به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از هفته نامه "اشپیگل"، بر اساس تصمیمات اتخاذ شده در دولت دانمارک حقوق برابر بین زن و مرد در حمل اسلحه اتخاذ میشود.
بر این اساس با توجه به جنگ اوکراین زنان دانمارکی قرار است برای اولین بار در آینده به خدمت سربازی فراخوانده شوند. مته فردریکسن، نخست وزیر دانمارک اکنون این برنامهها را اعلام کرده است. وی در این باره گفت: ما دوباره مسلح نمیشویم زیرا خواهان جنگ هستیم بلکه ما خود را مسلح میکنیم زیرا میخواهیم از آن اجتناب کنیم.
فردریکسن درباره این طرحها توضیح داد که دولت خواهان "برابری کامل بین جنسها" است. بر این اساس از سال 2026 سالانه 5000 سرباز وظیفه اعم از زن و مرد برای سربازی فراخوان میشوند. همچنین مدت خدمت سربازی از چهار ماه به یازده ماه افزایش مییابد.
سال گذشته حدود 4700 نفر در دانمارک خدمت سربازی خود را انجام دادند که در آن زنان فقط به صورت داوطلبانه و معمولاً به مدت چهار ماه خدمت کردند.
البته این برنامهها هنوز قطعی نشده است. در ژوئن سال گذشته، اکثریت قریب به اتفاق در پارلمان دانمارک توافقنامه دفاعی مربوطه را تصویب کرده بودند که برابری بیشتری را در خدمت سربازی اجباری فراهم میکند.
وزارت دفاع دانمارک هم اعلام کرد که نیروهای مسلح دانمارک به یک "تقویت تاریخی" نیاز دارند که نیازمند بازنگری در مدل خدمت اجباری است، زیرا نگرانیها در مورد توانایی دفاعی اروپا در برابر جنگ روسیه افزایش یافته است.
ترولز لوند پولسن، وزیر دفاع دانمارک هم در این باره گفت که وضعیت امنیتی در اروپا به طور فزایندهای جدی شده است. وی افزود: زمانی که به دفاع آینده فکر میکنیم باید این را در نظر بگیریم. یک خدمت اجباری قوی تر، از جمله برابری کامل جنسیتی، باید به عملکرد نیروهای مسلح، بسیج ملی و کارکنان نیروهای مسلح ما کمک کند.
وی در این باره گفت: وقتی ما باید دفاع دانمارک را تقویت کنیم، بسیار مهم است که در دانمارک طرح سرباز اجباری قویتری داشته باشیم. به همین دلیل است که ما به مبنای گستردهتری برای استخدام نیاز داریم که شامل همه جنسیتها باشد.
"مته فردریکسن" نخستوزیر دانمارک اخیرا همچنین از کشورهای اروپایی خواست تا بودجه دفاعی و امنیتی اتحادیه اروپا را برای جلوگیری از «تهاجم بیشتر روسیه» افزایش دهند.
درخواست نخستوزیر دانمارک برای افزایش هزینههای دفاعی در بحبوحه هشدارهای پایتختهای اروپایی درباره تسلیح مجدد سریع روسیه، که تهدیدی بالقوه برای کشورهای ناتو است، مطرح میشود.