که منطبق بر سطح ۳۸ درصدی فیبوناچی است از اهمیت بیشتری برخوردار است.
* بازهم ماجرای تجدیدارزیابیها داغ شد
شاید یک از مهمترین خبرهای مثبتی که در این هفته به بازار سرمایه رسید، خبر افزایش سرمایه از تجدید ارزیابی داراییها برای شرکت ذوب برای خروج از زیان بود.
احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در همایش ۵۰۰ شرکت برتر سال ۱۴۰۲ شرط صفرشدن نرخ مالیات شرکتهای بورسی رو اعلام کرد. به گفته وزیر اقتصاد شرکتهای پذیرفته شده در بورس به شرط انجام افزایش سرمایه و تزریق منابع آن در بخش تولید و توسعه از مالیات معاف میشوند.
* بازگشت امید به بورس با آغاز تجدید ارزیابی دارایی
وحید جعفری، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: ارزش معاملات خرد این روزها کاهشی است و خریداران نیز کمتر شده اند، این همان اتفاقی است که در این محدوده حمایتی چندان مطلوب معامله گران بازار سرمایه نیست.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: بازار سرمایه نسبت به قیمت دلار در حال حاضر به شدت ارزنده است. ولی سطح ارزندگی تا کنون نتوانسته خریداران را در بازار سرمایه نگه دارد.
وی ادامه داد: از آنجایی که شاخص کل با خبر افزایش سرمایه از تجدید ارزیابی داراییها حمایت شده است شروع افزایش سرمایه از تجدید ارزیابی داراییها میتواند بازار سهام را به روند صعودی خود بازگرداند.
* افت یکپارچه شاخصهای عملکردی بورس
در پایان معاملات روز سهشنبه سوم بهمن ماه ۱۴۰۲، شاخص کل بورس ۲۶ هزار و ۵۱۲ واحد نسبت به روز کاری قبل پایینتر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۱۲۰ هزار و ۵۱ واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی ۱.۲۴ درصد بوده است.
شاخص کل هموزن بورس نیز با افت ۱۵ هزار و ۶۵۵ واحدی در رقم ۷۲۴ هزار و ۱۱۸ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی ۲.۱۲ درصد بوده است.
شاخص کل فرابورس با افت ۳۹۴ واحدی به رقم ۲۵ هزار و ۱۲۹ واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با کاهش ۳ هزار و ۴۸۲ واحد به سطح ۱۳۲ هزار و ۲۱۸ واحد رسید.
* نهمین روز متوالی خروج پول حقیقی از بازار سرمایه
روز سهشنبه برای نهمین روز متوالی خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و ۹۱۶ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد که نسبت به دیروز ۸۲ درصد افزایش یافته است.
امروز نماد فصبا (صبا فولاد خلیح فارس)، فولاد (فولاد مبارکه) و وبملت (بانک ملت) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای وآتوس (توسعه سرمایه گذاری کشاورزی آرین توسکا)، شاوان (پالایش نفت لاوان) و کسرام (پارس سرام) تعلق داشت.
* افزایش ارزش معاملات خرد بازار سهام
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۱۶ هزار و ۷۲۷ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۷ هزار و ۶۸۴ میلیارد تومان بود که ۴۶ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد نیز با افزایش ۸ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۵ هزار و ۱۷۱ میلیارد تومان رسید.
* کاهش ارزش صفهای خرید بورس
در پایان معاملات امروز، تعداد نمادهای مثبت ۹۹ نماد و تعداد نمادهای منفی ۶۹۹ نماد بوده است. یعنی حدود ۸۸ درصد نمادها سرخ پوش شدند.
در معاملات سهشنبه، ۳۱ نماد صف خرید داشتند و ۱۳۰ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت ۶ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۸۷ میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با افزایش ۸۰ درصدی به ۳۸۷ میلیارد تومان رسید.
در بازار امروز ۳ بهمن ماه، سرانه خرید هر نماد در بازار، در حدود ۲۱.۴ میلیون تومان و سرانه فروش در حدود ۳۲.۰ میلیون تومان بود.
همچنین، در بازار امروز به ازای هر کد (میانگین نمادها)، سرانه خرید حقیقی در حدود ۲۳.۶ میلیون تومان و سرانه فروش در حدود ۲۵.۹ میلیون تومان بود.