به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، مسعود جعفرنژاد در گفتگو با خبرنگاران سطح زیر کشت گردو در استان را ۱۸ هزار و ۵۰ هکتار اعلام نمود و افزود: در استان آذربایجان شرقی میزان سطح بارور گردو ۱۷ هزار و ۴۶۳ هکتار و سطح غیربارور ۵۸۷ هکتار است.
وی از تولید ۳۴ هزار تن گردو در سال جاری خبر داد و افزود: این میزان تولید در حالی است که تولید سال گذشته ۲۸ هزار تن بوده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه متوسط عملکرد گردو در استان آذربایجان شرقی ۱.۶ تن در هکتار برآورد شده و در باغات شاخص به ۶.۸ تن در هر هکتار میرسد ادامه داد: آذربایجان شرقی رتبه دوم تولید گردو در کشور را دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه تولید این محصول در اکثر شهرستانهای استان انجام میگیرد ادامه داد: شهرستان عجب شیر با ۳ هزار و ۴۳۳ هکتار باغات گردو رتبه اول را دارد. شهرستانهای مراغه، اسکو و آذرشهر به ترتیب در رتبههای دوم، سوم و چهارم قرار دارند.
جعفرنژاد عمده ارقام کشت شده گردو را در استان ارقام بذری، چندلر، فرنور، فرانکت، هاوارد، خوشه و ژنوتیپهای برتر منطقه دانست و خاطرنشان کرد: خاک حاصلخیز، آب وهوای سرد و کوهستانی و غالباً هوای برفی و بارانی با فصول سرد زیاد و ارتفاع از سطح دریا و محدوده دمائی از جمله عوامل مستعد کشت گردو در استان هستند. کیفیت بالای مغز گردوهای استان، طعم خاص و درصد روغن بالا، این محصول را در مقایسه با سایر استانها متمایز کرده است.
وی گفت: حدود ۸۰ درصد از گردوهای استان به صورت تازهخوری و ۲۰ درصد در صنایع تبدیلی مصرف میشود. به دلیل کیفیت بالا و طعم ممتاز، صادرات مغز گردو به استانهای همجوار و کشورهای خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه انجام میگیرد.