عبدالحسین همتی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ، در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجوبا اشاره به مشکلات ناشی از افزایش مصرف گاز در فصول سرد سال و نبود تنوع در سبد انرژی کشور گفت : «خاموشیها و خسارتهای ناشی از آن، حق مردم نیست» و باید به راهحلهای پایدار و مدیریت بهتر منابع انرژی دست یافت.
وی با اشاره به وجود ۱۴ نیروگاه قابل مازوت سوزی افزود : در حال حاضر به سه نیروگاه دستور داده شده که از مازوت استفاده نکنند. این تصمیم در شهرهایی که قدرت سیاسی بیشتری دارند، شاید به دلیل نگرانیهای زیست محیطی اعمال شده است، اما نتیجه آن قطعی برق در دیگر نقاط کشور بوده است.
همتی اظهارداشت : کشور ما نیازمند تنوع در منابع انرژی خود است، همانطور که کشورهای دیگر از منابع مختلفی، چون زغال سنگ، انرژی هستهای و انرژیهای تجدیدپذیر استفاده میکنند.
وی با اشاره به برنامههای توسعه انرژی تجدیدپذیر در کشور، گفت: در برنامه هفتم توسعه، هدفگذاری شده که تا پایان برنامه، ۱۲ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر تولید شود. این به معنای تولید سالانه ۲۰۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر است، اما متأسفانه تاکنون اقدام خاصی در این زمینه صورت نگرفته است.
همتی افزود: کشور ایران، با موقعیت جغرافیایی مناسب، میتواند بهعنوان هاب انرژی در منطقه عمل کند و در تجارت گاز نیز فعالتر باشد.
وی با اشاره به اینکه خاموشیهای برنامهریزی نشده، خسارتهای سنگینی به بخشهای مختلف کشور وارد میکند اظهارداشت : قطعی برق تنها در بخش کشاورزی استان کرمان، حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان و در صنایع بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان خسارت وارد کرده است.
همتی افزود : این خاموشیها، صنایع، کشاورزی و معادن کشور را فلج کرده و باید از راهحلهای دیگر استفاده شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس در پایان تاکید کرد : با وجود رتبه اول در ذخایر انرژی هیدروکربنی و ذخایر عظیم نفت و گاز، حق مردم ایران نیست که با این خاموشیها و خسارتها مواجه باشند. باید با استفاده از شرکتهای دانشبنیان و راهحلهای علمی و پایدار، به سوی تنوع سبد انرژی حرکت کنیم و از این منابع ارزشمند بهنحو مؤثرتری بهره ببریم.