کد خبر:۱۱۶۶۲۳۵

بازخوانی یک واقعه تاریخی در سریال خاطره‌انگیز «بازگشت پرستوها» + فیلم

آخرین هفته از مرداد ماه یادآور بازگشت اسرای هشت سال دفاع مقدس است و سریال خاطره‌انگیز «بازگشت پرستوها» یکی از پر مخاطب‌ترین آثار در مورد آزادگان است که منطبق بر واقعیت‌های تاریخی آن دوران تلقی می‌شود.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، سریال بازگشت پرستوها به کارگردانی ابوالقاسم طالبی از آثار ماندگار در مورد آزادگان و خانواده اسرای هشت سال دفاع مقدس است. این سریال تاریخی که تیتراژ ماندگار آن را نیز حاج صادق آهنگران مداح و خواننده محبوب دفاع مقدسی بر عهده داشته‌است به خوبی روایتگر ستم‌های رژیم بعث و صدام ملعون در دوران اسارت رزمندگان دفاع مقدس و آزادگان سلحشور کشور و همچنین خانواده‌ها و بی‌تابی‌های آن‌ها برای فرزندانشان است. 

 

این سریال که از شبکه دوم سیما در سال 76 تولید و پخش می‌شد بر اساس تحقیقات طالبی بر مبنای واقعیت‌هایی است که در دوران اسارت آزادگان رقم خورده بود. سریالی که به خوبی از صبر و استقامت اسرا در حمایت از انقلاب اسلامی با وجود شکنجه‌های زیاد زندان‌های رژیم بعث حکایت می‌کرد. طالبی در مورد این سریال و کارگردانی آن می‌گوید: زمانی که اسرا به ایران می‌آمدند و نامه‌هایی که صدام حسین نوشت. به مرز خسروی رفتم و شروع به مصاحبه با آزادگان کردم و با اکثر آزادگان اصفهانی بخصوص آنهایی که شهرت‌های زیادی داشتم و مجموعه صحبتها از آنها قصه ای شد که آن را به صورت فیلمنامه چاپ کردم و تلویزیون هم موافقت کرد تا در قالب سریال تولید شود. در این سریال سعی کردم که هم به آزادگان و هم خانواده‌های آنها پرداختیم. 

در بازگشت پرستوها بازیگرانی چون داوود رشیدی، سیاوش طهمورث، کتایون ریاحی، میرصلاح حسینی، رامین پرچمی، تانیا جوهری و روح‌انگیز مهتدی به ایفای نقش و بازیگری پرداخته‌اند. در سریال بازگشت پرستوها حدود 35 بازیگر جلوی دوربین رفته‌اند که از نظر تعداد بازیگران می‌توان بازگشت پرستوها را یک اثر بزرگ، پربازیگر و با تعداد شخصیت‌های داستانی بسیار عنوان کرد.

در بخش پایانی این سریال اشاره‌ای به نامه نگاری صدام و مرحوم هاشمی‌رفسنجانی که منتج به آزادی اسرای هشت سال دفاع مقدس ایران در 26 مرداد ماه سال 1369 شد است که بند چهارم آن بدین شرح بود: کلیه اسرای جنگ با تمام تعداد بازداشت‌شدگان را فورا از راه مرز‌های زمینی ازجمله خانقین و قصرشیرین و مناطقی که مورد توافق دو طرف خواهد بود، آزاد خواهیم کرد و ما اولین گام در این زمینه را روز جمعه هفدهم اوت برخواهیم داشت. آقای رفسنجانی، رئیس‌جمهور، با این تصمیم ما همه چیز روشن و تمام خواسته‌ها و مسائلی که بر آن تکیه می‌کردید، تحقق می‌یابد.

کد ویدیو

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
محسن
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۴:۱۰
?????????????
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار