آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۹۰۷۹۳

خوش‌بینی دبیرکل اوپک به وضع تقاضای جهانی نفت

دبیرکل اوپک چشم‌انداز تقاضای جهانی برای نفت خام را در کوتاه‌مدت و بلندمدت مثبت ارزیابی کرد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، هیثم الغیص روز دوشنبه، ۱۴ آبان، طی یک همایش انرژی در ابوظبی گفت: تقاضای جهانی برای نفت در کوتاه‌مدت و بلندمدت بسیار مثبت است.

وی افزود: چالش‌هایی وجود دارد، اما تصویر آن‌قدر که برخی متصور می‌شوند منفی نیست و تا زمانی که اقتصاد جهانی به رشد خود ادامه می‌دهد، به اصطلاح اوج تقاضا رخ نخواهد داد.

دبیرکل اوپک با بیان اینکه ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس) به اوضاع اقتصاد جهانی خوش‌بین هستند، ضمن اشاره به بهبود رشد اقتصادی در ایالات متحده و چین تصریح کرد: رشد اقتصادی ۵ درصدی برای کشوری پهناوری همچون چین هنوز مطلوب است، حتی اگر در سال‌های گذشته این رقم تا مرز ۱۰ درصد هم رسیده باشد.

الغیص همچنین تأکید کرد که تقاضای جهانی برای نفت خام به این زودی‌ها به اوج نمی‌رسد.

وی ادامه داد: بحث‌ها در این باره مرا به یاد گفته‌های سال‌های گذشته درباره اوج عرضه می‌اندازد و اکنون مشاهده می‌کنیم که اوج عرضه هرگز اتفاق نیفتاد و با رشد روزافزون جهان اوج تقاضا اتفاق نخواهد افتاد.

اوپک برخلاف آژانس بین‌المللی انرژی انتظار دارد رشد تقاضا برای مدت طولانی‌تری ادامه می‌یابد، در حالی که آژانس پیش‌بینی کرده است مصرف نفت در این دهه به اوج خود می‌رسد.

اعضای ائتلاف اوپک‌پلاس به‌منظور حمایت از وضع قیمت و بازار‌های جهانی نفت خام، با در نظر گرفتن برنامه کاهش عرضه گروهی در کنار کاهش عرضه داوطلبانه در مجموع روزانه ۵ میلیون و ۸۶۰ هزار بشکه از تولید خود کاسته‌اند که معادل ۵.۷ درصد تقاضای جهانی است.

هشت عضو ائتلاف اوپک‌پلاس متشکل از عربستان سعودی، روسیه، عراق، امارات متحده عربی، کویت، قزاقستان، الجزایر و عمان تعدیل کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای خود را برای یک ماه دیگر تا پایان دسامبر ۲۰۲۴ تمدید کردند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار