به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو ، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی علنی امروز (سه شنبه ۲۲ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی پس از ارائه گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ از سوی رئیس دیوان محاسبات کشور اظهار کرد: اقدامات دیوان محاسبات باید پیشینی و پسینی باشد و مهم است که چه اقداماتی از سوی دیوان محاسبات اتفاق افتاده است که معاونت نظارت مجلس یک جلسه غیرعلنی در نظر گیرد تا رئیس دیوان محاسبات در آن جلسه توضیحاتی درباره اقداماتی که از سوی دیوان محاسبات در حوزه پسینی انجام شده است، به نمایندگان مجلس ارائه دهد.
رئیس مجلس شورای اسلامی متذکر شد: البته ذکر این نکته مهم است که یک زمان بود که ما گزارش تفریغ بودجه را بعد از ارائه بودجه دریافت میکردیم، اما الان پیش از بررسی بودجه سال آینده، گزارش تفریغ بودجه را در اختیار داریم و الان گزارشهای تفریغ بودجه به صورت دقیق و مرتبط در اختیار مجلس است.
قالیباف افزود: بر اساس قانون، گزارش تفریغ بودجه به کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ارجاع میشود و این کمیسیون مکلف است که آن را بررسی کند. همچنین احکامی که اشکالاتی دارد به کمیسیونهای مختلف ارجاع میشود و آنان مکلف هستند که گزارش دقیقی را به صحن علنی مجلس ارائه دهند بر این اساس بخشی از پیگیریها درباره گزارش تفریغ بودجه بر عهده مجلس و کمیسیونهای تخصصی است.
رئیس مجلس درباره تعداد شرکتهای زیان ده گفت: برای مثال در بحث شرکتها مطرح شده بود که صرفاً ۱۷ شرکت زیان ده هستند که باید این موضوع دنبال و پیگیری شود چرا که عملاً تعداد شرکتهای زیان ده بسیار بیشتر است.
وی گفت: درباره اوراق هم بعضاً میبینیم که برخی از اوراقها در انتهای سال تورم ایجاد میکند و وصول هم نمیشود و فقط بانکها آن را خریدار میکنند و با رقم درشت به سال بعد انتقال مییابد که وظیفه کمیسیونهای مجلس آن است که این موارد را بررسی کنند و گزارش نهایی را ارائه دهند تا ما خارج از نوبت در صحن مجلس قرائت کنیم.