به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی در سی و چهارمین همایش بانکداری اسلامی با اشاره به عدم تحقق بانکداری اسلامی طی سالهای اخیر گفت: امروز ۴ دهه از بانکداری اسلامی و تدوین بانکداری بدون ربا گذشته است، ما نه تنها به بانکداری اسلامی نزدیک نشدیم بلکه از آن دور شدیم و از بانکداری متعارف نیز فاصله گرفتیم.
وی افزود: در صورت رفع تمامی تحریمها تازه شروع مشکلات بانکها است که در کفایت سرمایه، ترازنامه و... مشکلات جدی خواهد داشت، امیدوارم بتوانیم در دولت چهاردهم اقدامات جدی در این زمینه صورت بگیرد.
همتی با اشاره به استقلال بانک مرکزی گفت: استقلال بانک مرکزی اعتقاد دارم و حمایت خواهم کرد ولی استقلال کارشناسی بانک مرکزی این است که کارش را درست انجام بدهد، باید بپذیریم بانک مرکزی مسئول کنترل تورم است و در قانون جدید هم به آن تاکید شده.
وی افزود: وقتی میگیم استقلال کارشناسی بانک مرکزی یعنی سیاستهای شما در جهتی باشد که ارز را کنترل کند و تولید کشور را رشد دهد، بنابراین ما نمیتوانیم هم سیاست تثبیت نرخ ارز را داشته باشیم هم و هم سیاست رها کردن نرخ بهره، این دو با یکدیگر در تضاد است.
وی افزود: نیاز داریم کشور از اطلاعات به روز شاخصهای اقتصادی با خبر باشد ولی در دورههایی فشار زیادی در دولتها داشتیم حتی زمان من. برای انتشار آمارهای اقتصادی، هرچند مرکز آمار این آمار را میدهد ولی بانک مرکزی باید پیش قدم شود و شفاف و ماهانه آمارها را به مردم اطلاع دهند.
این مقام مسئول گفت: وزیر اقتصاد به موضوع ناترازیها اشاره کرد و افزود: چارهای جز حل مساله ناترازی بانکها نداریم، زیرا تداوم ناترازیها به رشد نقدینگی و تورم دامن میزند.
وی تاکید کرد: دفاع از کارکنان بانکها را وظیفه خود میدانم، همانطور که از کشاورزان، گندمکاران و... با پیگیری مطالباتشان دفاع کردیم، اما از وامهای میلیاردی هیات مدیرهها دفاع نمیکنم. این در حالی است که میگویند هیات مدیره باید انگیزه داشته باشد و باید پاداش تعیین کنیم، در حالی که قبول ندارم. در روزهای گذشته درب اتاق من را شکستهاند که عضو هیات مدیره بانک شوند.
همتی در خصوص حواشی مربوط به وام ازدواج گفت: برای جمع شدن صف وام ازدواج ۸۰۰ همت منابع نیاز است و به سادگی جمع نمیشود.
وزیر اقتصاد در خصوص رشد اقتصادی سه سال گذشته گفت: رشد اقتصادی ما منابع محور است؛ هر وقت صادرات نفت بالا میرود رشد ما بالا میرود هر وفت صادرات نفت پایین میآید رشد ما هم پایین میآید. اینکه طی سه سال اخیر رشد اقتصادی یک مقدار بالا رفته به خاطر افزایش صادرات نفت است و این موضوع را هر کسی که ترم اول اقتصاد را خوانده باشد میفهمد.