کد خبر:۱۱۶۰۰۶۹

دیوان لاهه، ادامه حضور رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی را غیر قانونی خواند + فیلم همراه با ترجمه اختصاصی

دیوان بین المللی دادگستری (لاهه) در رای مشورتی غیرالزام آور، ادامه حضور رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی را غیر قانونی خواند و خواستار توقف فوری اشغالگری شد.
رئوف توکلی

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ دیوان بین‌المللی دادگستری (لاهه) در یک حکم تاریخی، ادامه حضور رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی را غیرقانونی اعلام کرده و خواستار توقف فوری اشغالگری شد. این حکم که به صورت مشورتی و غیرالزام آور صادر شده است، تحولی مهم در برخورد بین‌المللی با موضوع اشغال سرزمین‌های فلسطینی به حساب می‌آید.


دیوان لاهه با استناد به قطعنامه‌های شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل، تصاحب سرزمین با استفاده از زور را ممنوع اعلام کرده و تاکید کرده است که کشور‌های عضو سازمان ملل نباید هیچ تغییری در خصوصیت فیزیکی، ترکیب جمعیتی، ساختار نهادی یا وضعیت سرزمین‌های اشغالی توسط اسرائیل که از تاریخ ۵ ژوئن ۱۹۶۷ اشغال شده‌اند، به رسمیت بشناسند، مگر تغییراتی که توسط طرف‌های درگیر از طریق مذاکره توافق شده باشد. همچنین، این کشور‌ها باید در تعاملات خود با اسرائیل، تفاوت بین سرزمین‌های دولتی اسرائیل و سرزمین‌های اشغالی فلسطین از سال ۱۹۶۷ را مد نظر قرار دهند.

علاوه بر این، دیوان تاکید کرده است که تمامی کشور‌ها موظف هستند حضور غیرقانونی اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی فلسطین را به رسمیت نشناسند و هیچ گونه کمک یا حمایتی برای حفظ وضعیت ایجاد شده توسط این حضور غیرقانونی ارائه ندهند. کشور‌های عضو سازمان ملل باید اطمینان حاصل کنند که هیچ مانعی برای اجرای حقوق مردم فلسطین وجود نداشته باشد و تمامی نتایج حاصل از حضور غیرقانونی اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی پایان یابد.

دیوان همچنین یادآور شده است که تمامی کشور‌هایی که به کنوانسیون چهارم ژنو پیوسته‌اند، موظفند در احترام به منشور سازمان ملل و حقوق بین‌الملل، حقوق بین‌المللی بشردوستانه را رعایت کنند. این وظیفه عدم به رسمیت شناختن، برای سازمان‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل نیز معتبر است.

به دلیل نقض‌های جدی تعهدات ناشی از حقوق بین‌الملل، وظیفه عدم به رسمیت شناختن وضعیت ناشی از حضور غیرقانونی دولت اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی فلسطین و تمایز در روابط با اسرائیل بین سرزمین‌های آن و سرزمین‌های اشغالی فلسطین، برای سازمان ملل نیز اعمال می‌شود. دیوان تاکید کرده است که مسئله چگونگی پایان دادن به حضور غیرقانونی اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی فلسطین باید توسط مجمع عمومی و شورای امنیت که نظر مشورتی حاضر را درخواست کرده‌اند، بررسی شود.

دیوان در نهایت تاکید کرده است که سازمان ملل باید تلاش‌های خود را برای خاتمه دادن به درگیری اسرائیل و فلسطین دوچندان کند و به ایجاد صلحی عادلانه و پایدار در منطقه بپردازد. تحقق حقوق مردم فلسطین، از جمله حق آن‌ها برای داشتن یک دولت مستقل و حاکم که در صلح با دولت اسرائیل در مرز‌های شناخته شده همزیستی کند، برای ثبات منطقه‌ای و امنیت تمامی کشور‌های خاورمیانه ضروری است.

این حکم دیوان لاهه نشان از تعهد جدی جامعه بین‌المللی به حقوق مردم فلسطین و پایان دادن به اشغالگری غیرقانونی در اراضی اشغالی دارد و مسئولیت سنگینی را بر دوش سازمان ملل و تمامی کشور‌های عضو می‌گذارد تا به اجرای این حقوق بپردازند.

 

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار