به گزارش گروه استانهای خبرگزاري دانشجو ، علي جزيني زاده مدير كل فرودگاههاي استان كرمان در جمع اصحاب رسانه ضمن گراميداشت ايام دهه فجر انقلاب اسلامي گفت : عليرغم وجود تقاضاهاي فراوان براي مسافرت هاي هوايي از سوي مردم در استان كرمان ،اما به دليل كوچك شدن پروازهاي شركت هاي هواپيمايي، تعداد صندلي هاي پروازهاي فرودگاههاي كرمان به ميزان ١٢ درصد كاهش يافته است.
او در پاسخ به سوالي پيرامون گلايه مندي هاي مردم استان كرمان در مورد ناياب شدن بليط هواپيما ضمن پذيرش اين گلايه مندي و نيز كاهش تعداد صندلي هاي پرواز ها و كوچك شدن تعداد پرواز ها افزود: غالب پروازهاي فرودگاه كرمان را شركت هواپيمايي ماهان انجام مي دهد و اين شركت در تلاش براي ارائه خدمات بهتر است ؛ضمن اينكه فضا براي حضور ساير شركت ها نيز فراهم است .
وي در پاسخ به سوال ديگری گفت : به عنوان مدير كل فرودگاههاي استان كرمان وامدار هيچ فرد و شركت هواپيمايي از جمله ماهان نيستم و همواره در جهت انجام مسئوليتم به منظور زمينه سازي حضور همه شركتهاي هواپيمايي در استان كرمان و ارتقاي خدمات مطلوب تر به مردم تلاش كرده ام.
جزيني زاده گفت : مكاتبات متعددي از سوي استانداري و اين اداره كل براي پيگيري حضور بيشتر شركت هاي هواپيمايي در استان و افزايش تعداد پروازها با توجه به تقاضاهاي مردمي انجام شده است كه در حال پيگيري است .
او در ادامه از افزایش ۱۱ درصدی پروازهای استان طی سال جاری خبر داد و اظهار داشت :اما تعداد صندلی ها به اندازه تعداد پروازها افزایش پیدا نکرد و پروازها به اصطلاح کوچک شدند.
*لزوم رعايت عدالت پروازي
وي در پاسخ به سوالي پيرامون لزوم رعايت عدالت پروازي در سطح استان هاي كشور از جمله كرمان از سوي شركت دولتي هواپيمايي ايران اير كه هيچ پروازي را به كرمان ندارد گفت : با توجه به نياز استان ها و شهرستان هايي كه فرودگاه دارند ، سازمان هواپيمايي كشوري و شركت هاي هواپيمايي بايد بيش از پيش زمينه عدالت پروازي را در بين فرودگاه هاي كشور رعايت و برقرار كنند .
او افزود : مواردي همچون جمعيت، صنعت، كشاورزي شاخص هاي دانشگاهي و تعداد ناوگان روي مقوله عدالت پروازي تاثيرگذار هستند و استان كرمان نيازمند توسعه شاخص هاي پروازي با توجه به نيازهاي مردم استان است.
*ايران اير به كرمان بيايد
او در پاسخ به پرسشي پيرامون عدم حضور و ارائه خدمات از سوي شركت دولتي هواپيمايي ايران اير در سطح فرودگاههاي استان كرمان گفت: ما هم پيگير و خواهان اين موضوع هستيم و فضا براي فعاليت اين شركت فراهم است ، اما مسئولان آن شركت ، كمبود ناوگان را از جمله دلايل خود عنوان مي كنند؛ اين در حالي است كه اين شركت در حال حاضر مشغول ارائه خدمات در ساير فرودگاههاي كشور است .
وي اعلام كرد: از نظر تعداد صندلي هاي پروازها ،رشد نداشته ايم ولي از نظر تعداد پرواز ها در بين ٥٢ فرودگاه كشور رتبه ٨ را دارا هستيم.
جزینی زاده با اشاره به اینکه روی بحث آمادگی فرودگاههای استان برای پذیرش پرواز هیچ محدودیتی وجود ندارد، تاکید کرد: ما به صورت ۲۴ ساعت آمادگی پذیرش پرواز را داریم.
مدیرکل فرودگاههای استان کرمان تاكيد کرد: بعضی آژانسهای مسافرتي استان نیز درخواست پرواز به کشورهای حوزه خلیج فارس داشتند که ما نیز برای این موضوع اعلام آمادگی کردیم و هیچ محدودیتی برای پذیرش پرواز خارجی نداریم.
وی اظهار داشت : روزانه ۲۰ سورتي پرواز در فرودگاه های کرمان انجام می شود.
وي گفت : در حال حاضر ٥ فرودگاه فعال در استان كرمان وجود دارد و از اين تعداد فرودگاههاي سيرجان، رفسنجان ، بم و كرمان داراي مرز هوايي مي باشند.
*وقفه ٨ ساله در صدور مجوز مرزهوايي فرودگاه جيرفت
وي سپس با بيان اينكه مرزهوايي فرودگاه جيرفت عليرغم پيگيري هاي صورت گرفته از سال ٩٤ هنوز صادر نشده و بلاتكليف است اظهار داشت:در سالهاي قبل يك كارگروه از وزارت كشور به جيرفت آمدند و بازديدهاي لازم نيز انجام شد ، اما هنوز اين مجوز پس از گذشت سالها صادر نشده است و هيات دولت بايد در اين خصوص تصميم بگيرد.
جزيني زاده با بيان اينكه فرودگاه جيرفت تنها فرودگاه در جنوب استان كرمان است ،اعلام كرد: ما موافق صدور مجوز مرز هوايي فرودگاه جيرفت هستيم.
او افزود : كار احداث ١٤ كيلومتر ديوار حفاظتي فرودگاه جيرفت در حال اجرا مي باشد.
* صدور مجوز پروازي براي فرودگاه سيرجان
مدير كل فرودگاههاي استان كرمان در ادامه با اشاره به بهسازي سطح پروازي فرودگاه سيرجان و آسفالت باند آن گفت : صدور مجوز پروازي براي فرودگاه سيرجان براي برقراري مجدد پروازها اخيرا صادر شده و با همكاري شركت هاي هواپيمايي، پروازهاي اين فرودگاه مجددا در آينده اي نزديك از سر گرفته خواهد شد.
او اظهار داشت: به دليل لزوم اجراي سيستم نوري باند در فرودگاه سيرجان بعد از اجراي مرحله بعدي آسفالت ، فعلا پروازهاي اين فرودگاه فقط در روز انجام خواهد شد.
*حكايت وجود ٢ سالن ترانزيت مسافر در فرودگاه بم
جزيني در پاسخ به سوالي پيرامون وجود ٢ سالن ترانزيت مسافر در فرودگاه بم كه يكي از آنها سالهاست كه بلا استفاده مانده است ،گفت :
سازمان ارگ جديد بم ، يك سالن ترمينال براي پرواز هاي داخلي و يك سالن براي پروازهاي خارجي طي سنوات قبل طراحي و احداث كرده بود كه يك سالن در اثر زلزله بم آسيب ديد و به همين خاطر از آن استفاده نمي شود و تعيين تكليف آن بايد در جلسه اي با حضور كارشناسان اين اداره كل و سازمان ارگ جديد صورت گيرد.
وي سپس با بيان اجراي طرح بهسازي سطح پروازي فرودگاه بم نيز افزود: همزمان با بهسازي سطح پروازي اين فرودگاه، نشست و برخواست هواپيما نيز انجام مي شود و بهسازي ترمينال نيز در حال اقدام مي باشد.
او گفت: پروژه بهسازي سايت راداري جبالبارز نيز در حال اقدام است.
*سايت دربند گردشگري نيست!
وي در پاسخ به سوالي پيرامون سايت پروازي دربند راور و تبديل آن به يك فرودگاه گردشگري گفت : اين موضوع در برنامه هاي ما نيست ، ولي اگر مراجع ذيربط درخواست بدهند اين موضوع را پيگيري مي كنيم .
او عنوان كرد : از امكانات منطقه دربند در حال حاضر به عنوان سايت كمك ناوبري استفاده مي شود.
شايان ذكر است از فرودگاه كرمان در حاضر فقط به ٧ شهر مشهد، تهران، اصفهان، تبريز، اهواز،شيراز و كيش پرواز داخلي صورت مي گيرد و پرواز هاي خارجي آن هم اكنون به مقاصد بغداد توسط شركت ماهان و نجف توسط شركت كاسپين صورت مي گيرد.
لازم به توضيح است كاهش شديد تعداد صندلي هاي پروازها ،مردم استان كرمان را طي ماه هاي اخير با چالش خريد بليط مواجه كرده به نوعي بليط هواپيما در اين استان ناياب شده است.
استان كرمان به عنوان بزرگترين استان كشور با ٢٥ شهرستان و جمعيت ٣ ميليون و ٥٠٠ هزار نفري در جنوب شرق ايران واقع شده است كه مسافت زياد آن با پايتخت ، ضرورت افزايش تعداد پروازهاي هوايي را به منظور تسهيل در انجام سفرهاي قشرهاي مختلف مردم را تبديل به يك درخواست عمومي از دولت كرده است.