به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، شهید حسن طهرانی مقدم در دوران جنگ ایران و عراق، از اعضای سپاه پاسداران در جبهه حق علیه باطل بود. آخرین سمت وی، ریاست سازمان جهاد خودکفایی سپاه بود. او به عنوان یکی از پایهگذاران برنامه موشکی سپاه و معروف به «پدر موشکی ایران» است.
این شهید بزرگوار در سال ۱۳۹۰ بر اثر حادثه انفجار زاغه مهمات در پادگان مدرس به شهادت رسید. اما قبل از شهادتش، اقدامات مهمی را در زمینه ساخت موشکها و تجهیزات زمینی به انجام رساند که نقش بسزایی در ارتقاء قدرت دفاعی کشور داشت.
در سال ۱۳۶۴، شهید طهرانی مقدم با تحویل دو فروند موشک اسکاد بی، فعالیت خود در صنایع موشکی را آغاز کرد. او با تشویق و ترغیب صنایع دفاعی، ساخت موشک شهاب یک را با برد ۳۰۰ کیلومتر مدیریت کرد. تجهیزات زمینی مرتبط شامل سکوی پرتاب، خودروی تست ذاتی، خودروی اکسیدایزر، و سیستم نشانهروی موشک توسط تیم او ساخته شد.
شهید مقدم با عقد قرارداد ساخت موشک ۵۰۰ کیلومتری شهاب ۲، مدیریت ساخت تجهیزات زمینی آن شامل سکوی پرتاب و سایر تجهیزات لازم را نیز بر عهده گرفت. این پروژه به مرحله تولید انبوه رسید.
شهید طهرانی مقدم همچنین ساخت موشک شهاب ۳ با برد ۱۳۵۰ کیلومتر و تجهیزات مرتبط را مدیریت کرد. این پروژه نیز به تولید انبوه رسید و گامی بزرگ در تقویت توان موشکی کشور بود.
یکی از دستاوردهای بزرگ شهید مقدم، ساخت سیستم هدایت کنترل نسل دوم موشکهای اسکاد بی (شهاب یک) بود. این سیستم عمر موشکها را از ۲۵ ساعت به ۴۰۰ ساعت افزایش داد. در نسل سوم این سیستمها، عمر موشک به ۲۰۰۰۰ ساعت و دقت بسیار بالاتر رسید.
شهید مقدم در دهه ۷۰ موفق به تبدیل راکت سوخت جامد زلزال به موشک زمین به زمین هدایت شونده فاتح ۱۱۰ شد. او همچنین موشک فاتح ۱۱۰ را به یک موشک نقطهزن زمین به دریا با قابلیت رهگیری اهداف متحرک دریایی، تحت نام موشک خلیج فارس تبدیل کرد.
شهید طهرانی مقدم در کنار شهید قاسم سلیمانی، شهید مهدی باکری، شهید احمد کاظمی
در سال ۱۳۷۹، با توجه به کمبود تجهیزات زمینی برای موشکهای شهاب و محدودیت تولید در صنایع وزارت دفاع، شهید طهرانی مقدم اقدام به راهاندازی مرکز تحقیقات موشکی در زیرمجموعه فرماندهی موشکی کرد. در این مرکز، طی مدت ۶ ماه، چهار سیستم تجهیزات زمینی برای موشک شهاب ۳ طراحی و ساخته شد. مشکلات تجهیزات موشکهای سوخت جامد و مایع نیز در این مرکز حل شد و در طی دو سال، ۵۰ سری تجهیزات زمینی برای موشک شهاب ۱ و ۲ تولید و تحویل فرماندهی موشکی گردید. این اقدامات توانست تمام کمبودهای تجهیزات زمینی را مرتفع کند.
ان شاءالله