آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۹۵۸۴۶
یک کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با دانشجو:

الگوی شوک قیمتی بنزین باید شکسته شود

حسین درودیان گفت: ما در وضعیتی قرار داریم که از مسیر تعدیل سالانه قیمت‌های انرژی به الگوی تثبیت چندساله و سپس شوک قیمتی رسیده‌ایم اما این سیاست را باید بتوانیم کنار بگذاریم و به سمت تعدیل تدریجی قیمت‌های انرژی حرکت کنیم.

الگوی شوک قیمتی بنزین باید شکسته شود

 

حسین درودیان کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به وضعیت فعلی سیاست‌های بنزینی کشور گفت: ما در وضعیتی قرار گرفته‌ایم که از مسیر تعدیل سالانه قیمت‌های انرژی به الگوی تثبیت چند ساله و سپس شوک قیمتی رسیده‌ایم، این الگو باید شکسته شود و به سمت تعدیل تدریجی سالانه قیمت‌های انرژی حرکت کنیم.


وی با اشاره به تأثیرات تورمی این سیاست افزود: تثبیت قیمت انرژی در بلندمدت موجب کنترل تورم نمی‌شود، بلکه باعث افت شدید قیمت نسبی و ایجاد اختلال‌های جدی در اقتصاد خواهد شد. بنابراین، تعدیل سالانه قیمت‌ها، هرچند که تورم اندکی به دنبال دارد، اما گزینه‌ای به‌مراتب بهتر از تثبیت چندساله و شوک ناگهانی است.


درودیان همچنین درباره رویکرد دولت در این زمینه بیان کرد: در چند سال اخیر، سیاست‌گذاری در حوزه انرژی و به‌ویژه بنزین در بلاتکلیفی بوده است. این در حالی است که روند فعلی ادامه‌پذیر نیست و بهینه هم محسوب نمی‌شود. با این حال، ملاحظات اجتماعی و سیاسی، تصمیم‌گیری را به تأخیر انداخته و این تأخیر نهایتاً گزینه‌های بدتری را پیش روی سیاست‌گذاران قرار خواهد داد.


وی افزود: تصمیم‌گیری در حوزه بنزین به شجاعت و اراده نیاز دارد، هرچند نشانه‌هایی از تمایل دولت فعلی به اقدام در این زمینه دیده می‌شود اما همچنان جسارت لازم برای اعمال سیاست مشخص مشاهده نمی‌شود.


این کارشناس اقتصادی در پایان گفت: امیدوارم سیاست‌گذار حداقل به سمت تعدیل جزئی قیمت‌ها حرکت کند، زیرا هر چه تصمیم‌گیری دیرتر انجام شود، فشار و پیامد‌های آن شدیدتر خواهد بود.

 

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار