آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۶۴۰۶۹
یک کارشناس بازار‌های مالی در گفت‌‍وگو با دانشجو پاسخ داد

بازار ارز توافقی، در چه شرایطی می‌تواند باعث جهش تولید شود؟

امیرحسین کریمی شاد گفت: راه‌اندازی ارز توافقی می‎تواند در آینده نزدیک ایران را وارد جرگه کشور‌های دارای سیستم هجینگ کند، یعنی می‌توانیم همچون سایر کشور‌های دنیا نرخ ارز را هج یا پیش‌بینی کنیم.

امیرحسین کریمی شاد، کارشناس بازار‌های مالی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در رابطه با ایجاد بازار ارز توافقی از سوی بانک مرکزی، گفت: راه‌اندازی این بازار می‌تواند کمک شایانی به رشد تولید در کشور کند و در واقع جهش تولید را رقم بزند، اما در این میان موضوعی جریان دارد که توجه به آن می‌تواند در کنار راه‌اندازی " بازار ارز توافقی " موثر باشد و هرچه بیشتر این بازار را گرم کند به عبارتی ایجاد این بازار زمانی می‌تواند به رشد تولید در کشور منجر شود که این امکان برای وارد کنندگان ارز از خارج از کشور وجود داشته باشد که بتوانند به راحتی به ارز دسترسی داشته باشند.

وی افزود: پس به نظرم بهتر است قبل از راه‌اندازی این بازار به فکر تمهیدی پیرامون دسترسی راحت وارد کنندگان و سرمایه‌گذاران به ارز باشیم تا بتوانیم جهش تولید را به واسطه این امر تضمین کنیم.

کریمی شاد گفت: راه‌اندازی این ابزارِ جدید به طور قطع، تسریع رفع تعهد ارزی و برگشت ارز صادرکنندگان خرد و بخش خصوصی را به دنبال خواهد داشت که تقریباً سالانه بین ۸ تا ۱۰ میلیارد دلار است.

این کارشناس بازار‌های مالی ادامه داد: از مزیت‌های جریان یافتن ارز توافقی، کمک به تثبیت نرخ ارزی است و همچنین این امر تاثیرات مثبتی در جهت سرعت بخشیدن به تعادلات ارزی برای صادرات و واردات را به دنبال خواهد داشت؛ البته همه این موارد بستگی به این دارد که بازار ارز توافقی در چه شرایطی و در چه مدت زمانی جریان پیدا کند.

وی اظهار داشت: همیشه در کار‌های بزرگ تهدید‌ها و مخاطراتی وجود دارد؛ مثل دستکاری در بازار آن، ولی اگر هر بازار یا عملکردی با پروتکل درست و قوانین استاندارد و هدفمند صورت گیرد، بیشتر منافع خواهد داشت تا تهدید؛ چون راه‌اندازی " بازار ارز توافقی " سبب می‌شود صادر کنندگان سعی کنند با قیمت مناسب، سریع ارز‌ها را تبدیل به ریال کرده و مورد استفاده قرار دهند.
کریمی شاد در پایان خاطرنشان کرد: هر بازاری باید با هدفی درست و منطقی در جهت آسان کردن فرآیند کاری و حذف موارد اضافی شکل گیرد و اگر قرار باشد فقط یک بازارِ جدید صورت گیرد که منافع خاصی برای یک سری از افراد داشته باشد، به طور قطع در کوتاه مدت همچون خیلی از بازار‌ها از بین خواهد رفت که در این صورت متاسفانه تنها، وقت و سرمایه‌ها را به هدر داده‌ایم. به هر حال امیدوارم با وضع قوانین درست برای وارد کنندگان این ارز‌ها و خریداران بخش خصوصی و البته با توجه به عزم جدی رئیس جمهور کشورمان در برداشتن تحریم‌های ظالمانه و تیم اقتصادی قدرتمندی که بنظر می‌رسد وارد دولت می‌شوند، تحولی جدید صورت گیرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار