به گزارش گروه بینالملل خبرگزرای دانشجو، برای سومین بار از زمان آغاز جنگ غزه، مؤسسات اعتباری اقدام به کاهش رتبه اعتباری رژیم اسرائیل کردند.
این بار موسسه اعتبارسنجی بینالمللی «استاندارد اند پورز» در گزارشی رتبه اعتباری رژیم اسرائیل را از AA- به A+ کاهش داد.
در گزارش این مؤسسه آمریکایی دلیل این کاهش رتبه «خطرات فزاینده همراه با چشمانداز منفی» ذکر شده است. در این گزارش همچنین آمده است: انتظار میرود که کسری بودجه در اسرائیل به دلیل خطرات ژئوپلیتیکی به ۸ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش یابد.
«استاندارد اند پورز» همچنین اعلام کرد که تشدید رویارویی ایران، مخاطرات ژئوپلتیک فزاینده برای اسرائیل را تشدید میکند.
مؤسسات رتبهبندی اعتباری مودیز و فیچ نیز تاکنون از زمان آغاز جنگ غزه ۲ مرتبه رتبه اعتباری اسرائیل را کاهش دادهاند.
رتبه اعتباری معمولاً نشاندهنده توانایی کشورها برای دریافت وام و میزان اعتماد به توانایی آنها برای انجام بموقع تعهدات مالی است. هر چه رتبهبندی یک کشور بهتر باشد، خطرات مرتبط با استقراض آن کمتر میشود. در نتیجه آن کشور شرایط بهتر برای دریافت وام با هزینههای کمتر خواهد داشت.
طبق آخرین محاسبات برای برنامه سه ساله آینده رژیم صهیونیستی که توسط بخش بودجه در وزارت خزانهداری این رژیم تهیه شده است، انتظار میرود کسری بودجه در اقتصاد اسرائیل در سالهای ۲۰۲۵-۲۰۲۷ به میزان ۱۳۴ میلیارد شکل (۳۶ میلیارد دلار) افزایش یابد. البته به تبع آن بدهیها تحت تأثیر بهره بدهی و همچنین هزینههای جنگ بیشتر خواهد شد.
روز گذشته نیز رسانههای عبریزبان گزارش دادند که کابینه رژیم صهیونیستی از ابتدای عملیات طوفانالاقصی تاکنون مجبور به فروش ۳ میلیارد دلار اوراق خزانه شده است که یک رکورد محسوب میشود.