به گزارش خبرنکار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست نقد و بررسی مستند اسرائیلیسم باحضور فوادی ایزدی، استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران به همت سکوی عماریار، اکران مردمی عمار و بسیج دانشجویی دانشگاه سوره، شامگاه چهارشنبه ۱۸ مهرماه در سالن زنده یاد حسین فهیمی این دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای این نشست فواد ایزدی به برخی مشکلات رژیم صهیونیستی با توجه به موضوع مستند گفت: قبل از عملیات طوفانالاقصی اسرائیلیها چند تا مشکل جدی داشتند و مشکل اول آنها، تغییر دموگرافیک بود. در سرزمینهای اشغالی ترکیب جمعیتی کمتر از فلسطینیان است که در سال ۲۰۲۰ و در گزارش روزنامه هاآرتص به نقل از دو نهاد اطلاعاتی این رژیم نیز اشاره شد و یکی از دلایل جمهوری اسلامی مبتی بر حل مسئله فلسطین از طریق رای مردم همین است.
این استاد دانشگاه با اشاره به وجود ۲ گروه عمده در اسرائیل که یک گروه یهودیان سکولار و دیگر صهیونیستهای تندرو است، افزود:
مشکل دوم رژیم صهیونیستی رشد جمعیت یهودیان ارتدوکس تندرو بود در مقایسه با یهودیهای سکولار بسیار کمتر است و درواقع دوام دولت نتانیاهو همین جمعیت یهودیهای تندرو است. از طرفی زندگی یهودیهای سکولار در کنار یهودیهای تندرو بسیار سخت است، زیرا تندورهای صهیونیست به شدت متشرع بوده و پایبند اجرای قوانین شرع یهود هستند که این موضوع مشلاتی را برای یهودیهای سکولار به وجود آورده است و این نکته موجب مهاجرت معکوس در سرزمینهای اشغالی شده است.
ایزدی با اشاره به نقش عملیات طوفانالاقصی در تسریع مهاجرت معکوس در اسرائیل عنوان کرد: قبل از عملیات، رژیم صهیونیستی با تبلیغات گسترده خود به یهودیهای سراسر دنیا وعده کار زیاد، اقتصاد مطلوب، زمین، منزل مسکونی و امنیت داده شد، اما طوفانالاقصی این وعدههارا باطل کرد و الان صهیونیستها با یک اقتصاد روبه افول، شهرکهای ناامن و غصبی مواجه هستند که باعث مهاجرت آنها شده که مورد انتقاد بسیاری از رسانههای خودشان از جمله بی بی سی به وضعیت نامطلوب اسرائیلیها گردیده است.
ایزدی در ادامه بیان کرد: مشکل سوم صهیونیستها که در مستند نیز به خوبی به آن پرداخته شد، تغییرات دموگرافیک در بین کشورهای حامی آنها از جمله آمریکا و انگلیس است. باتوجه به آمارهای اداره آمار آمریکا جمعیت رنگین پوستان نسبت به سفیدپوستها بسیار بیشتر بوده که از جمله دلایل آن میتوان به گسترش فسادهای سفیدپوستان از جمله همجنسبازی که موجب کاهش جمعیت آنان است اشاره کرد و همین موضوع برای حمایت از یک رژیم آپارتاید با وجود جمعیت زیاد رنگین پوست در کشورهای حامی آن بسیار سخت است.
این پژوهشگر مطالعات جهان با توجه به اینکه طوفانالاقصی مسئله فلسطین را در آمریکا برجسته کرد، گفت: اخیر یک نظرسنجی در دانشگاه هاروارد با این سوال که آیا حماس حق دارد ۱۲۰۰ غیرنظامی را در اسرائیل بکشد؟ انجام شد که بیش از ۵۴ درصد دانشجویان به آن بله گفتند. همچنین اولین تظاهرات در حمیات از فلسطین از دانشگاه کلمبیا آغاز شد که دانشگاه بسیار عظیم، نخبه پرور و گران قیمتی است که فقط ۵ درصد از داوطلبان آن قبول میشوند. همین تظاهراتها باعث شده بسیاری از دانشجویان تعلیق و اخراج شوند و اجازه تحصیل و کار به آنها داده نشود.
ایزدی گفت: چندی پیش در یکی از همایشهای بینالمللی یکی از اساتید اخراجی آمریکایی گفت الان امید مردم دنیا به جمهوری اسلامی بیشتر شده است، چون ایران تنها کشوری است که دارد از فلسطین حمایت میکند و این در تاریخ هفتهزارساله ایران برای اولین بار است که ما در یک موضوع بینالمللی مرجعیت پیدا میکنیم.
ایزدی با توجه به اهمیت موضوع مستند گفت: صهیونیست در این سالها تلاش کردند تا جریان نقد اسرائیل را جریانی ضد یهود معرفی و به همین بهانه سرکوب کنند، اما این مستند فاش کرد که نقد رژیم صهیونیستی در بین یهودیها هم هست و حرکت تبلیغی رژیم را خنثی کنند و این نقد رژیم توسط یهودیها بسیار تاثیرگزار است و پذیرش نقد آنها توسط مخاطبان مردد مخصوصا در بین آمریکاییها خیلی زیاد است و اهمیت ویژه مستند اسرائیلیسم هم همین است.
اسرائیلیسیم جنجالیترین مستند ساخت یهودیان آمریکایی بوده که برای اولین بار و بصورت اختصاصی توسط سکوی عماریار دوبله و در حال نمایش و اکران دانشگاهی است.