به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، دکتر شیراوژن معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست دبیران و رابطان دبیرخانههای استانی جشنواره ملی رسا (نهجالبلاغه دانشگاهیان کشور) که ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ در مجتمع فرهنگی تربیتی حضرت معصومه (س) قم برگزار شد، اظهار داشت: کتاب عظیم نهج البلاغه باید به عنوان یک جریان مبتنی بر فکر و عمل در زندگی ما قرار بگیرد، کتاب نهج البلاغه در این دوران درجه و اهمیت بیشتری دارد.
وی ادامه داد نهج البلاغه کتاب حکمرانی است به این دلیل ویژگی خاصی دارد و، چون ما در یک عرصه حکمرانی قرار داریم وبهترین متن برای حکومتهای اسلامی و اداره جانمعه میتواند همین نهج البلاغه باشد.
معاون وزیر بهداشت گفت: نهج البلاغه یک متنی است که میتوان آن را به دانشجویان و اساتید معرفی کرد وقتی کتاب نهج البلاغه را به دانشجویان ارائه میدهیم این فرصت ایجاد میشود که ما دانشجویان را در معرض یک کتاب کامل قرار میدهیم و میآموزیم که چطور ما باید از این آموزهها استفاده کنیم.
دکتر شیراوژن تبیین آموزههای مدیریتی کتاب نهجالبلاعه را برای دانشجویان ضروری دانست و گفت: آموزههای نهجالبلاغه در ارتقای مهارتهای مدیریتی تاثیر زیادی دارد.
مسئولان دانشگاه با حقایق نهجالبلاغه آشنا شوند
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز گفت: مسولان دانشگاه نخستین حلقهای هستند که باید از حقایق و معارف نهجالبلاغه متاثر شوند.
عبدالحسین کلانتری همچنین با بیان اینکه مفاهیم نهجالبلاغه باید زینت بخش معارف و رفتار ما باشد، افزود: در رابطه با نهجالبلاغه، کتابهای زیادی تالیف شده و مقالهها و پایاننامههای بسیاری نیز وجود دارد، ولی هنوز میتوان سویههای جدیدی از معارف را از درون این منبع غنی و ذخیره عظیم استخراج کرد، این فرصت بی نظیری است و به مجاهدت جدیتری نیاز دارد.
وی با بیان این مطلب که موضوعهای نهجالبلاغه مرتبط با مسائل روز است، گفت: الگوی حکمرانی همچنین مناسبات حکومت و مردم، حکومت و خواص همچنین شان و شئون و وظایف عالمان دینی در نهجالبلاغه مورد اشاره قرار گرفته است.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه رهبر انقلاب خلاصهترین و فشردهترین صورتبندی را از وظایف دانشگاه ارائه فرمودهاند، گفت: تولید علم و تربیت عالم از جمله مهمترین وظایف دانشگاه است که جشنواره نهجالبلاغه به تفصیل در این زمینه بحث دارد.
کلانتری با یادآوری اینکه پس از پیروزی انقلاب در ساحت معرفتی در بحث مرتبط با علوم انسانی کارهای بزرگی صورت گرفته است خاطرنشان کرد: کار در این ساحت، نیازمند زمان زیادی است، دنیای غرب که ساحت معرفتی خود را ایجاد کرد، حدود چهار قرن در این حوزه وارد شد، متاسفانه الان هم دست برتر را دارد.
وی ادامه داد: غرب به همین علت میتواند، گفتمان خودش را با سلطه پیش ببرد و با فنآوری نیز پیوند بزند، ما در حاشیه این تمدن سعی و کوشش میکنیم تا خودمان را در متن نشان دهیم.
معارف نهج البلاغه باید در خدمات سلامت کاربردی شود
مهدی مصری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در نشست دبیرخانههای استانی جشنواره ملی رسا (نهج البلاغه دانشگاهیان کشور) با اشاره به وجود گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی کشور عنوان کرد: در حوزه علوم پزشکی این بسترها ایجاد شده است، اما هنوز به اهداف طراحی شده آن دست پیدا نکردیم.
وی با اشاره به بحث توأمان دین و علم گفت: متأسفانه برخی نگاه لیبرالی و سکولاری به علم دارند و لذا پیوستگی و ارتباط دین و معنویت را با علم نمیپذیرند در حالی که نقطه اشتراک آنها به قاعدهمندی و حقیقت گرایی منجر میشود و لازم است این امر را تبیین کنیم.
مصری گفت: دانش نافع و حقیقی که باعث ترس از خدا و تقوا میشود منجر به سلامت نفس ما خواهد شد و همین امر در اخلاق و رفتار ما تاثیرگذار است، بنابراین باید این رابطهها را پیدا کنیم و به صحنه کاربست بیاوریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه باید معارف قرآن و نهج البلاغه را در حوزه خدمات سلامت کاربردی کنیم، یادآور شد: امید، کرامت انسانی، کارآمدی، حکمت و معنویت نقطه اشتراک سلامت و دین است و باید این مسائل را از این کتب احصاء و جایگاه آن را مشخص کنیم.
مصری با اشاره به اینکه علوم انسانی باید به سایر علوم جهت دهی کند، اظهار کرد: نهجالبلاغه باید به خدمات، تحقیقات و مباحث با کاربست علمی جهت دهد؛ باید این نکته را از معارف نهجالبلاغه احصاء کنیم که چطور میتواند به اولویتهای پژوهشی مورد نیاز جامعه اسلامی را جهت دهی کند.
وی تصریح کرد: منشور مدیریت، مردمسالاری، شناخت حقیقت، نظام تربیتی مبتنی بر (خودسازی)، عدالت خواهی، حلم و بردباری در کنار علم، را باید از نهجالبلاغه بیاموزیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه ولایت معنویت ساز است، عنوان کرد: ما در دانشگاه به معنویت نیاز داریم چرا که معنویت عنصر پایدار دین است و میتواند دانشگاه را در مسیر اهداف مورد نظر امامین انقلاب قرار دهد.