به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو به نقل از وزارت دفاع، نمایشگاه سازمان جغرافیایی وزارت دفاع با موضوع دستاوردهای این سازمان و نقش اطلاعات جغرافیایی در توسعه کشور روز دوشنبه با حضور امیر سرتیپ خلبان نصیرزاده وزیردفاع و حمیدرضا حاجی بابایی در مجلس شورای اسلامی افتتاح شد.
این نمایشگاه با شعار “اطلاعات جغرافیایی؛ پیشران توسعه و آبادانی کشور” با موضوع جدیدترین فناوریها و دستاوردهای این سازمان در حوزه اطلاعات جغرافیایی، نقشهبرداری و علوم ژئوماتیک تا ۲۳ آبان ۱۴۰۳ برپا است.
هدف از برگزاری این نمایشگاه، آشنایی نمایندگان و مسئولان با توانمندیهای سازمان جغرافیایی وزارت دفاع و اهمیت اطلاعات جغرافیایی در توسعه زیرساختهای ملی و آبادانی کشور عنوان شده است.
همچنین در این مراسم از سامانه رصدخانه جامع جغرافیایی کشور رونمایی شد.
امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح درباره رصد خانه جغرافیایی (سامانه جامع اطلاعات جغرافیایی) اظهار داشت: این زیرساختی که امروز از آن رونمایی شد در جهت کارهای کشور و از جمله برای قانونگذاری در مجلس میتواند اطلاعات خوبی را در اختیار نمایندگان و مدیران اجرایی کشور قرار دهد.
وی با تاکید بر اهمیت اشراف اطلاعاتی، عنوان کرد: ما در بخش نظامی اسم آن را مرکز فرماندهی و کنترل گذاشتهایم؛ داده اصلی این بخش اطلاعات است؛ سامانه جامع اطلاعات جغرافیایی میتواند نقش مرکز فرماندهی و کنترل برای بخشهای مختلف کشور را ایفا کرده و اطلاعات را در اختیار مجلس قرار دهد؛ اطلاعات درباره سواحل، معادن، رودخانهها، دریاها و ... که در این سامانه جامع قرار گرفته در اختیار نمایندگان قرار میگیرد تا اگر بخواهند قانونی را تدوین کنند با اشراف اطلاعاتی بهتر این کار را به انجام رسانند.
امیر سرتیپ دوم مجید فخری رئیس سازمان جغرافیایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز درباره رصدخانه جغرافیایی گفت: این سامانه یک پایگاه داده جغرافیایی است که در آن اطلاعاتی در حوزههای مختلف گردآوری شده است تا بخشهای مختلف کشور بتوانند در تصمیم گیریها از آن بهره برداری کنند.
وی با بیان اینکه وقتی میتوانیم تصمیمات درست اتخاذ کنیم که دادههای مناسبی در اختیار داشته باشیم گفت: دادههای مربوط به زمین شناسی، هواشناسی، پوشش گیاهی، آب و لایههای اطلاعاتی به صورت یکپارچه در این سامانه بارگذاری شدهاست و با روشها و مدلهای تحلیلی که طراحی شده است امکان دستیابی به تصمیمات درستتر برای ما فراهم میشود.