به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جمیله علم الهدی، استاد دانشگاه شهید بهشتی امروز دومین همایش بین المللی قرآن و علم که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت:شهادت آقای رئیسی در همان روزی بود که اولین دوره این همایش برگزار شد و ایشان شهید شدند و آن اتفاق افتاد و کنگره دو روزه ما در نیم روز به پایان رسید.
وی افزود: پس از جلسه اول، یک پژوهشکده برای قرآن در دانشگاه فردوسی تشکیل شد که یک حرکت نوآورانه، خلاقانه و جدید است و امیدوار به موفقیت آن به برکت قرآن هستیم.
جمیله علم الهدی با اشاره به مقالهای که برای این همایش نگاشته است بیان کرد: دو نوع عقلانیت که در رئالیسم اسلامی و سیره اسلامی مطرح میشود، بررسی و تبیین شده و تبیینی از عقلانیت در این مقاله مطرح میگردد.امروز، چه فیلسوف باشی یا نباشی، با دو نکته همواره درگیری وجود دارد، یکی برانگیختن دانشجویان برای فعالیت و دیگری راضی کردن مسئولین برای تأمین منابع تحقیق.
وی ادامه داد: امروز یکی از تهدیدهای بزرگ نابودی دانشگاه است و خردورزی و علم در معرض تهدید قرار دارند.در چنین شرایطی، تنها از قرآن میتوان کمک گرفت و عقلانیت را به عنوان حرکتی سالم از عالم شهادت به سمت عالمهای بالاتر تبیین کرد و این رئالیسم اسلامی و معرفت اسلامی را به منحصه ظهور رساند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: گرچه تمدن غربی خود را به یونان وصل میکند، اما بخش عظیمی از علوم ماورای یونان را کنار گذاشته است.با توجه به تمام مخالفتهایی که میان اندیشمندان وجود دارد، اما در یک امر اندیشمندان با هم همنظر هستند و آن ماهیت عقلانی جهانی هستی است و این نکتهای است که تاریخنگاران فلسفه مجدد منتشر میکنند.
وی افزود: با ورود امام، نگرش تشکیکی و وحدت تشکیکی به زندگی انسان وارد شد.کلمه «عقل» در قرآن به عنوان اسم نیامده، اما «تعقلون» به عنوان فعل، پنجاه بار آمده است. نکته جالب آن است که این کلمه بیشتر به قوم نسبت داده شده است و نه به فرد.
علم الهدی خاطرنشان کرد: خردورزی در قرآن ماهیت اجتماعی دارد و جامعهای از خردورزی را تشکیل میدهد. شک، هرج و مرج ایجاد کرده و توانایی فرد را در سیاستگذاری کاهش میدهد؛ این موضوع را در معنای «تجهلون» مشاهده میکنیم.قرآنپژوهان به واقعیت نزدیک میشوند و نکتهای که امروز در علوم انسانی به دلیل فاصله گرفتن از اصل واقعیت وجود دارد باعث میشود به تدریج جذابیت خود را از دست دهند.