آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۰۵۰۸

رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در منابع آبی کشور

سازمان شیلات ایران اعلام کرد: تاکنون نزدیک به ۶۱ میلیون قطعه انواع بچه ماهی در آب‌های حوزه خزر، آب‌های داخلی و جنوب کشور رهاسازی شده است.
رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در منابع آبی کشور

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مدیرکل دفتر بازسازی و حفظ ذخایر ژنتیکی سازمان شیلات ایران در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما اظهار داشت: از هفته گذشته تاکنون نزدیک به ۶۱ میلیون قطعه انواع بچه ماهی در آب‌های کشور با هدف پایداری و تداوم صید، تامین امنیت غذایی، بازسازی و حفظ از ذخایر ژنتیکی آبزیان و تقویت اکوسیستم‌های آبی رهاسازی شده است و تکثیر و رهاسازی ادامه خواهد داشت.

ناصر کرمی‌راد هدفگذاری برای تکثیر و رهاسازی انواع بچه ماهی در سال ۱۴۰۴ را ۳۲۲ میلیون قطعه عنوان و تصریح کرد: رهاسازی بچه ماهی با وجود بحران جنگی در کشور در دو هفته گذشته طبق برنامه انجام شد.

وی افزود: تاکنون ۵۴ میلیون قطعه بچه ماهی در حوزه آب‌های دریای خزر، ۶/۵ میلیون قطعه در آب‌های داخلی و ۵۰۰ هزار قطعه در آب‌های جنوب رهاسازی شده‌اند.

کرمی‌راد اذعان داشت: عمده بچه ماهیان رهاسازی شده در حوزه آب‌های دریای خزر از گونه‌های ماهی سفید و خاویاری بوده است.

وی ادامه داد: تاکنون حدود دو میلیون قطعه انواع بچه ماهی خاویاری در حوزه آب‌های خزر رها شده‌اند.

کرمی‌راد گفت: در آب‌های جنوب کشور بیشتر بچه ماهی‌ها رهاسازی شده از گونه‌هایی همچون شانک و صبیتی و در آب‌های داخلی گونه‌های بومی همچون بنی، گطان، برزم، عنزه، شیربت و شیزوتراکس بوده است.

وی تاکید کرد: اثرات رهاسازی بچه ماهی در حوزه‌های آبی کشور در پایداری صید صیادان و بهره‌برداران و درآمدزایی آنان مشهود است.

مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی سازمان شیلات ایران درباره تعداد مراکز تکثیر و پرورش بچه ماهی در کشور نیز گفت: در حال حاضر هشت مرکز تکثیر بچه ماهی در استان‌های گیلان، مازندران و گلستان در حوزه آب‌های خزر، یک مرکز در استان آذربایجان غربی، دو مرکز در استان خوزستان، یک مرکز در استان سیستان و بلوچستان و یک مرکز در هرمزگان فعال هستند.

وی افزود: سه مرکز ملی بازسازی ذخایر ماهی و میگو در استان هرمزگان نیز در حال ساخت می‌باشد که با توجه به روند تامین اعتبار احتمال می‌دهیم مراحل ساخت و ساز یکی از این مراکز که در شهرستان لنگه واقع شده است تا پایان سال جاری به اتمام برسد و دو مرکز دیگر در سال‌های آینده وارد چرخه تولید شوند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار