به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مصطفی سلطان آبادی" اظهار کرد: ساخت تعداد زیادی ویلا در مناطق شهری و روستایی ساوجبلاغ در دهههای اخیر با حفاری چاههای غیر مجاز نیز در محدوده این بناها همزاد شده است.
وی بیان کرد: از سوی دیگر برداشت بی رویه آب از طریق چاههای غیر مجاز در دشت ممنوعه ساوجبلاغ سبب آسیب جدی به سفرههای زیر زمینی این شهرستان شده و از این رو یکی از طرحهای تعادل بخشی به سفرههای زیر زمینی شناسایی و انسداد چاههای غیر مجاز در محدوده باغ ویلاها و مکانهای غیر مجاز است.
سلطان آبادی گفت: براین اساس روزانه بین ۲ تا سه حلقه چاه غیر مجاز در ساختمانهای ویلایی و اراضی کشاورزی شهرستان ساوجبلاغ به طور کامل مسدود و رفع اثر میشود که براساس برنامهریزی روزانه به ۱۰ حلقه افزایش مییابد.
وی یادآور شد: براساس بررسی میدانی ۹۹ درصد ویلاهای شهرستان ساوجبلاغ دارای چاه غیر مجاز هستند که با دستور قضایی و همراهی نیروی انتظامی این چاهها رفع اثر خواهد شد؛ سال گذشته ۶۱۰ حلقه چاه غیر مجاز در مکانهای مختلف این شهرستان مسدود شد و امسال انسداد بیش از ۱۰۰۰ حلقه چاه را هدفگذاری کرده ایم.
سلطان آبادی بیان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۵۰ حلقه چاه در ساوجبلاغ مسدود شده که اکنون طرح انسداد چاههای غیر مجاز شتاب گرفته و برنامه تعیین شده، محقق میشود.
مدیر امور منابع آب شهرستان ساوجبلاغ گفت: در بخش چاههای کشاورزی با توجه به اهمیت رشد تولید و اشتغالزایی کشاورزان، طرح مدیریت منابع آب با استفاده از نصب کنتورهای هوشمند روی چاههای کشاورزی در این شهرستان به اجرا درآمده است.
وی یادآور شد: اکنون ۵۰۰ حلقه چاه مجاز کشاورزی در ساوجبلاغ داریم که ۴۲۰ حلقه به کنتور هوشمند مجهز شده و تجهیز ۸۰ حلقه باقیمانده نیز در دستور کار است.
سلطان آبادی به موضوع حفاظت از حریم رودخانههای فصلی و دائمی ساوجبلاغ اشاره کرد و گفت: امسال با حکم قضایی بخشی از حریم این روردخانهها از تصرف غیر قانونی آزاد سازی شد و این روند نیز ادامه دارد.
وی افزود: اکنون نیز آزاد سازی یک کیلومتر بستر رودخانه برغان از ساخت وسازها و تصرفات غیر مجاز در دست اقدام است؛ امسال چهار هکتار از اراضی حریم رودخانه کردان به نام دولت ثبت شد.