آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۰۶۰۶

افزایش ۴۰ درصد قیمت گاز در اروپا

آمار‌های مؤسسه اینترکانتیننتال اکسچنج لندن حاکی از آن است که قیمت گاز در اروپا در نیمه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰ درصد افزایش داشته است.
افزایش ۴۰ درصد قیمت گاز در اروپا

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از تاس، آمار‌های مؤسسه اینترکانتیننتال اکسچنج لندن نشان می‌دهد که در نیمه نخست سال ۲۰۲۵ قیمت گاز در اروپا نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰ درصد افزایش داشته و به ۴۶۴ دلار به ازای هر ۱۰۰۰ متر مکعب رسیده است.

افزایش برداشت از ذخایر گازی در فصل سرما از یک سو و از سوی دیگر لزوم تزریق زودهنگام گاز به ذخیره گاه‌ها برای فصل سرمای آتی در کنار افزایش مخاطرات ژئوپلیتیک از جمله مهمترین دلایل افزایش قیمت گاز در اروپا بوده است.

به طور کلی در پاییز گذشته روند افزایش قیمت گاز در اروپا آغاز شد و حتی در سه ماهه نخست امسال به ۵۰۹ دلار در هر هزار متر مکعب هم رسید.

فقط در ماه گذشته میلادی قیمت گاز در اروپا نزدیک به ۷ درصد بالا رفت که دلیل اصلی آن جنگ بین ایران و رژیم صهیونیستی در کنار حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای کشورمان بوده است.

یکی دیگر از دلایل بالا رفتن قیمت گاز در اروپا رشد تقاضا برای این حامل انرژی در کشور‌های اروپایی بوده است. ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که در فصل تابستان جاری، کشور‌های اروپایی برای پر کردن ذخیره‌گاه‌های گازی خود به حجم گاز بیشتری نیاز دارند و همین امر به بالا گرفتن رقابت در بازار جهانی برای اروپایی‌ها به خصوص با رقبای آسیایی منجر می‌شود.

کارشناسان مجمع کشور‌های صادر کننده گاز بر این باورند که کشور‌های اروپایی برای پر کردن ۹۰ درصد از ظرفیت ذخیره گاه‌های گازی خود در فصل تابستان با دشواری بیشتری نسبت به قبل مواجه هستند و همین مسئله موجب بالا رفتن قیمت گاز حتی بیشتر از قیمت آن در فصل زمستان خواهد شد و ذخیره کردن گاز برای کشور‌های اروپایی را از صرفه اقتصادی خارج می‌کند.

روند پرابهام مذاکرات بین آمریکا و روسیه برای پایان دادن به جنگ اوکراین و جنگ تعرفه کنونی که در فضای بین الملل در جریان است در کنار جنگی که بین ایران و اسرائیل گذشت فشار را برای افزایش قیمت گاز در بازار جهانی در نیمه نخست سال ۲۰۲۵ بیشتر کرده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار