به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، روز سه شنبه ۲۴ مهر، میزبان مراسم رونمایی از مستند صور صعده، تازهترین ساخته مرکز مستند سفیر فیلم بود. این مراسم به همت بسیج دانشجویی این دانشکده و در سه بخش برگزار شد. بخش اول این برنامه پس از معرفی کوتاه مستند توسط کارگردان اثر، امیرحسین رضایی، به برگزاری مناظره پیرامون تحولات منطقه اختصاص داشت. در این بخش علیرضا شفاه، پژوهشگر فلسفه و سید محمد صادق الحسینی، پژوهشگر اقتصادی، دو میمهمان حاضر در مناظره، به بیان نظرات خود پرداختند.
در بخش ابتدایی هر دو میهمان به تبیین وضع موجود در منطقه و جایگاه ایران در تحولات فعلی پرداختند، اما هر کدام مسئله را از نگاه متفاوتی دنبال میکردند. صادق الحسینی با تشبیه ترسیم وضعیت فعلی میدان و تشبیه صحنه به زمین بازی شطرنج، عملیات هفتم اکتبر را تنها راهکار فلسطین برای خروج از تنگنای پیشروی اسرائیل، بسته شدن پیمان ابراهیم و فراموش شدن مسئله فلسطین دانست، اما در عین حال پاسخ وحشیانه رژیم صهیونیستی و کشتار مردم را، نقطهی تعادلی برای این رژیم ترسیم کرد. او با اشاره به وضعیت نامناسب نتانیاهو در سیاست داخلی اسرائیل قبل از کشتار مردم فلسطینی بیان کرد: «تهاجم، رفتار هجومی، رفتار وحشیانه، اینها نقطه تعادل در سیاست داخلی اسرائیل شده است. یعنی برای اتلاف حاکم اینکه حمله بیشتری بکنه آدم بیشتری بکشه در سیاست داخلی منفعت دارد. کی از این دست میکشد؟ لحظهای که هزینهاش در سیاست داخلی خیلی زیاد باشد که این اتفاق نخواهد افتاد. یا لحظهای که به لحاظ خارجی و در سیاست خارجی برایش هزینه زیاد شود که ابن گونه هم نیست».
او نبودن راهکار برای برون رفت از این وضعیت را نبودن ابزار کافی در دستان ایران برشمرد و راهکار را اینگونه بیان کرد: «ایران با داشتههای فعلی تنها همین کارهایی را میتواند انجام دهد که تا الان انجام داده است. ایران باید داشتههایش افزایش پیدا کند. این داشتهها میتواند هستهای باشد، میتواند اطلاعاتی عملیاتی باشد، میتواند نظامی باشد»
در مقابل آقای شفاه مسئله را در نبود تصمیم در سیاست داخلی و متناسب نبودن شرایط داخلی ایران با شرایط جنگی دانستند. علیرضا شفاه در بخش مهمی از سخنان خود بیان کرد: «در مسئله رفتارهای انسانی شما با مفهوم شجاعت و با مفهوم تصمیم روبرو هستید. تصمیم در دو جا دیده شد در این صحنه؛ یکی در هفت اکتبر بود. در هفت اکتبر شگفتی به بار آمد؛ انجام آن عملیات آمادگی خیلی بالایی میخواست یعنی اینگونه نبود که کسی صرف اینکه مجبور باشد بتواند آن را انجام دهد. مورد نتانیاهو هم شما با یک تصمیم مواجهاید. جنایتهای که نتانیاهو کرده است تصمیم او بود. تصمیم گرفت و خودش را تغییر داد؛ محاسبات را تغییر داد».
در بخش دوم برنامه و در پایان مناظره، با حضور کارگردان مستند و مدیرعامل سفیر فیلم از فرزند شهید حسن ایرلو، سفیر و دیپلمات سابق ایران تقدیر و قدردانی شد. پس از پایان گرامیداشت، مستند صور صعده اکران شد. این مستند روایتی از شکلگیری جنبش انصارالله و تاریخ بیست سال اخیر سرزمین یمن که به کارگردانی محمد مهدی شعاعی و امیرحسین رضایی ساخته شده است. این مستند بزودی در سایت سفیرتماشا به آدرس tamasha.safirfilm.ir منشتر خواهد شد.