به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام مجتبی عزیزی امام جمعه زابل با اشاره به اجرای طرحهای اضطراری تامین آب شرب سیستان گفت: در مبحث آب وارد مرحله جدیدی شده ایم که لازم هست بنده در دو زمینه توضیحاتی را عرض کنم، همانطور که استحضار دارید دستگاه عظیم آب شیرینکنی که به لحاظی در دنیا شاید از پیشرفتهترین دستگاهها باشد و از بزرگترینها بخشی از آن وارد شده در حال پیاده سازی هست و نصب و بخشی در مسیر ان شاء الله آن هم می آید و نصب خواهد شد، طی مدت گذشته ده ها حلقه چاه عمیق حفر شد خطوط انتقال آب، انتقال برق در نقاط مختلف سیستان اجرا شد، کار آرام آرام به ثمر مینشیند.
وی افزود: البته ما دو گلایه داریم یک اینکه کاری که الان دارد به همت عزیزان ما به ثمر مینشیند، باید ۱۵ سال پیش اتفاق میافتاد بارها هم گفتیم و ای بسا جای پیگیری هم داشته باشد گلایه دوم هم این است که علی رغم اینکه در بخشهایی جهادی عمل شده و ما هم شهادت می دهیم؛ در بخشهایی از آن سرعت مکفی برخوردار نبوده است.
امام جمعه زابل با اشاره به لزوم نظارت بر اجرای طرحها اضطراری بیان کرد: از اینجا به بعد مسئله حساس هست باید نسبت به نصب این دستگاه ها بهرهبرداری از اینها و به نهایت رسیدن کار، یک نظارت قوی وجود داشته باشد. از نمایندگان عزیز خواهش میکنم که قویاً از آن بخش نظارتی شرح وظایفشان در این جهت ورود قوی داشته باشند.
وی با اشاره به برگزاری جلسه کمیسیاری آب هیرمند عنوان کرد: در روزهای گذشته در زابل بیست و هفتمین جلسه کمیسیاری آب ایران و افغانستان تشکیل شد، یکی اینکه در زابل تشکیل شد جای تقدیر دارد همان درخواستی را که داشتیم که این کمیسیاریها زابل برگزار شود و اینجا مباحثه کنند این اتفاق افتاد و همچنین از کارشناسان که میدانیم غیرتمندانه مباحثه کردند، مدارک ارائه دادند و اسناد آوردند هم تشکر میکنیم.
امام جمعه زابل تصریح کرد: این اجلاسیه هم نتیجه ای نداشت میتوانیم برون داد را اینگونه به شما اعلام کنیم که این جلسه، جلسه موفقی نبوده است.
حجت الاسلام عزیزی توضیح داد: نظر به مذاکرات طولانی طی سالیان متمادی که اتفاق افتاده در موضوع حقابه باور ما این هست که طرف مقابل ضمن وعده درمانیهای مکرر و متعدد رویکردش عدم همکاری است، یعنی اینکه طرف مقابل بنایی ندارد که به ما آب بدهد، آنها به دنبال عدم همکاری هستند، و رویکرد آنها هم یک رویکرد بخشی نیست که بگوئیم مثلاً وزارت آب و انرژی چنین تصمیمی میگیرذ یا فلان بخش از دولت، خیر چنین نیست.
وی افزود: مسئله حقآبه آن طرف مرز یک مسئله کاملاً حاکمیتی هست اما در سمت ما به عنوان دغدغه، دغدغه حاکمیتی هست، اما در مدیریت، مدیریتش حاکمیتی نیست، بلکه بخشی است در آنجا تصمیم واحد است اما در اینجا تصمیم مجمع الجزایری است و این یکی از گره های مهم این قصه است، این گره باید در این طرف مرز باز شود.
امام جمعه زابل بیان کرد: ممکن است گفته شود که اگر آب نمیآید به دلیل خشکسالی است بله ما هم رفتیم در مرداد ماه آنطرف مرز را دیدیم مناطق نزدیک مرز ایران را دیدیم در آنجا هم تقریبا آبی نبود، مرداد ماه که پایان سال آبی است و نبود آب چیز عجیبی نیست .
حجت الاسلام عزیزی عنوان کرد: من به دو دلیل نبود آب در آن طرف مرز را قبول ندارم یک به دلیل اینکه طی سال گذشته، یا یک سال و نیم و دو سال گذشته، حسب اسناد و مدارک تصاویر دقیق ماهوارهای و اندازهگیریهایی که شده است، سطح زیر کشت در پایین دست سد کجکی، حداقل سه برابر شده است، اگر خشکسالی هست پس سه برابر شدن سطح زیر کشت حداقل، کاملا غیر منطقی است؛ بنابراین خشکسالی وجود ندارد.
حجت الاسلام عزیزی امام جمعه زابل در پایان با اشاره به دلیل دوم عدم وجود خشکسالی و کاهش بارشها گفت: اگر ما بخواهیم بفهمیم که خشکسالی بوده یا نه باید ببینیم که بارش نسبت به قبل چه میزان کاهش داشته است؛ کارشناسان ما به دقت ملاحظه کردند، محاسبه کردند با حساب دقیق قطعی به عددی رسیدند من احتیاطاً عددی رویش گذاشتهام که میزان کاهش بارش در حوزه آبریز هیرمند کمتر از ۲۰ درصد نسبت به میزان طبیعی یا به قول غربیها نرمال است.