علی باقری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: کرمان یکی از استانهای مطرح در تولید گردو است به طوری که با وجود ۱۷ هزار هکتار سطح زیر کشت و تولید سالانه بیش از ۱۶ هزار تن محصول در استان کرمان تولید میشود.
وی با اشاره به اینکه متوسط عملکرد گردو حدود یک تن محصول در هکتار است افزود: استان کرمان رتبه اول سطح زیر کشت و رتبه ۲ تولید گردو را در کشور به خود اختصاص داده است.
باقری اظهار داشت: باغات گردوی استان کرمان در ۱۲ شهرستان شامل بافت، رابر، بردسیر، سیرجان، شهربابک، کرمان، کوهبنان، راور، رفسنجان، زرند، ریگان، بم و ارزوییه قرار داشته و در حال بهره برداری میباشند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان گفت: شهرستانهای بافت، رابر، بردسیر سیرجان و شهربابک بیشترین سطح زیر کشت را به خود اختصاص داده اند.
وی افزود: به طور کلی ارقام گردوی کشت شده در استان کرمان از نوع بذری بوده که با به کارگیری تکنیک پیوند سرشاخه به ارقامی شامل فرنو، چندلر، جمال، دماوند، چالدران و برخی از ژنوتیپهای برتر تغییر رقم داده شده اند.
باقری اعلام کرد: در سال گذشته بالغ بر ۱۵هزار تن محصول از باغات گردوی استان برداشت و در بازار داخل استان و بعضا در استانهای همجوار توزیع و به فروش رسیده است.
وي كرم خراط را مهمترين آفت تهديد كننده باغات گردو عنوان كرد كه برنامه هاي مقابله با اين آفت در دست اقدام است.