به گزارش گروه بین الملل حبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه "دی پرسه"، در ماه مارس ۲۰۲۳، اتحادیه اروپا هدف خود را برای تحویل یک میلیون قطعه مهمات به اوکراین در مدت یک سال تعیین کرد. جوزپ بورل، مسئولیت سیاست خارجی اتحادیه اروپا حالا اعلام کرده که کشورهای اتحادیه اروپا فقط میتوانند ۵۲۴۰۰۰ قطعه را تحویل دهند.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز چهارشنبه در نشست غیررسمی وزرای دفاع اتحادیه اروپا در بروکسل اعتراف کرد که اتحادیه اروپا تا ماه مارس به هدف خود یعنی ارسال یک میلیون مهمات برای اوکراین نخواهد رسید. به گفته بورل، ۳۳۰۰۰۰ قطعه از اتحادیه اروپا تا آغاز سال ۲۰۲۴ به اوکراین ارسال شده است.
در ماه مارس ۲۰۲۳، اتحادیه اروپا هدف خود را برای تحویل یک میلیون قطعه مهمات به اوکراین در مدت یک سال تعیین کرد. بورل تاکید کرد، اما اعداد هر روز تغییر میکنند. او انتظار دارد تا مارس ۵۲۴۰۰۰ واحد تولید شود که به این معنی است که حدود نیمی از هدف اتحادیه اروپا محقق خواهد شد. به گفته وی انتظار میرود هدف یک میلیونی در پایان سال ۲۰۲۴ محقق شود. وزیران اروپایی علاوه بر خرید و تامین مشترک مهمات توسط همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا، تقویت صنعت دفاعی در اتحادیه را نیز مورد بحث و بررسی قرار دادند. پس از این نشست، بورل تاکید کرد که ظرفیتهای تولید افزایش خواهد یافت.
به این ترتیب اتحادیه اروپا پذیرفته است که برنامههای بلندپروازانه اش برای تامین گلولههای توپخانه اوکراین شکست خورده است. جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حاشیه نشست وزرای دفاع در بروکسل گفت که احتمالا تنها کمی بیش از نیمی از مقدار وعده داده شده یک میلیون گلوله تا ماه مارس ارسال خواهد شد. اکنون هدف جدید رسیدن به مرز یک میلیون نفر حداقل تا پایان سال جاری است. به گفته بورل، کشورهای عضو اتحادیه اروپا متعهد شده اند که حدود ۶۳۰۰۰۰ گلوله دیگر را از ماه مارس تا آن زمان تحویل دهند. سپس بیش از یک میلیون وجود خواهد داشت.
"رستم اومجروف"، وزیر دفاع اوکراین هم از طریق ویدئو به این رویداد پیوست. در کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست شورا، "جوزپ بورل"، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، بار دیگر خواستار این شد که اوکراین به حمایت نظامی بیشتری از اتحادیه اروپا نیاز دارد. این موضوع در اجلاس ویژه روز پنجشنبه نیز موضوع مهمی خواهد بود. به گزارش خبرگزاری رویترز، در پیشنویس نتیجهگیری آمده است: شورای اروپا همچنین بر نیاز فوری برای تسریع در تحویل مهمات و موشکها تاکید میکند. به گفته بورل، اتحادیه اروپا میخواهد ۲۰۰۰۰ سرباز اوکراینی را آموزش دهد که در مجموع تا پایان تابستان به ۶۰۰۰۰ نفر میرسد.
در ۲۰ مارس سال گذشته، کشورهای اتحادیه اروپا به اوکراین قول دادند که ظرف ۱۲ ماه یک میلیون گلوله توپخانه جدید برای جنگ دفاعی علیه روسیه فراهم کنند. این وعده باید از ذخایر کشورهای عضو سازماندهی شوند، اما همچنین از طریق پروژههای تدارکاتی مشترک جدید و جلوگیری از کمبود نیروهای مسلح اوکراین.
بر اساس آخرین آمار سرویس خارجی اتحادیه اروپا، تنها حدود ۳۳۰۰۰۰ گلوله توپ وعده داده شده تاکنون تحویل داده شده است. انتظار میرود حدود ۲۰۰۰۰۰ مورد دیگر در دوره ۱۲ ماهه ادامه یابد. بورل گفت: در این صورت احتمالاً کمی بیش از ۵۲ درصد از هدف را محقق خواهیم کرد.
بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع فدرال آلمان هم پیش از این سال گذشته پیشبینی کرده بود که این طرحهای بلندپروازانه با شکست مواجه خواهند شد. این مقام آلمانی در ماه نوامبر گفت: این کمکها به یک میلیون نمیرسد. باید این را فرض کرد. وی دلیل آن را ناکافی بودن ظرفیت تولید عنوان کرد.
با این حال، سیاستمداران کشورهایی مانند استونی و همچنین جوزف بورل نیز بارها دلایل دیگری را بیان کردند. بورل چندین بار تاکید کرد که به نظر او مشکل ظرفیت صنعتی نیست و خاطرنشان کرد که مقادیر قابل توجهی مهمات تولید شده در اتحادیه اروپا به دلیل قراردادهای موجود به کشورهای دیگر تحویل داده شده است. بنابراین، دولت استونی، از جمله، انجام مذاکرات با این کشورهای خریدار یا خرید مهمات از کشورهای ثالث را پیشنهاد میکرد.
بورل همچنین اعلام کرد، برای سال جاری، کشورهای اتحادیه اروپا تاکنون در مجموع ۲۱ میلیارد یورو به عنوان کمک تسلیحاتی دوجانبه به اوکراین متعهد شده اند. همچنین با راه اندازی کمکهای تسلیحاتی دوجانبه، بورل به درخواست دولت فدرال که برای بررسی کلی درخواست کرده بود، پاسخ داد. آلمان به کییف وعده داده است که برای امسال هفت میلیارد یورو، یعنی حدود یک سوم کمکهای نظامی دوجانبه را دریافت کند.
"اولاف شولتز"، صدر اعظم آلمان از شرکای خود خواسته بود تا کمکهای نظامی ملی را افزایش دهند. وی در این باره گفت: ما باید عزم خود را تقویت کنیم و تلاشهای خود را برای اطمینان از حفظ حمایت خود تا زمانی که لازم است دو برابر کنیم. " علاوه بر شولتز، روسای دولتهای دانمارک، استونی، هلند و جمهوری چک نیز این بیانیه را امضا کردند.
در این میان بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع فدرال آلمان هم از اختلاف بر سر تحویل موشکهای کروز تاروس به اوکراین انتقاد کرد. این مقام آلمانی در این باره گفت که از بحثهای جاری در جریان بحثهای بودجه در بوندستاگ "خسته" شده است. وی تاکید کرد: اگرچه آلمان دومین حامی بزرگ اوکراین است، اما تنها بحث در مورد یک سیستم تسلیحاتی ویژه است - "گویی این موضوع مطرح است که آیا ما هر آنچه را که میتوانیم ارائه میدهیم یا اینکه در تصمیم گیری کمی آزادی و مسئولیت را برای خود قائل میشویم.
تاروس یکی از مدرنترین موشکهای نیروی هوایی است و میتواند اهدافی مانند مجتمع پناهگاهها را حتی از ارتفاعات و فواصل زیاد منهدم کند. کییف بارها درخواست این موشکهای دوربرد را داده بود، زیرا این موشکها میتوانند در مبارزه با تهاجم روسیه به این کشور برتری دهند.
در آغاز ماه اکتبر، اولاف شولز، صدراعظم آلمان تصمیم گرفت که فعلاً این سلاح را به اوکراین تحویل ندهد. ترسی که در پشت این موضوع وجود دارد این است که به دلیل برد ۵۰۰ کیلومتری این موشکها، خاک روسیه با سلاحهای آلمانی مورد اصابت قرار گیرد و آلمان وارد درگیری شود.
برخلاف شولتز، سبزها و حزب لیبرال دموکرات برای تحویل این موشکهای کروز به اوکراین فشار میآورند.
نشست ویژه سران اتحادیه اروپا درباره کمکهای اقتصادی به اوکراین امروز پنجشنبه در بروکسل برگزار میشود. این کمکها از جمله درباره یک بسته کمک مشترک به ارزش ۵۰ میلیارد یورو در طول چهار سال است. مجارستان این وجوه را در ماه دسامبر مسدود کرد. کشورهای عضو اکنون امیدوارند که ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان برای پیشبرد این طرح تسلیم شود.