به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نفت برنت دریای شمال با ۱۶ سنت معادل ۰.۲۲ درصد افزایش به ۷۲.۰۵ دلار در هر بشکه رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۱۴ سنت معادل ۰.۲۱ درصد افزایش یافت و با قیمت ۶۸ دلار و ۲۷ سنت به فروش رسید.
نفت سبد اوپک با ۱.۰۱ دلار کاهش معادل ۱.۳۷ درصد، به ۷۲ دلار و ۹۲ سنت در هر بشکه رسید. نفت خام ایران در سبد اوپک ۵۶ سنت معادل ۰.۸۶ درصد افزایش یافت و به ۶۹ دلار و ۸۸ سنت رسید. نفت سبک عربستان در سبد اوپک نیز ۲.۰۵ دلار معادل ۲.۷۵ درصد کاهش، ۷۲ دلار و ۴۶ سنت در هر بشکه قیمتگذاری شد.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت موسوم به اوپک در گزارش ماهانه خود در روز سهشنبه اعلام کرد که تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۴، به ۱.۸۲ میلیون بشکه در روز میرسد. پیشبینی اوپک برای مصرف نفت سال ۲۰۲۴ در ماه گذشته، ۱.۹۳ میلیون بشکه در روز بود. این سازمان اعلام کرد که عمده دلیل کاهش مصرف، تقاضای پایین چین به عنوان بزرگترین مصرفکننده نفت است. اوپک در گزارش خود رشد تقاضای نفت برای سال ۲۰۲۵ را هم کاهش داد و پیشبینی کرد که میزان مصرف در این سال به ۱.۵۴ میلیون بشکه در روز خواهد رسید. در گزارشهای گذشته این عدد ۱.۶۴ میلیون بشکه در روز بود.
با انتشار این خبر قیمت نفت که در دو روز گذشته حدود ۵ درصد کاهش یافته بود، رشد ناچیزی داشت و ۰.۱ درصد افزایش یافت.
تحلیگران اعتقاد دارند که با وجود انتخاب ترامپ به عنوان رییسجمهور آمریکا سیاستهای این کشور تغییری نمیکند و برنامه برای کاهش قیمت نفت در کوتاه مدت با شدت کمتری ادامه مییابد. در عین حال، همچنان نگرانیهایی درخصوص تشدید تنشها میان ایران و رژیم صهیونیستی وجود دارد که بر عرضه نفت تاثیرگذار خواهد بود. از طرفی، با توجه به رویکرد تند رییسجمهور منتخب آمریکا در قبال ایران، چین و کوبا احتمال اعمال تحریمهای شدیدتر علیه ایران وجود دارد.