به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو اعظم علیخانی معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان در نشست خبری گفت: در شهر کرمان به عنوان مرکز استان کرمان، موزه صنایع دستی وجود ندارد و تا کنون از لحاظ تامین مالی و نیز ساختمان این موزه اقدامی انجام نشده است که باید این موضوع پیگیری شود.
وی از وجود ٣٥ هزار صنعتگر صنایع دستی دارای مجوز در استان کرمان خبر داد و افزود: ١٠٣ رشته صنایع دستی در استان وجود دارد که ٣٠ رشته آن شاخص میباشد.
او اعلام کرد: سال گذشته از ٥ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده برای بخش صنایع دستی استان، فقط یک میلیارد و ٢٠٠ میلیون تومان تخصیص یافت.
علیخانی با بیان اینکه در تامین مالی و تامین برخی مواد اولیه با کیفیت نظیر نخ و شال در هنر پته بافی که از هنرهای اصیل کرمانی است با مشکل مواجه هستیم، گفت: متاسفانه برخی مواد اولیه نامرغوب سایر رشتهها نیز بطور قاچاقی وارد کشور میشود که موارد به واحد مربوطه در وزارتخانه منعکس شده و در حال جمع بندی میباشد.
او تاکید کرد: صادرات صنایع دستی عمدتا بصورت چمدانی انجام میشود و هنرمند نیازی به پیمان سپاری ارزی ندارد.
معاون اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان افزود: بیمه هنرمندان صنایع دستی چند سالی منقطع شده بود که از ابتدای اردیبهشت ماه ٧٠٠ نفر مجددا بیمه شده اند.
وی اعلام کرد: در حال حاضر ٣ شهرستان از ٢٥ شهرستان استان کرمان دارای خانه صنایع دستی است، که روند تجهیز ١٠ خانه صنایع دستی جدید در دستور کار است و تا پایان تابستان ٥ خانه جدید افتتاح خواهد شد.
او گفت: در موضوع صنایع دستی به موضوعات تکمیل زنجیره ارزش، تجاری سازی و تامین مواد اولیه مرغوب کمتر توجه شده است.
علیخانی افزود: به مناسبت هفته صنایع دستی برنامههای متنوعی همچون افتتاح بخش گالری موزه گلیم سیرجان، افتتاح خانههای صنایع دستی در فهرج و ریگان، برگزاری نمایشگاه صنایع دستی در باغ موزه هرندی، برپایی نمایشگاه آثار مهر اصالت ملی، برگزاری کارگاههای تولید زنده صنایع دستی و برگزاری تور خبری کارگاه صنایع دستی اجرا خواهد شد.