به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، قیمت نفت برنت دریای شمال با ۰.۰۸ درصد افزایش به ۷۲ دلار و ۸۸ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۰.۰۷ دلار افزایش یافت و با قیمت ۶۸ دلار و ۸۱ سنت مبادله شد.
نفت سبد اوپک با ۸۵ سنت معادل ۱.۱۴ درصد کاهش با قیمت ۷۳ دلار و ۵۸ سنت به فروش رسید. نفت خام ایران در سبد اوپک دو دلار و ۷۲ سنت معادل ۳.۷۷ درصد کاهش یافت و به ۶۹ دلار و ۵۰ سنت رسید. نفت سبک عربستان در سبد اوپک نیز یک دلار و ۳۱ سنت معادل ۱.۷۴ درصد کاهش یافت و با قیمت ۷۳ دلار و ۷۹ دلار در هر بشکه مبادله شد.
رئیسجمهور آمریکا اعلام کرد که از صبح چهارشنبه توفق میان رژیم صهیونیستی و حزبالله اجرایی خواهد شد. سرمایهگذاران بازار نفت اطمینان زیادی به این توافق ندارند و نظارهگر اتفاقات آینده هستند.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا روز سهشنبه گفت، آتشبس بین اسرائیل و حزبالله از روز چهارشنبه پس از پذیرفتن توافقی که با میانجیگری ایالات متحده و فرانسه انجام شد، اجرایی خواهد شد.
با توجه به شرایطی مانند روند تقاضا نفت در چین، افزایش تولید نفت و گاز و شرایط آب و هوایی، انتظار میرود که نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا در محدوده ۶۵ تا ۷۰ دلار باقی بماند.
کشورهای اعضای اوپک و متحدانشان در اول ماه دسامبر در مورد به تاخیر انداختن افزایش تولید، تصمیمگیری خواهند کرد. بیش از این قرار بود افزایش تولید برنامهریزی شده از اول ژانویه اجرایی شود.
کشورهای اوپک حدود نیمی از نفت جهان را تامین میکند و طبق برنامهریزیهایی که انجام داده است، کاهش تدریجی تولید نفت در سالهای ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ را کنار بگذارد. اما کند شدن روند رشد تقاضا در چین و کل دنیا و افزایش تولید ازسوی کشورهای خارج از این گروه مانع اجرایی شدن این طرح میشود.
در ایالات متحده نیز دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا اعلام کرد که بر تمامی محصولات از جمله نفت که از مکزیک و کانادا وارد ایالات متحده میشوند، تعرفه ۲۵ درصدی اعمال خواهد کرد.
ذخایر نفت خام در هفته منتهی به ۲۲ نوامبر ۵.۹۴ میلیون بشکه کاهش یافت که بیش از پیش بینی تحلیلگران برای کاهش حدود ۶۰۰ هزار بشکهای بود.