به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حسین توکلی امروز در نشست هماندیشی با موضوع شناسایی علل آثار و راهکارهای مقاله با فرسایش بادی در منطقه سراجه قم در سالن فرمانداری بیان کرد: مهمترین عامل در موضوع ریزگردهای استان بحث حقابه و کمبود آب است و در صورت تخصیص منابع آبی لازم میتوان این مشکل را تا حد قابل توجهی حل کرد.
وی با اشاره به راهکارهای مختلف قابل اجرا برای مقابله با پدیده گرد و غبار در استان قم، افزود: در این خصوص استفاده از دانش نوین، مالچ پاشی، بهرهگیری از مواد جاذب آب، آموزش جوامع محلی، کنترل و پایش چرای دام و حفاظت از بوته کاریهای انجام شده در منطقه، از جمله راهکارهای مفید برای مقابله با گرد و غبار در قم هستند.
وی با تاکید بر این که برای مقابله با پدیده گرد و غبار در قم نیازمند تخصیص اعتبارات ملی هستیم، ادامه داد: معضل گرد و غبار در قم تنها مرتبط با محدود استان نیست و این مشکل میتواند سایر استانهای همجوار را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قم گفت: با تخصیص حقابه از مناطق بالادست میتوان بسیاری از معضلات ریزگردها در استان را برطرف کرد.
در این نشست همچنین مواردی همچون سپردن کار حفاظت از اراضی مستعد تولید گرد و خاک به مردم بومی آن مناطق و حمایت مادی و معنوی از آنان برای اجرای موفق برنامهها و همچنین ایجاد پوشش گیاهی متناسب با اقلیم کانونهای ریزگرد با استفاده از ظرفیت صندوق حمایت از منابع طبیعی مطرح شد.
گفتنی است از حدود ۳۰۰ هزار هکتار اراضی مستعد تولید گرد و غبار در استان قم، رسیدگی به وضعیت ۳۰ هزار هکتار آن در منطقه سراجه در بخش مرکزی قم به دلیل قرار گرفتن در مسیر بادهای غالب به سمت شهر قم باید در اولویت باشد.