به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، محمدرضا یافتیان روز سه شنبه در نشست خبری که در منطقه حفاظت شده حیات وحش انگوران برگزار شد، گفت: در حوزه محیط طبیعی تنها به دنبال محیطبانی و نگهبانی نیستیم بلکه صیانت از طبیعت با افزایش صنعت گردشگری را مدنظر قرار داده ایم.
یافتیان افزود: در بحث محیط زیست انسانی نیز به لحاظ کنترل صنایع استان زنجان در وضعیت مطلوبی قرار داریم که این مهم حاصل پایش و تلاشهای محیط زیست انسانی بوده است.
وی با بیان اینکه جریمه تخلفات محیط زیستی بازدارنده نیست، اظهار داشت: افزایش جریمهها میتواند در این خصوص بسیار تاثیرگذار باشد.
مدیرکل محیط زیست استان زنجان در ادامه با اشاره به منطقه حفاظت شده حیات وحش انگوران، گفت: این منطقه در مجموع ۱۲۲ هزار هکتار وسعت دارد و یکی از بهترین زیستگاههای قوچ و میش ارمنی است.
وی با بیان اینکه این منطقه به دلیل بکر بودن بسیار ارزشمند است، اضافه کرد: تنوع زیستی این منطقه موجب به وجود آمدن منطقهای خاص و منحصر به فرد با مجموعه از حیات وحش در استان شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان با بیان اینکه در موضوع صیانت از حیات وحش با نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم، گفت:با تلاشهای بی وقفه و شبانه روزی محیطبانان در ۲ سال گذشته افزایش تعداد گونههای جانوری در منطقه و سایر مناطق حفاظت شده استان را شاهد بودیم.
وی به سرشماری حیات وحش استان، گفت: در سال ۱۴۰۰، ۸۶۷ راس آهو در منطقه حفاظت شده فیله خاصه و دشت سهرین، ۷۷۶ راس کل و بز در منطقه خرمنه سر طارم و یک هزار و ۲۶ راس قوچ ارمنی در ماهنشان سرشماری شد.
به گفته این مسوول، این تعداد در سرشماری سال ۱۴۰۲، ۱۱ تا ۱۳ درصد افزایش داشته و تعداد قوچ و میشهای منطقه حفاظت شده انگوران نیز به یک هزار و ۳۳۷ راس رسیده است.