به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، سازمان انرژیهای تجدیدپذیر نیز به عنوان متولی ترویج و گسترش نیروگاههای تجدیدپذیر در سطح کشور، اقدام به تامین بخشی از نیاز خود از طریق انرژیهای تجدیدپذیر کرده است.
بدین منظور ابتدا میزان مصرف الکتریکی هر دو ساختمان ساتبا، اندازه گیری و بر آن اساس تصمیم گرفته شد، سه سامانه خورشیدی به ظرفیت تجمعی ۴۶ کیلووات بر روی بام ساختمانهای ساتبا نصب شود.
در مجموع سه سامانه خورشیدی با ظرفیتهای ۲۲، ۱۸ و ۶ کیلووات و حدود ۱۰۴ پنل خورشیدی بر روی بامهای دو ساختمان ساتبا نصب شده که مجموع تولید این سه سامانه سالانه حدود ۸۱ مگاوات ساعت است، این میزان تولید الکتریکی پاک، از انتشار حدود ۵۰ تن دی اکسید کربن در فضا جلوگیری میکند.
این سامانهها از نوع متصل به شبکه هستند و تولیدات آنها به شبکه برق داخلی این ساختمانها تزریق و به نوعی بخشی از نیاز مصرف داخلی ساتبا از این طریق جبران میشود.
این گزارش حاکی است، در راستای اجرای وظایف قانونی وزارت نیرو در زمینه توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر و پاک و با هدف اجرای ماده ۸ مصوبات شورای عالی انرژی کشور، کلیه دستگاههای اجرایی موضوع ماده (۵) قانون خدمات کشوری مکلف هستند سالانه پنج درصد مصرف انرژی الکتریکی خود را تا رسیدن به سهم بیست درصد مصرف سال از طریق انرژیهای تجدیدپذیر و پاک تامین کنند.
بنا بر این گزارش به منظور اجرایی شدن مصوبه فوق الذکر، رویه اجرایی تأمین حداقل بیست درصد برق مصرفی مشترکان مشمول از طریق انرژیهای تجدیدپذیر و پاک توسط مقام عالی وزارت ابلاغ شده است.
مشترکان مشمول از ابتدای سال ۱۴۰۳، پنج درصد از برق مصرفی خود را طریق انرژیهای تجدیدپذیر و پاک تامین و در طول مدت چهار سال تا بیست درصد (سالانه ۵ واحد درصد) افزایش دهند.
این گزارش حاکی است انرژی خورشیدی یک منبع انرژی پاک به شمار میرود که محیط زیست را آلوده نمیکند. این یک منبع انرژی تجدیدپذیر است و میتوان روزانه به طور مستقیم از خورشید استفاده کرد. در صورت اضافه کردن برق منظم با انرژی خورشیدی، صورت حساب برق نیز میتواند به طرز چشمگیری کاهش پیدا کند.
علاوه بر نکات ذکر شده، هزینه نگهداری یک صفحه خورشیدی بسیار ناچیز است، بنابراین پس از نصب آن در خانه، بسته به کیفیت میتواند ۱۰ الی۲۰ سال از آن استفاده کرد.
در مجموع بیش از ۳۵۰ ساختگاه برای ساخت نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت بیش از ۱۰ هزار مگاوات با محوریت ۱۶ برق منطقهای در سراسر کشور وجود دارد.
به گفته کمانی، معاون وزیر نیرو در مجموع با جلساتی که با هماهنگی وزارت نیرو، سازمان برنامه و شورای اقتصاد، پیوسته در حال برگزاری است، برای ساخت ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه انرژی تجدیدپذیر طی ۵ سال برنامه ریزی شده است.