محمد صالح جوکار رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو درباره میزان رشد تجارت انرژی در دولت سیزدهم و تفاوت عملکرد وزارت نفت این دولت با دولت قبل گفت: تغییرات در سیاست گذاریهای وزارت نفت باعث شد که ارتباطات با همسایگان با رشد و توسعه زیادی همراه باشد و نه تنها با کشورهای همسایه مبادلات نفت و گاز داشته باشیم بلکه این توسعه ارتباطات با کشورهای اروپایی باعث شد آنها خواهان فرآوردههای نفتی ما شوند.
وی در ادامه بیان کرد: در دولت سیزدهم با افزایش ۳۰۰ درصدی فروش نفت خام و افزایش ۳۰ درصدی گاز مواجه بودیم این اقدامات در راستای دیپلماسی فعال انرژی و با وجود تشدید تحریمها محقق شد.
جوکار با بیان اینکه در این دوره ما با ترکمنستان عراق پاکستان و خیلی از کشورهای دیگر ارتباطاتمان را گسترش دادیم توضیح داد: وزارت نفت در دولت سیزدهم ارتباطات با کشورهای همسایه را توسعه داد صادرات نفت و میعانات گازی با استفاده از این ارتباطات به خوبی رونق گرفت این یک موفقیت برای وزارت نفت محسوب میشود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه قرارداد سوآپ گازی با ترکمنستان و سایر کشورهای منطقه دستاوردهای زیادی را برای ما به همراه داشت توضیح داد: چرا که با توسعه این ارتباطات میتوان امیدوار بود که ایران به هدف خود یعنی تبدیل شدن به هاب انرژی منطقه نزدیکتر شود.
نماینده یزد در مجلس شورای اسلامی گفت: از ظرفیت اشخاص حقیقی و حقوقی نیز برای توسعه صادرات نفت و گاز استفاده شد و به این گروهها و افراد اعتماد شد تا آنها نیز وارد مدار صادرات نفت و گاز کشور شوند.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس توضیح داد: در بخش صادرات نفت آنچه که راهبرد آمریکا بود و تحریمهای حداکثری بر کشور ما اعمال شد، تا ما نتوانیم حتی یک قطره نفت هم صادر کنیم، کاملاً برعکس عمل کرد و توانستیم تمام نفت استخراج شده که بر روی شناورهای روی دریا ذخیره شده بود را به فروش برسانیم و زیر یک سال ۸۰ میلیون بشکه نفت ذخیره شده را به کشورهای دیگر صادر کردیم.