به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام مصلحی در این برنامه گفت: کنگره ۲۴ هزار شهید پایتخت اقدام بزرگی بود. ۵۸۰ تن از این شهدا روحانیون بودند. مایه افتخار است برای روحانیون که در اقشار مختلف حاضر در دفاع مقدس، بیشترین حضور را داشتند. نقش روحانیت و اثرگذاری آن را خودم در دوران هشت سال جنگ تحمیلی دیدم. تحقیقاً میگویم که تمام استکبار تلاش میکند تا کلمه مقدس را از دفاع هشت ساله ما بردارد. قداستی که طلبهها در جنگ به وجود آوردند. حاج قاسم اشک میریخت و میگفت هر چه دارم برای جلساتی است که شبها در جنگ تحمیلی پیش شهید ردانیپور میرفتم و میگفتم برایم از احادیث بگو.
مصلحی ادامه داد: روحانیت فقط در دفاع مقدس بیشترین حضور را نداشت، بلکه در شهادت هم مقام اول را نسبت به گروههای دیگر دارند؛ لذا این چند کتاب که که از جهت فقهی در خصوص جهاد و مقاومت تهیه شده میتواند اثر گذاری مهمی داشته باشد.
آیت الله سید احمد خاتمی نیز دقایقی به سخنرانی پرداخت و گفت: جنگ مدت هاست تمام شده، اما فرهنگ جهاد مردنی نیست و باید زنده بماند، چون فرهنگ حیات یک ملت است.
وی افزود: آنچه ۴۵ سال دشمنان کشور را پشت مرزها نگه داشته و آنچه مردم را پای علم انقلاب نگه داشته، حاصل همین فرهنگ جهاد است. ما موظفیم گوهری به نام فرهنگ شهادت را حفظ کنیم.
خاتمی با اشاره به پنج آیه از سوره توبه که در خصوص جهاد و مقاومت است، بیان داشت: خداباوری را در انتخابات اخیر دیدیم در حالی که دشمنان انقلاب روی ۱۰ درصد حضور صحبت میکردند، اما مردم گسترده شرکت کنند.
وی با بیان اینکه شهدا زندهتر از زندهها هستند، خاطرنشان کرد: چند سال قبل برای مراسم یک شهید شرکت کردم. برادر شهید گفت یکبار منزل مادرم دزد آمد و علاوه بر وسایل منزل تمام یادگاریهای برادر شهیدم را برد. مادرم خیلی بی قراری کرد تا اینکه شب خواب شهید را دید و ابراز ناراحتی کرد. شهید خبر داد که دزد خانه در میدانی که آدرسش را داد وسایل را میفروشد، بروید و از او پس بگیرید. ذکر این خاطره یعنی شهدا خیلی زندهتر از چیزی هستند که ما میدانیم.
خاتمی افزود: نکته دیگر در باب شهادت، همه چیز را فدای خدا کردن است. کسانی که به شهادت رسیدند از همه چیزشان گذشتند.
در پایان این مراسم از ۱۹ جلد کتاب موسوعه جهاد و مقاومت نیز رو نمایی شد.