آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۴۹۴۷۹
گزارش|

احوال ناخوش مسکن در خراسان شمالی/ از اجاره بالا تا کم کاری بانک‌ها

قیمت مسکن و اجاره بها بالا یکی از دغدغه‌های همیشگی مردم خراسان شمالی به خصوص بجنورد بوده است که در سایه کم کاری بانک‌ها و کندی پروژه نهضت ملی مسکن، این دغدغه‌ها تشدید شده است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، طبق اعلام بانک مرکزی همواره بین ۳۰ تا چهل درصد هزینه خانوار‌های ایرانی در بخش مسکن هزینه می‌شود؛ موضوعی که اهمیت این حوزه را به صورت مستقیم مشخص می‌کند.از همین رو دولت سیزدهم با هدف تامین مسکن وارد گود شد و به گفته وزارت راه و شهرسازی هم اکنون بیش از دو میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور در حال ساخت است و وزیر راه و شهرسازی نیز وعده افتتاح ۶۰ هزار واحد مسکونی در این هفته را داد.

خراسان شمالی به عنوان یکی از استان‌های محروم، اما گران کشور محسوب می‌شود که هزینه‌های جاری در آن بسیار بالاست. این استان همواره تورمی بالاتر از حتی تهران را به ثبت رسانده است. هر چند طی این دولت رتبه تورمی خراسان شمالی کاهش پیدا کرد. با این حال خراسان شمالی به مرکزیت بجنورد همچنان جزو استان‌های گران محسوب می‌شود.

این گرانی در حوزه مسکن و اجاره بها نیز به صورت عیان خود را نشان می‌دهد؛ به طوری که اجاره منازل و اماکن تجاری را برای خانوار‌ها و کسبه سخت می‌کند؛ همین امر را می‌توان یکی از علل گرانی سایر اجناس دانست.

از سوی دیگر با نزدیکی به فصل تابستان و فرا رسیدن موعد نقل و انتقال منازل، مردم باری دیگر دغدغه‌های زیادی را با خود همراه می‌بینند؛ گلایه‌های مستاجران از افزایش ناگهانی اجاره بها منازل علی رغم قوانین محدود کننده افزایش اجاره همچنان وجود دارد.

یکی از شهروندان بجنوردی با تاکید بر اینکه تیر ماه موعد واگذاری منزل خود است، گفت: عموم منازل با افزایش اجاره بها مواجه هستند و اگر مسئولان به صورت ویژه نظارتی نداشته باشند این افزایش سرسام آور خواهد شد.

وی افزود: افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی اجاره بها منطقی و معقول و طبق قوانین است، اما معمولا این مصوبه اجرایی نمی‌شود و مالکان اعداد به مراتب بالاتر را طلب می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه قوانین حوزه مسکن باید قابلیت اجرا داشته باشد، گفت: اگر دولت بناست رقمی مشخص تعیین کند، باید سازوکار اجرای آن را نیز تعبیه کند.

وام ودیعه در بن بست بانک‌ها

از سوی دیگر وام‌های ودیعه مسکن نیز با چالش مواجه است و مردم به سختی می‌توانند این وام را دریافت کنند. این موضوع باعث شد استاندار خراسان شمالی روز گذشته در شورای مسکن گلایه خود را به صورت رسمی از بانک‌ها اعلام کند.

محمدرضا حسین نژاد در این خصوص گفت:: توجیهی برای پرداخت نشدن وام ودیعه مسکن از سوی بانک‌ها قابل قبول نیست و مدیران بانکی باید در سریع‌ترین زمان ممکن وام‌های مردم را پرداخت کنند، زیرا روند کند پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن در استان نارضایتی‌های زیادی ایجاد کرده است.

وی افزود: اجاره بهای املاک مسکونی در مرکز استان در سال جاری ۲۵ درصد و سایر شهرستان‌ها کمتر اعلام شده است و راه و شهرسازی باید کار کارشناسی را در تمام نقاط شهری برای فروکش کردن تب مسکن انجام دهد.

اجرای سریع‌تر طرح نهضت ملی مسکن، راهکار کاهش تورم

اگر به صورت ریشه‌ای به موضوع نگاه کنیم، تورم حوزه مسکن و اجاره بها از کمبود خانه سر چشمه می‌گیرد؛ اکنون بیش از ۲۸ هزار واحد مسکونی در استان در قالب طرح نهضت ملی مسکن در حال ساخت است که باید روند آن تسریع شود.

علی میرکریمی مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی در جلسه شورای مسکن استان اظهار کرد: در راستای اجرای طرح جهش تولید مسکن در استان، تا ۲۰ روز قبل ساخت ۲۷ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی (در قالب‌های انبوه‌سازی، گروه ساخت، خود مالک، بافت فرسوده و مسکن روستایی و شهری بنیاد مسکن) در حال اجرا بود.

وی افزود: در حال حاضر در سطح استان تعداد واحد‌های مسکونی در دست‌ساخت به ۲۸ هزار و ۲۲۵ واحد رسیده است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی در ادامه با انتقاد از همکاری‌نکردن بانک‌های استان در زمینه پرداخت تسهیلات بانکی به طرح جهش تولید مسکن در استان تصریح کرد: این رویه موجب خواهد شد که اجرای این طرح در استان متوقف و تعطیل شود.

میرکریمی خاطرنشان کرد: در حال حاضر پرداخت تسهیلات به طرح مسکن برکت در شهر بجنورد متوقف شده است که در صورت پرداخت‌نشدن به‌موقع تسهیلات به این طرح قطعاً در تکمیل آن و پاسخگویی به ثبت‌نام‌کنندگان در این طرح دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: پروژه برکت بجنورد به پیمانکاران جدید واگذار شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار