طرح حذف صفرهاى پول ملى تاثیری بر کاهش و یا افزایش قیمت‌ها ندارد
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۹۹۷۹
رئيس کل بانک مرکزي:

طرح حذف صفرهاى پول ملى تاثیری بر کاهش و یا افزایش قیمت‌ها ندارد

رئیس کل بانک مرکزی گفت: طرح حذف صفرهاى پول ملى هیچ تاثیری بر کاهش و یا افزایش قیمت‌ها ندارد؛ چرا كه اگر اكنون 1000 تومان بابت خرید کالایی پرداخت مي‌کنیم، با حذف صفرها از پول ملی، آن کالا را با یک ریال خریداری خواهیم کرد.

به گزارش گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو» به نقل از پايگاه اطلاع رساني دولت، محمود بهمني درباره زمان اجرای طرح حذف صفرهای پول ملی اظهار داشت: این طرح باید در دولت مطرح شود و بعد از آن در بانک مرکزی به عنوان مجری طرح، کار کارشناسی دقیقی بر روی آن صورت گیرد.

 

وي افزود: باید شرایط و زمان کار بررسی شده و این طرح در یک پروسه ای که هیچ تاثیر منفی بر روی اقتصاد کشور نگذارد و همه از آن آگاهی داشته باشند، اجرا شود.

 

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه تصريح كرد: البته کار کارشناسی و علمی در خصوص حذف صفرهای پول ملی در بانک مرکزی انجام شده است؛ کشورهای زیادی مانند ترکیه و ایتالیا این کار را به صورت موفقیت آمیزی انجام داده اند.

 

بهمنی تاکید کرد: به طور قطع زمانی که صفرها را از پول ملی حذف کنیم، می توانیم یک ریالی، دو ریالی، پنج ریالی و 10 ریالی هم چاپ کنیم؛ در اين صورت اسکناس های 100هزار تومانی نيز می توانند چاپ و وارد چرخه پولی و معاملاتی کشور شوند.

 

وي در ادامه تصریح کرد: این طرح هیچ تاثیری بر کاهش و یا افزایش قیمت‌ها ندارد؛ به دلیل اینکه اگر به طور مثال الان هزار تومان بابت خرید کالایی پرداخت مي کنیم، با حذف صفرها از پول ملی باز هم همان کالا را با یک ریال خریداری خواهیم کرد.

 

رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: البته اجرای این طرح نیازمند آگاهی و فرهنگ سازی در ميان آحاد مختلف جامعه است و می توان با بررسی های کارشناسی و با لحاظ تغییراتی در این طرح، به مرور آن را در جامعه اجرایی کرد.

 

بهمنی افزود: در دهه های پيش به مرور این صفرها به پول ملی اضافه شد که با اجرای طرح حذف صفرهای پول ملی، دوباره اوضاع مانند گذشته خواهد شد.

 

هدف از کاهش نرخ سود بانکی، کمک به تولید و صنعت است

 

وي در ادامه با اشاره به برخي اظهارنظرها مبني بر اینکه کاهش نرخ سود بانک ها بر افزایش اجاره بها تاثیر خواهد داشت، گفت: بر اساس تصمیماتی که در سال گذشته اتخاذ شد، حمایت از تولید، کشاورزی و صنعت و همچنین کاهش نرخ سود تسهیلات به بانك مركزي واگذار گرديد؛ بر اين اساس، بانک مرکزی هم نرخ سود بانکی که بعضاً 26 یا 28 درصد بود را بین 14 تا 17 درصد اعلام کرد.

 

رئیس کل بانک مرکزی افزود: نکته جالب توجه در این بحث این است که بسیاری از کارشناسان و فعالان حوزه اقتصادی بر کاهش نرخ سود بانکی اصرار داشتند و هم اکنون که این طرح ارائه شده است، به آن ایراداتی وارد می کنند.

 

بهمنی در ادامه تصریح کرد: هدف از کاهش نرخ سود بانکی، کمک به تولید و صنعت است تا با کاهش قیمت تمام شده تولید، بتوانیم واردات را نیز مدیریت و کنترل کنیم.

 

وي با اشاره به اينكه نرخ سود سپرده‌های بلند مدت نیز از 17 به 15درصد کاهش یافته است، افزود: در بانکداری اسلامی هم اضافه سود بانک‌ها بر اساس حق الوکاله و کارمزدی که دریافت می کنند، باید به سپرده گذار داده شود نه اینکه بانک ها این مبلغ را برای خود بردارند.

 

رئیس کل بانک مرکزی کاهش نرخ سود بانکی را بی ارتباط با اجاره بهای مسکن دانست و اظهار داشت: پیش از اینکه اجاره به ازای هر یک میلیون تومان، 30 هزار تومان حساب می شد، نرخ سود چقدر بود؟ چطور کاهش یا افزایش اجاره بها با سپرده ها مقایسه نمی شود و با تسهیلات بعضی از موسساتی که مجوز نداشتند و نرخ های بالا دریافت می کردند، قیاس می شود؟

 

بهمنی خاطرنشان کرد: کاهش نرخ سود بانکی ارتباطي با افزایش اجاره بهای مسکن ندارد و بعضا هم موجب کاهش نرخ اجاره بها هم می شود؛ موجران که پیش از این پول خود را در بانک ها با 17 درصد سپرده گذاری می‌کردند حالا  به 15درصد تبدیل شده است كه تاثیری بر اجاره بها نخواهد گذاشت./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار