به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، فداحسین مالکی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در خصوص ایجاد آلودگیهای نفتی توسط جمهوری آذربایجان و تامین انرژی رژیم صهیونیستی توسط شرکت ملی نفت انگلیس اظهار داشت: شرکتهای انگلیسی و اسرائیلی فعال در جمهوری آذربایجان برخلاف توافقات دوجانبه تهران-باکو و مفاد کنوانسیون تهران برای حفاظت از محیط زیست برداشت دارند و آلودگیهای زیادی در دریای خزر به وجود آوردهاند.
وی افزود: آقای رئیس جمهور قرار بود که شخصاً در اجلاس کاپ ۲۹ شرکت کند، اما به دلیل حضور مقام رژیم صهیونیستی در این اجلاس حضور پیدا نکرد، بخشی از این اجلاس مرتبط با (IPU) بود. بر این اساس بنده هم به عنوان دبیرکل اتحادیه بینالمجالس (IPU) نیز در این اجلاس حاضر نشدم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد:، اما از سوی مجلس شورای اسلامی خانم رفیعی نماینده تهران و آقای نوروزی نماینده گلستان به همراه خانم انصاری رئیس سازمان محیط زیست در این اجلاس حضور پیدا کردند.
مالکی خاطرنشان کرد: بعد از فروپاشی شوروی سابق اقداماتی برای تقسیم و میزان سهم کشورها از دریای خزر صورت گرفت که البته بنظر میرسد، جمهوری اسلامی ایران به حق خود نرسید. ضمن اینکه گزارشاتی حاصل شده است که برخی از کشورها مانند جمهوری آذربایجان نسبت به تعهدات خود برای حفاظت از دریای خزر مبتنی بر کنوانسیون تهران عمل نکردهاند.
وی افزود: در اجلاس کاپ ۲۹ که رئیس سازمان محیط زیست و دو تن از نمایندگان در آن حضور داشتند، انتظار میرفت که این مسئله به جد پیگیری شود. خصوصا که گزارشاتی از برداشت مازاد جمهوری آذربایجان از میدان مشترک با ایران حکایت دارد.
دبیرکل اتحادیه بینالمجالس خاطرنشان کرد: و از همه مهتر حضور شرکتهای انگلیسی-صهیونیستی در جمهوری آذربایجان با هدف تامین انرژی اسرائیل است، این بر خلاف سیاست حسن همجواری و روح کنوانسیون تهران است.
وی افزود: انتظار داریم وزارت امور خارجه، سازمان محیط زیست و وزارت نیرو نسبت به این مهم حساس باشند و گزارش جامعی از تخلفات جمهوری آذربایجان به مجلس ارائه کنند.
مالکی خاطرنشان کرد: ما در کمیسیون امنیت ملی سیاست خارجی مجلس قطعا این مهم را پیگیری خواهیم کرد. مسائل مربوط به دریای خزر از مدتها قبل مورد توجه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بوده است و اکنون نیز با جدیت بیشتری آنها را دنبال میکنیم.