گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو: کمتر از دو ماه تا یک سالگی درگیری بین حماس و رژیم صهیونیستی مانده است و در این مدت شاهد جنایات گسترده از سمت غاصبان فلسطین بودهایم. اغلب کشورهای جهان به غیر از چند کشور معدود اروپایی و آمریکایی این جنایات را محکوم کردهاند، برخی کشورها هم برای حمایت عملی مراودات تجاری خود را با رژیم صهیونیستی محدود کردند. حتی تشکلهای مردمی برای تحریم عناوین تجاری مرتبط با سرزمینهای اشغالی و دولت رژیم صهیونیستی شکل گرفته است.
در هفته جاری بلومبرگ خبر داد که رئیس جمهور کلمبیا برای تحت فشار قرار دادن دولت نتانیاهو و برای پایان دادن به جنگ علیه غزه، فرمان ممنوعیت صادرات زغال سنگ به اسرائیل را امضا کرده است. تاکنون کلمبیا بزرگترین تامین کننده زغال سنگ برای اسرائیل بوده که با این اقدام ضربه بزرگی به آنها وارد خواهد شد.
گوستاوو پترو رئیس جمهور کلمبیا پیش از این گفته بود که رژیم صهیونیستی با زغال سنگ کلمبیا برای قتل و کشتار کودکان فلسطینی بمب میسازد.
در مقابل سیاستهای تحریمی که از یک سال گذشته شکل گرفته برخی از کشورها به ویژه کشورهای عربی روابط اقتصادی خود را با اسرائیل به رغم مخالفتهای داخلی و منطقهای نه تنها قطع نکردند بلکه گسترش هم دادهاند.
گواهی کوشر که مربوط به تایید مواد غذایی وارد شده به اسرائیل است، بر اساس دادههای استخراج شده از طریق آن واردات ۴۴۲ محصول عربی از مصر، اردن، امارات، مراکش، تونس و عربستان سعودی را نشان میدهد.
بر اساس گواهی کوشر بیشترین کشورهایی که محصولات غذایی از آنها به اسرائیل وارد میشود به ترتیب ترکیه و مصر است.
موضوع صادرات محصولات غذایی پس از توافق نامهای که میان اسرائیل و چندین کشور عربی از جمله امارات متحده عربی، بحرین، سودان و مراکش که به «توافق نامه ابراهیم» نام داشت و به هدف عادی سازی روابط شکل گرفت، بیش از پیش خشم عمومی و توجه جهانیان را به خود دربر گرفت.
جهانیان معتقدند که این اقدام کشورهای عربی و سکوت آنها باعث تضعیف مقاومتهای شبانه روز حماس میشود و علاوه بر آن چهره بدی از خود برای مردم جهان به یاد خواهند گذاشت.