آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۴۶۰۴۸
معاون آبخیزداری سیستان و بلوچستان:

۳۰ میلیارد مترمکعب آب حاصل بارندگی ۳ ماه اخیر سیستان و بلوچستان بود

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: در بارندگی های سه سامانه بارشی اخیر که در پایان سال قبل و در فروردین و اردیبهشت ماه سالجاری در استان باریده بیش از ۳۰ میلیارد مترمکعب است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، علیرضا سروری نژاد معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان در تشریح اقدامات در راستای میزان بارندگی‌های اخیر باران در سیستان و بلوچستان گفت: حجم استحصال آب در هر مرحله از مراحل سامانه اخیر بیش از ۳۰۰ میلیون مترمکعب بوده که اگر فقط استحصال سیلاب‌های ۲ سامانه را در نظر بگیریم بیش از ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب در سازه های آبخیزداری تله اندازی شده است.

وی افزود: تعداد سازه های سنگ و ملات، گابیون و خشکه چین ۳۰ هزار سازه آبخیزداری بوده و تعداد بندهای خاکی غیرتراکمی و تراکمی نیز سه هزار و ۲۰۰ سازه آبخیزداری است.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه کل حجم مخازن سازه های سه هزار و ۳۰۰ گانه اجرا شده فوق بیش از ۶۰۰ میلیون مترمکعب است، گفت: تاکنون ۳۰۰ میلیون مترمکعب رسوب در این سازه ها تله اندازی شده که اگر این سازه ها اجرا نمی شد این رسوبات به سد های بزرگ اب منطقه ای منتقل و از حجم مفید آنها به شدت کاسته می شد.

وی بیان کرد: میزان مدیریت سیلاب که عملا به معنای کاهش آسیب وخسارت به انواع زیرساخت های روستایی و شهری سیستان و بلوچستان محسوب می شود، در سامانه های بارش زای اخیر حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب ( ۱۳۰۰ میلیون مترمکعب) بوده است.

وی افزود: با احداث بندخاکی عورکی به طول ۱۰ کیلومتر در منطقه دشتیاری شهرستان چابهار در سه سیلاب اخیر بیش از ۷۵۰ میلیون مترمکعب آب مدیریت شده و به نوعی از ورود رواناب ها به اراضی کشاورزی و روستاهای منطقه ممانعت شده که اگر این سازه عظیم اجرا نمی شد بسیاری از عرصه های کشاورزی بویژه اراضی تحت کشت موز و سایر محصولات گرمسیری توسط فرسایش آبکندها و گرگرو ها تخریب می‌شد و غالب آنها به اراضی متروکه تبدیل و بسیاری از ابنیه ها و زیرساخت ها بیش از پیش آسیب می دید.

سروری نژاد در خصوص فائق آمدن بر مشکلات ناشی از سیلاب‌ها در سیستان و بلوچستان گفت: با عنایت به اینکه این استان مادام تحت تاثیر سیلاب‌ها از یک طرف و کم آبی و خشکسالی مواجه است؛ انجام انواع عملیات آبخیزداری و آبخوانداری یکی از مهمترین راه های استحصال آب در بالادست است تا با افزایش نفوذ آب در خاک، کاهش شیب آبراهه ها از حجم سیلاب هاکاسته شود.

وی ادامه داد: به نوعی چاه ها و قنوات آبدار شوند و به صورت مستقیم و غیرمستقیم آبخیزنشینان از آبهای استحصال شده در پشت سازه های آبخیزداری و سفره های زیرزمینی، استفاده کنندکه در نهایت هم از تجمیع سیلاب ها در یک مقطع زمانی در پایین دست جلوگیری می شود، که این رویکرد ها خود انواع آسیب ها و خسارات در اراضی دشتی پایین دست جلوگیری می‌کند و هم در مواقع کم ابی و خشکسالی از تنشهای ابی کاسته می شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار