به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ارائه راهکارهای عملیاتی علی رغم آنکه در اجرای بودجه کمک میکند میتواند زمینه ساز تقویت اقتصاد کشور شود.
در طول سالهای گذشته بحث سود شرکتهای دولتی در راستای مدیریت بهتر بودجه مطرح شده بود که در این زمینه هم برای بودجه امسال راهکارهای لازم ارائه شده است.
ناترازی بودجه وکسری بودجه در بسیاری از کشورهای دنیا مطرح بوده است و اگر بودجه درست نوشته و اجرا شود یک آیینه تمام نما از سیاستهای اقتصادی کشور به شمار میرود.
بررسی و ارائه راهکار برای حل ناترازی کسری بودجه کمک میکند که تاترازی را بشکافیم و از طریق آن بتوانیم بخشی از کمبودها را جبران کنیم.
کسری بودجه و ناترازی تعریف حقوقی مشخصی ندارد و زمانی که یک عدد و فرمول مطرح میشود از آن برداشتهای مختلفی میشود کرد، اما آن چیزی که مصطلح شده شکاف بین منابع مصوب و درآمدها است که در این زمینه ما سعی کردیم از طریق ارائه راهکارهای مختلفی بخشی از این کمبودها را جبران کنیم.
در خصوص امار مرتبط با کسری بودجه در سال قبل افضلی مدیر کل دفتر مطالعات بخش عمومی واقتصاد اسلامی با بیان اینکه در مورد کسری بودجه سناریوهای مختلفی مطرح شده است گفت:برخی از اعدادی که در این بخش مطرح شده شامل ۳۰۰ تا ۸۰۰ هزار میلیارد تومان بوده، اما طبق آخرین آمارهایی که دیوان محاسبات گفته در سال گذشته ۴۰۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داشته ایم.
وی گفت: همچنین در تعاریف ناترازی آمده است که به میزان هزینههایی که صورت میگیرد کشور درآمد نداشته باشد که در وضعیت کنونی کشور این موضوع وجود ندارد و تمامی اوراقی که منتشر میشود برای هزینههای جاری صرف میشود.