حسین ظفری، سخنگوی سازمان مدیریت بحران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو با اشاره به سیل در منطقه بلوچستان استان سیستان و بلوچستان گفت: ابتدای هفته گذشته یک هشدار سطح نارنجی از سمت سازمان هواشناسی صادر شد و این هشدار یعنی امکان خسارت وجود دارد تا سه شنبه بارشهای زیادی در جنوب استان اتفاق افتاد ۲۶۰ میلی متر بارش داشتیم و این بارشها بخش زیادی از سدهای منطقه را پر کرد.
وی افزود: سه شنبه به بعد بارش بیشتر شد و سازمان هواشناسی هشدار سطح قرمز را صادر کرد که بخش زیادی از جنوب استان شامل شهرهای چابهار، قصرقند، نیکشهر و دشتیاری تحت تاثیر حادثه قرار بگیرد و بخشی از روستاها در سیلاب محاصره شود.
ظفری بیان کرد: در ابتدای هفته گذشته ما به استان سیستان و بلوچستان هشدار آماده باش دادیم و با اتفاقی که افتاد جلسه ستاد بحران توسط استاندار سیستان و بلوچستان برگزار شد و در چند روز اخیر خسارتی که وارد شد عمدتا به مجموعه زیربنایی استان بود و ۳۰ محور مواصلاتی در سطح استان تحت تاثیر قرار گرفت و این ۳۰ محور باز شده است و از ۴۱ روستایی که در این حادثه قطعی برق بودند حدود ۳۱ روستا برقشان قطع شده و باقی روستاها نیز برقشان وصل میشود.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران عنوان کرد: گزارش اولیه خسارات که از بنیاد مسکن داشتیم بر این اساس است که حدود ۱۰۰۰ واحد مسکونی آسیب دیده است که ۵۰۰ واحد تعمیری و ۵۰۰ واحد احداثی است البته ممکن است این اعداد تغییر پیدا کند.
وی افزود: جهادکشاورزی آماری که به ما داده است حدود ۱۹ هزار هکتار از اراضی تحت تاثیر سیل قرار گرفته است.
ظفری درباره امدادرسانی دستگاههای متولی در منطقه توضیح داد: مردم بزرگوار و صبور ما در استان سیستان و بلوچستان خودشان کمکهای خوبی انجام داده اند، وزیر کشور سفری به استان داشته است و دستگاههای امدادی مانند هلال احمر مستقر شده اند و تقریبا تمام قوایی که میتوانستیم استفاده کنیم در مرحله مقابله با بحران به کارگیری شده است.
وی ادامه داد: از سه شنبه هواشناسی هشدار سطح نارنجی را مجددا صادر کرده است و مجددا بارش خواهیم داشت و سدهایی که آب خوبی را پشت خودشان جمع کردند مانند سد زیردان، سد پیشین و خیرآباد تقریبا پر شده است و با بارشها احتمالا آن مناطق دچار آبگرفتگی بشود و پیشگیری را در آن منطقه در نظر گرفتهایم و وضعیت آماده باش اعلام کرده ایم.
ظفری تصریح کرد: دستگاهها مربوطه در وضعیت آماده باش قرار دارند و استانهای معین نیز مانند کرمان، هرمزگان و خراسان جنوبی که همجوار استان سیستان و بلوچستان هستند در آماده باش قرار دادیم.
وی افزود: سهمیه آرد و سهمیه اقلام غذایی و بهداشتی و امدادی از طریق هلیکوپترها به مناطق محاصره در سیل منتقل کردیم.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران بیان کرد: ۶ مادر باردار که در منطقه سیل بودند را نجات دادیم و حال مادران و فرزندان خوب است و مشکلی ندارند.
حسین ظفری، سخنگوی سازمان مدیریت بحران در پایان گفت: در این سیل خسارت جانی و مجروح نداشتهایم و میزان خسارتها ۵۰۰ واحد تعمیری و ۵۰۰ واحد احداثی است و خسارتهایی نیز به زیرساخت آب، برق، جاده و... وارد شده است حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است که احتمال افزایش آن وجود دارد و باید رفتار بارش و سیلاب احتمالی را پیش بینی کنیم.
فیلم کامل: