به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سیدمحمدرضا موالی زاده امروز، ۲۲ آبان ماه در پایان نشست شورای کشاورزی استان اظهار کرد: شورای کشاورزی استان را باید به جلسه و نهادی مدنی حکومتی تبدیل کرد چرا که بخشی از ذینفعان کشاورزان و بخشی دیگر دستگاههای اجرایی است. در کنار قرار گرفتن این دو میتواند منجر به تصمیمات خوبی در جهت رشد بخش کشاورزی، دامپروری و شیلات شود.
وی افزود: پیشنهاد شد که کمیسیونهای ذیل شورای کشاورزی تشکیل شود. از نیروهای دانشگاهی و متخصص بهره گرفته شود و در شورا به جمعبندی کاربردی برسیم. از جمله بحثهای مطرح شده، تامین آب برای کشت پاییزه بود. در این زمینه مشکلی نخواهیم داشت.
استاندار خوزستان گفت: تشکیل قرارگاهها در برخی حوضههای آبی از جمله مارون و کرخه مطرح شد برای اینکه به حکمرانی آب به خوبی پرداخته شود. بهرهوری آب از ۳۲ درصد به ۴۲ درصد افزایش یافته و طبیعتا در این زمینه نیاز به تلاش بیشتری است.
موالی زاده بیان کرد: استان خوزستان ظرفیتهای بسیاری در صنایع تبدیلی و فرآوری دارد که باید برنامهریزی لازم انجام شود. در سفر اخیر وزیر کشاورزی به استان موضوع طرح ۵۵۰ هزار هکتاری را مطرح کردم. تاکنون ۲۴۸ هزار هکتار اجرا شده و ۲۵۲ هزار هکتار باقی مانده است. ۵۰ هزار هکتار طرح در استان ایلام و ۵۰۰ هزار هکتار در استان خوزستان واقع است. تامین کود مورد نیاز نیز طرح شد که ۱۵۰ هزار تن کمبود در این بخش وجود دارد.
وی تاکید کرد: باید آمار در زمینه سوخت موردنیاز کشاورزان، بذر و کود به روزرسانی شود تا بر پایه آمار به روز، پیگیریهای لازم انجام شود.
استاندار خوزستان گفت: صادرات صیفیجات و سبزی میتواند انجام شود. در دزفول تولیداتی وجود دارد که به روسیه صادر میشود. به دنبال ایجاد خط هوایی اهواز و سلیمانیه در راستای صادرات هستیم. البته کیفیت و استاندارد بودن محصولات کشاورزی نیز مطرح است.
وی با اشاره به اهمیت امنیت غذایی عنوان کرد: باید سرانه استفاده از محصولات کشاورزی در استان تهیه شود، چون برطرف کردن فقر غذایی بحث جدی است و از سویی ایمنی غذایی از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.