به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، سرهنگ محمد براتی روز چهارشنبه اظهار کرد: طرح بسیج همگام با کشاورز با هدف کمک به کشاورزان در راستای آموزشهای علمی برای ارتقای کمیت و کیفیت محصول و افزایش درآمد آنان در استان اجرا شد.
وی افزود: ۸۶ مهندس کشاورزی، کارشناس و مربی در این بازه زمانی در ۱۴۹ روستا حضور یافتند و در مزرعه به کشاورزان آموزشهای لازم را دادند.
جانشین فرمانده سپاه جواد الائمه (ع) خراسانشمالی هدف از اجرای این طرح را خودکفایی در محصولات کشاورزی عنوان کرد و افزود: کشاورزان این روستاها ۱۷ هزار هکتار زمین کشاورزی در اختیار دارند که آموزشهای لازم در راستای ارتقای بهره وری را آموزش دیدند.
وی به اهمیت طرح آبخیز تا جالیز اشاره کرد و گفت: این طرح به طور مشترک توسط سازمان بسیج سازندگی، سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در استان اجرا میشود.
سرهنگ براتی با بیان اینکه این طرح سبب کاهش سیلاب و تقویت آبخوانهای زیرزمینی و بهبود آبدهی قنوات میشود، اظهار کرد: مسئله آب و توجه به منابع آبی از عمده چالشهای استان به شمار میرود به گونهای که در بسیاری از مناطق آن با مشکل عدم مدیریت منابع آبی مواجه هستیم.
وی تصریح کرد: عملیات اجرایی این طرح به چند روش بند خاکی، خشکه چینی، گابیون بندی (سنگ و توری)، سنگ و سیمان به منظور حفاظت از خاک، کنترل سیلاب، آبخوان داری، پخش سیلاب و حوضچههای تغذیه مصنوعی انجام میشود که پیامد آن کاهش قدرت تخریب سیل، ذخیره سازی آب و تغذیه سفرههای زیرزمینی در مناطق هدف خواهد شد.
جانشین فرمانده سپاه جواد الائمه (ع) خراسانشمالی در امور بسیج اقشار گفت: این طرح در قالب برنامههای آبخیزداری به مناسبت هفته بسیج با همکاری گروههای جهادی اجرا میشود و استان در کشور پیشرو است که در مرحله اول اجرای این اقدام قرار دارد.
وی عنوان کرد: بسیج سازندگی از ظرفیتهای استان در اجرای این طرحها استفاده میکند اگرچه داشتن ماشین آلات یکی از نیازها است که به تسریع اقدامات کمک میکند.